Problem sa Asus Sabertooth z77 - iskrivljeni pinovi na Cpu socket-u
STRANA 1 OD 2
SOad
Problem sa Asus Sabertooth z77 - iskrivljeni pinovi na Cpu socket-u
28.10.2013. 22:43
T55250
status: user broj poruka: 416
Drug mi je doneo plocu Asus Sabertooth z77, hteo da promeni proc i kada je skidao kuler i stari proc iskrivio je pinove na CPU socket-u. Kod nas u asus servisu ne postoji mogucnost zamene socket-a pa ne znam da li moze da se proda ploca u takvom stanju? Ili ako neko zna nekog ko moze da naruci socket i da zameni. Dosta je pinova iskrivljeno i mislim da nema sanse ispraviti ih sve...
Nemoguće je to izvesti, niti se takve narudžbine primaju. Ukoliko nisu polomljeni, mogu se ispraviti, bez obzira na broj. Naravno, što ih je više iskrivljenih, proces je duži i mukotrpniji, no ti nađi nekog sa mirnom rukom i iskustvom.
Drugi scenario, u slučaju da su pinovi krivljeni u više smerova, odnosno da su mehanički trpeli promene položaja tela pina kroz više pozicija nesmotrenim pokretima (ako je drug imao slabe živce, pa je čupao procesor), može da ima za posledicu situaciju u kojoj bi se isti nakon vraćanja u inicijalni položaj polomili.
Nema garantovanog uspeha, ali zato uvek možete da probate da ispravite stvari.
Ima previše refleksije na slici, te se ne vidi kolika je stvarna šteta, odnosno da li je neki od pinova polomljen. Nadam se da ćete bar uspeti da ih vratite u stanje blisko inicijalnom, gde opet postoje šanse da se uspostavi fizički kontakt sa procesorom, što bi u takvoj situaciji rezultiralo boot-om.
Ja mislim da ovo ne moze da se ispravi, mislio sam jedino ako moze da se promeni socket, al to kod nas izgleda da ne moze nikako. Sad jedino ako nekom bude trebala za delove da se proda...mada i u to cisto sumnjam,
Na buvljak u zivotu nisam otisao, cisto sumnjam da ovakve stvari prodaju tamo...Kolega jedan sa bencha koji je kupovao od mene komponente mi je doneo veceras, ja rekoh da pogledam, mozda moze da se sredi al slaba vajda od ovoga...
Nema od ispravljanja pinova nista!Nisam video socket u gorem stanju! Verovatno cete ispraviti neke ali ce biti onih koji ce se slomiti u toku procesa jer su sad vec dosta zalomljeni. Ploci spasa nema , jedino da se proda za delove !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
Tako sam i mislio al rekoh da litam. Videcemo za tu prodaju, pitanje je dal ce mu neko uopste kupiti plocu za delove...sto je najgore, u garanciji mu je bila ploca al jbg, sta da se radi...
Meni je devojka ispravila pinove na ploci. Ako nisi slomio moze ona da proba.. Iskreno friendly savet.
:: Na buvljak u zivotu nisam otisao, cisto sumnjam da ovakve stvari prodaju tamo...Kolega jedan sa bencha koji je kupovao od mene komponente mi je doneo veceras, ja rekoh da pogledam, mozda moze da se sredi al slaba vajda od ovoga.. ::
Ploca je neupotrebljiva. Samo nova nista drugo tu na djubre. :: Tako sam i mislio al rekoh da litam. Videcemo za tu prodaju, pitanje je dal ce mu neko uopste kupiti plocu za delove...sto je najgore, u garanciji mu je bila ploca al jbg, sta da se radi...
kada sam video sliku prestala su sva osecanja ka vlasniku, samo mi je zao za HW. Kazi drugaru da cu da ti pozajmim macolu od 15kg malo koriscena (jedno renoviranje i par zidova sruseno) da pokusa da vrati CPU u tu plocu i da sa istom ukuca kucise u radni sto da nema lufta.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Tom tvom ortaku, kao da je ispao hladnjak pod uglom ili nesto drugo na te pinove. Ili popravka za 50 jura ili da baci plocu. _____________________________ http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg
:: Tom tvom ortaku, kao da je ispao hladnjak pod uglom ili nesto drugo na te pinove. Ili popravka za 50 jura ili da baci plocu :: ____________________________ :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.