Otišla mi je matična ASUS P8P67 EVO... Treba da mi je zamene, ali nemaju na stanju... Meni je hitno, jer me čeka veliki posao na kompjuteru, ali opet ne bih da uzmem ni nešto mnogo slabije. Meni je 2500k bio klokovan na 4.5 svaki dan sa 1.29 voltažom.
Oni imaju ove dve ploče trenutno:
G1.SNIPER M3 i GA-Z77X-D3H
Obe ploče imaju pozitivne reviewove, ali imaju slabiju naponsku od P8P67 EVO
Šta mislite o ovim pločama? da li uzimati to, ili čekati adekvatnu zamenu? jer ako menjaju daće mi verovatno neku lepu Z77 ploču, što opet ne bi bilo loše...
Help
P. S. Sniper je micro ATX ali pošto koristim jednu kartu, mislim da nije presudno što je mala, nego se bojim jer ima slabiju naponsku..
Imaš li opciju da tražiš povraćaj novca? Ne znam da li si ploču uzeo kao fizičko ili pravno lice? U prvom slučaju, možeš potražiti povraćaj novca, pa uzeti neku od novih Z77 ploča, jer je P8P67 EVO bila u samom vrhu ponude, a cena joj je, koliko se sećam, bila preko 20K dinara. U drugom slučaju si osuđen da pričekaš zamenu ili da uzmeš to što ti se nudi.
pa znam, EVO je bila skoro najbolja P8P67 ploča... Uzeta je u Vip house ploča, kupio sam je od nekoga ko ju je kupio kao fizičko lice. Ali oni imaju pravo da drže ploču i mesec, dva dok ne nađu zamenu, pa ako ne nađu. onda mi tek isplate pare, zar ne?
Tih mesec i po dana je zakonski rok da se ceo proces završi, a obzirom da su konstatovali da je ploča neispravna i ponudili ti zamenu, istovremeno su ti trebali ponuditi i opciju finansijskog razduženja, što u praksi može da znači čekanje na povraćaj novca od nekoliko dana, pa do nekoliko sedmica, ali i ne mora. Obićno se sve završi za dan-dva, samo budi uporan.
pa to, videću... rekla mi je da im sredinom sledeće nedelje stiže roba, pa će možda da bude nešto... valjda je bolje biti strpljiv i sačekati... al realno i ova M1 nije loša, samo što je mala...
A isto tako nije namenjena za neki OC, vise je okrenuta ka gejmingu u smislu nesto bolje zvucne itd. Verovatno bi mogao sa njom da kloknes 2500K na 4.5GHz opusteno i bez problema, mada ako im vec stize nova tura ploca sledece nedelje, ja bih ipak sacekao. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Evo nije za OC? pa toliko reviewa je bilo o P9P67 pločama, sve imaju ako se ne varam 8+1 naponsku, i početni modeli su se lepo klokovali, a kamoli EVO... i ja mislim da ću ipak da sačekam sredinu nedelje sledeće... pa ako opet ne dobiju ništa adekvatno, tražiću pare
ma ne treba, hvala, lepo od tebe svakako. Fora je što ja prevodim i titlujem, i navikao sam na svoj komp. sad radim na laptopu ženinom, tako da se snalazim nekako, ali mi je teže da radim.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.