Tek sam skoro saznao da postoje DDR 1 memorije koje rade na preko 400 MHz(PC3200) po default-u kao sto su PC3500(433 MHz) i brze. Da li bi takva memorija radila na mojoj ploci Abit NF7 koja podrzava max 400 MHz? Pretpostavljam da su one bolje za overclock kada se dize FSB procesora...
Radila bi naravno, po default vrednostima na 400, a sto se tice kloka, to je jako subjektivno, i zavisi ti od dosta parametara, mozes bez problema da je poteras i na vece vrednosti, ali uz dosta testiranja zbog stabilnosti sistema.
Imaš recimo kingston hyper x memorije, samo što u praxi dobitak u performansama je smejurija. Ne savetujem ti da se uopšte upuštaš u trošak čak i ako bi te to koštalo 100 dinara
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Dobitak - skoro nista. Malo podignes frekvencu procesora, ali te ogranici ploca, a i da te ne ogranici ne mozes mnogo dizati CPU da bi primetio nesto zncajnije u radu.
Drugo - skupo je kad uzimas novo, bezobrazno skupo. Ako nadjes polovne probaj, ali cisto da te mine zelja i budi spreman da prezalis date pare.
Ako vec ulazes novac, upgrade kompjutera ima smisla, a ne budzenje postojece konfiguracije za 100 ili 200 MHz u taktu procesora. Probao sam i, veruj mi, besmisleno je.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.