Koja od dole navedenih memorija je kvalitetna i koja se moze uzeti a koju zaobici. Ja bih uzeo Patriot a vi? Traba da bude na 1333 i obavezno da rade upareno 2x4GB u dual channel. Izuzetno je bitna kompatabilnost sa plocom posto se ne moze proveriti na listi koju sigurno podrzava
Patriot Signature Transcend JetRam Geil Evo Leggera Kingston ValueRAM
Ne znamo koja je ploca ali nema veze, ionako niko ne zna kompatibilnost svake memorije i svake ploce. Ono sto je bitno, ako je memorija nova, moze da se vrati ako ne radi. Od ove cetiri ja bih izbegao Transcend, mada nisam siguran zasto.
15 i kusur godina uzimam samo i samo kingstona i nikad na nijednoj svojoj ploci ili kod prijatelja i slicno nije se desilo da ram pravi bilo kakav problem.
Opet sve zavisi kakav ti KOMAD zapadne. Ja sam isto jednom imao problem sa Kingstonom, mada sada koristim na drugom racunaru Kingston iodlična je, dok na ovom koristim Patriot Viper3 i sa njom sam prezadovoljan. Koristio sam isto i Transcend i OK se ponašala. Znači sve zavisi kakav ti PRIMERAK zapadne.
Malo skrecem sa teme,ali naslov ima veze sa ovi sto me zanima...
Imam plocu Biostar TA790GX (ima 4 slota za memoriju) na kojoj imam 2x2gb ddr3 1333Mhz. Drugar mi nudi svoju 1x4gb na 1600mhz pa me zanima da li mogu da dodam taj modul i da li ce funkcionisati ok?
Treba mi unbuffered PC3-10600E je li to ovaj Crucial Balistix Sport?
:: Mozes da stavis slobodno, jedino sto ce ti ta memara raditi na 1333 a ne na 1600mhz :: :: ASUS M5A99X EVO :: Phenom II X4 960T :: CM 212 EVO :: Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz :: MSI TFIII GTX 660 2GB :: KINGSTON HyperX 3K 120GB :: ASUS XONAR DG :: ::
Ja zato volim Asusove ploce. Bilo koju memoriju da stavis,postoji memory o.k. dugme. Ta funkcija sinhronizuje latencije i frekvencije problematicnih memorija i prilagodjava datoj ploci. Nije reklama za Asus ali svakako jedna odlicna prednost u odnosu na ostale ploce.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Preskoči Patriot, čuo sam najviše žalbi oko kompatibilnosti sa njihovim memorijama. Kingston ti je najsigurniji :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.