Odlucio sam da kupim nov komp prvenstveno za igrice.Procesor koji bih uzeo je i5 4670K.Maticne ploce izmedju kojih se troumim da uzmem su: -Asus Z87-PRO (http://www.asus.com/Motherboards/Z87PRO/) -Z87 MPOWER SP(http://www.msi.com/product/mb/Z87-MPOWER-SP.html#overview) - MAXIMUS VI HERO (https://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VI_HERO/) pa bih voleo da cujem vase misljenje(korekcije ako ima neka bolja ploca) budzet za plocu mi je 20k
Ako sa H87 mozes otkljucati procesor bez K za OC, sta mislis kako radi na ovoj ? P.S Probao sam ASUS i ni priblizno nisam imao subjektivni osjecaj brzine, kao na ovoj Asrock. Za tu cijenu, definitivno najbolji izbor, o meni. Probao sam samo na 2 ploce i na obadvije se moze OC-ti CPU 4570, kao i 4670K. Znaci na vazdusnom idu stabilno do 4.4 GHz. Uz bolju memoriju na 2166 ide na 4.6 Ghz.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
jesi digo` na kraju XP na Z87? Pitam jer postoji modifikovan intel drajver od strane jednog programera, ljudi potvrdjuju da radi na XP-u, nisam testirao, jer nemam x87, samo me zanima..
:: +1 za Asroc :: Fatal1ty Z87 Kille :: :: Ako sa H87 mozes otkljucati procesor bez K za OC, sta mislis kako radi na ovoj :: P.S Probao sam ASUS i ni priblizno nisam imao subjektivni osjecaj brzine, kao na ovoj Asrock :: Za tu cijenu, definitivno najbolji izbor, o meni :: Probao sam samo na 2 ploce i na obadvije se moze OC-ti CPU 4570, kao i 4670K :: Znaci na vazdusnom idu stabilno do 4.4 GHz :: Uz bolju memoriju na 2166 ide na 4.6 Ghz :: :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Na H87 čipsetu si OC zaključani haswell procesor na 4.6GHz :)
Pretpostavljam da je u pitanju bila DDR4 memorija.
Biće da je neko ovde OC svoj mozak, al je preterao, pa je proradio throttle i sad ne radi baš najbolje.
:: +1 za Asroc :: Fatal1ty Z87 Kille :: :: Ako sa H87 mozes otkljucati procesor bez K za OC, sta mislis kako radi na ovoj :: P.S Probao sam ASUS i ni priblizno nisam imao subjektivni osjecaj brzine, kao na ovoj Asrock :: Za tu cijenu, definitivno najbolji izbor, o meni :: Probao sam samo na 2 ploce i na obadvije se moze OC-ti CPU 4570, kao i 4670K :: Znaci na vazdusnom idu stabilno do 4.4 GHz :: Uz bolju memoriju na 2166 ide na 4.6 Ghz :: :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Koju god da uzmes neces pogresiti realno, a ako nemas ili ne planiras neki besni kuler i ne zanima te OC kao ni CF/SLI, bilo koja ploca od 10 000 bi ti isto tako zavrsila posao.
Vidiš da uzima 4670K, tako da se podrazumeva da će da ga klokuje. Samo je pitanje, na koliko će moći furunu da klokne. Takođe, ne ide ploča od 10000 na procesor od 20000. Ni je to AMD.
Dex planiram da ga klokujem ali tek za nekih 3-4 meseca kad dodjem do nekih para za hladjanje i novo napajanje,tako da mi je bitno da uzmem sto bolju plocu sad.Da budem iskren ne znam nista o klokovanju ali o tome cu kasnije da razbijam glavu :) Meni se svidela ova MSI Z87 MPOWER SP ali nema nigde na stanju,ima MAXIMUS VI HERO u duocomu i to mora da se naruci...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.