U pitanju je Acerova konfiguracija koja je menjana, ali ima original matičnu ploču. U pitanju je Acer Aspire m1201. Razmišljam da pojačam RAM memoriju sa 4GB na 8GB, ali nisam siguran koliko memorije podržava ploča. Trenutno je na 4x1GB DDR2 800MHz, a imam ponudu za jeftinu kupovinu 4x2GB DDR2 800MHz. Gledao sam preko CPUz-a, Everesta i sličnih njima, tražio po čipsetu (skontao da je proizvođač Foxconn), ali nigde ne mogu da nađem info o podržanoj RAM memoriji.
Ne, ne, imam 4 slota. Čak sam i video na nekoliko sajtova da može 8GB, ali nisam siguran da li moram da spustim sa 800MHz na 667MHz, tj. sa PC2-6400 na PC2-5300.
ukucaj svoj serijski broj ima negde na kucistu ili potrazi po modelu ( Aspire M1201 ) pa pogledaj sta ti nude, neki modeli mogu 4g max neki 8gb.Ako nista nenadjes postavi im pitanje:
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.