Berzasi, koju fles memoriju preporucujete da kupim? Gledam 16GB kapacitet, usb3. Mada cu uglavnom koristiti na USB2, ali da imam mogucnost.
Najbitnija je pouzdanost, ali i neka razumna brzina, da ne bude bas spor upis. I naravno cena razumna :) Cuo sam da je kingston podbacio sa obicnim modelima (osim onih svemirskih koji kostaju po 50dolara i vise).
Diskovi tog kapaciteta su prilicno pojeftinili. Transcend, USB2...
20.10.2013. 01:37
status: user broj poruka: 10998
kosta oko 1000 dinara. Da kupujes USB3, bas se i ne isplati u tom kapacitetu, po mom misljenju - nedavno sam imao priliku da pratim razlike u brzini butovanja (Active Disk boot) izmedju istog OS-a na USB2 i USB3 modelu (ali ralicitih proizvodjaca). Zakljucak: nema neke bitne (primetne) razlike. Da se radi o disku veceg kapaciteta (64-256GB), sa kojeg i na koji bi se svakodnevno presnimavalo mnogo fajlova, onda bi mozda i bilo isplativo...
Transcend JetFlash(tako nekako se zove) 3.0 16gb. Nije celih 16 dostupno zbog cega ne znam, ja je imam oko 2 godine i zadovoljan sam. Sad sto se tice brzina u to ne ulazim to mi nije toliko vazno... samo mi je vazno da je pouzdan, a ovaj moj hvala Bogu jeste. Uzdravlje.
Torto i to sto kazes. Mislim da cu ici na transcend samo zbog pouzdanosti, a usb3 vs usb2 u ovom segmentu nije neka razlika. Tek ti kapaciteti preko 32gb vrede, ali je sad preskupo za mene.
Ima neki JF760. Trebalo bi da je isti kao tvoj samo sto nema one kapice, nego je na izvlacenje. Ali sam procitao na itsvetu da je na USB2.0 write 12MB/s. Tih tvojih 22MB je super. Sad samo ne znam da li da uzimam tu bez kapice ili isto JF700.
:: JetFlash F700 je fleska koju posedujem (USB 3.0, 16GB) :: Samo reci hval :: :: USB 2.0 Write 22M :: USB 2.0 Read 32M :: :: USB 3.0 Write 25M :: USB 3.0 Read 70M :: :: ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK :: ::
@tanesha Jel ti nije teko da odradis neki write/read test sa tim DataTraveler SE9. Planiram da uzmem jedan, pa me interesuje kakav je u radu, da nije mnogo spor...
ASUS M5A99X EVO Phenom II X4 960T CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM GX550
Po Crystal Disk Mark-u Read je 19.79 MB/s, a Write je 5.65 MB/s. U praksi, pri kopiranju npr. filma od 1.5 Gb, otprilike je slicna brzina. Meni brzina nije toliko bitna, koliko da imam kvalitetan flash. Nadam se da sam Ti malo pomogao u izboru.
Ne mogu ti preporuciti USB3.0 jer ga nisam koristio niti me interesuje nesto posebno da bacam pare, ne znam kakvi su novi modeli, ali jedno mogu da ti potvrdim, Transcend JF600, nisam video brzi i kompatibilniji flash USB2.0, brzi je mozda cak od sporijih USB3.0, neverovatan flash.
Treba voditi racuna kad je Transcend u pitanju, ne kupovati bilo koji, postoje flash-evi koji su katastrofa spori, i koji crkavaju.
:: Berzasi, koju fles memoriju preporucujete da kupim :: Gledam 16GB kapacitet, usb3. Mada cu uglavnom koristiti na USB2, ali da imam mogucnost :: :: Najbitnija je pouzdanost, ali i neka razumna brzina, da ne bude bas spor upis. I naravno cena razumna : :: Cuo sam da je kingston podbacio sa obicnim modelima (osim onih svemirskih koji kostaju po 50dolara i vise) ::
Imam dva primerka Partiot Supersonic Pulse USB3.0 od 16GB...
Sa njima se desava sledece: Nakacen na USB2.0 radi normalno w11/r30 MB/s Nakacen na USB3.0 radi normalno w11/r80 MB/s ALI SE STASNO GREJE...
Konkretno nakon pola sata postane primetno topao... krajnje neobicna situacija...
Trenutno sam na poslu i utaknut je u USB2.0 i nije ni mlak...
Elem interesuje me da li je jos neko iskusio slicno sa USB3.0 flash-icima...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Da greje se malo vise kad stvarno radi usb 3, ako je topao usb pa cak i onako da se kaze skoro vruc to je ok, ali je ako je bas bas vruc na dodir, onda mu i preti crkavanje.
ne, to sa garancijom je vazda bilo tako, od prodavca do prodavca. I Kingston je davao life time warranty za RAM pa su kod nas prodavane sa ogranicenom garancijom... Taj flash USB bi trebalo da je dobar, imam JetFlash 350 usb2.0 i radi bas dobro.
Pa ne znam da li ima veze sama prodavnica ili kimtec kao neki uvoznik. Evo gledam atom daje 5god. Ne znam koliko uvoznika moze da postoji... A mozda je i greska na sajtu! Mozda i njima kimtec uvozi. Znam da bi tri god trebalo da bude dosta. Ali opet kad za iste pare moze 5 god, sto da ne (mada bi on trebalo da prebaci i tih pet...)
:: ne, to sa garancijom je vazda bilo tako, od prodavca do prodavca :: I Kingston je davao life time warranty za RAM pa su kod nas prodavane sa ogranicenom garancijom.. :: Taj flash USB bi trebalo da je dobar, imam JetFlash 350 usb2.0 i radi bas dobro :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.