Uzeo sam Gigabyte ga 990fxa rev4.0, sve ok sljaka, ali jedna stvar mi je vrlo cudna. Naime, ovaj hadnjak pored procesora (naponska jedinica valjda) je vreo, kao i ovaj ispod njega.. Ne mogu da drzim prst na njemu duze od sekudu dve..
Jel to normalno ili ?
Nek je proklet Telekom Srbija, a i SBB ............
Ja sam imao 3 gigabyte-a i svi su bili vreli (poslednji 890XA-ud3), ali su radili bez ikakvih problema... Za razliku od njih, asusove ploce su dosta hladnije.
Nije normalno ako ne mozes prst da drzis na hladnjaku duze od sekunde. Jel toliko vreo hladnjak kada surfujes itd ili kada igras ili radis mozda rendering, prime, linx i slicno? br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Uzeo sam Gigabyte ga 990fxa rev4.0, sve ok sljaka, ali jedna stvar mi je vrlo cudna. Naime, ovaj hadnjak pored procesora (naponska jedinica valjda) je vreo, kao i ovaj ispod njega.. Ne mogu da drzim prst na njemu duze od sekudu dve. :: :: Jel to normalno ili ? :: :: :: Nek je proklet Telekom Srbija, a i SBB ............
GA ploce se generalno vise greju od ostalih, verovatno i jedan od razloga sto su uvek nesto jeftinije od asus-a recimo. Imao sam ga 970a ud3 i na njoj fx8120. Hladnjak na naponskoj je pri opterecenju bio dosta vruc, da ne kazem vreo, a i onaj ispod njega, al je ploca radila stabilno. Za poredjenje, ovaj gryphon je skroz hladna ploca kako god okrenes, fantasticno odradjeno hladjenje. Naravno ne mogu se porediti ud3 i mini sabertooth, nisu ista klasa, al je asus oduvek imao hladnije ploce...
Metno sam pull vent nazad na cpu cooler i spustio ga skroz nize ka ploci da duva kroz hladnjak... Sad je mlak skroz ... Jbg ne moze bas sve da bude kako treba...
Nek je proklet Telekom Srbija, a i SBB ............
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.