Izvinjavam se ali moram biti malo opsirniji kako bi sto bolje objasnio celokupan problem.
Pre tacno 2 nedelje mi stigne i poslednji deo za novi komp (MB). Krenem ja tako da raspakujem otvorim prvo lim koji ide na kuciste i odmah za tim podignem poklopac od socketa i ni manje ni vise 1 pin se vidi da je iskrivljen/polomljen. Odmah tel u ruke i pozovem *** i kazu mi da ja samo vratim plocu zapakovanu kao sto sam dobio a da ce oni napisati razlog vracanja i poslati u servis da se potvrdi neispravnost ploce, a i pritom su mi obecali da ce sve biti gotovo do kraja sledece nedelje.
Prodje tako cela nedelja ni traga ni glasa od njih. Posle par intervencija jedva dobijem broj servisa da pitam sta se desava. Okrenem i ima sta da cujem `reklamacija se odbija zbog fizickog ostecenja`. U pokusaju da im objasnim sta se desava operater mi kaze da je ploca samo prosledjena bez ikakve napomene zbog cega je na servisu.
Naravno pozovem *** opet i trazim da kontaktiraju servis i da se objasne sa njima. Navodno mi obecase da ce ih neko odmah nazvati i da ce nakon toga neko pozvati i mene da jave situaciju. Sledeci dan tj juce dolazi kurir city-ja i donosi staru plocu sa servisa. Pozovem *** ponovo po ko zna koji put i kao vrhunac pocnu da me nabedjuju da sam ja to ostetio i na kraju jedva ih ubedim da vrate plocu. Kurir je danas pokupio plocu i odneo.
Sta ljudi da radim, sada ce ocigledno da okrenu na pricu kako sam ja to ostetio, a ploca je bila kod mene pre prvog poziva pola sata ni raspakovao je ko covek nisam? Sta mi je ciniti, kako da postupim? Kome mogu da se obratim za pomoc?
Ako je ploca bila nova nisi je ni montiorao ako zi 100% siguran da nije do tebe. Prvac u *** bez kuriria samo licno. BAtina je i mecku naucila da igra. Za takve stvari govori tiho i nosi batinu sa sobom.
:: Izvinjavam se ali moram biti malo opsirniji kako bi sto bolje objasnio celokupan problem :: :: Pre tacno 2 nedelje mi stigne i poslednji deo za novi komp (MB). Krenem ja tako da raspakujem otvorim prvo lim koji ide na kuciste i odmah za tim podignem poklopac od socketa i ni manje ni vise 1 pin se vidi da je iskrivljen/polomljen. Odmah tel u ruke i pozovem *** i kazu mi da ja samo vratim plocu zapakovanu kao sto sam dobio a da ce oni napisati razlog vracanja i poslati u servis da se potvrdi neispravnost ploce, a i pritom su mi obecali da ce sve biti gotovo do kraja sledece nedelje :: :: Prodje tako cela nedelja ni traga ni glasa od njih. Posle par intervencija jedva dobijem broj servisa da pitam sta se desava. Okrenem i ima sta da cujem `reklamacija se odbija zbog fizickog ostecenja`. U pokusaju da im objasnim sta se desava operater mi kaze da je ploca samo prosledjena bez ikakve napomene zbog cega je na servisu. :: :: Naravno pozovem *** opet i trazim da kontaktiraju servis i da se objasne sa njima. Navodno mi obecase da ce ih neko odmah nazvati i da ce nakon toga neko pozvati i mene da jave situaciju. Sledeci dan tj juce dolazi kurir city-ja i donosi staru plocu sa servisa. Pozovem *** ponovo po ko zna koji put i kao vrhunac pocnu da me nabedjuju da sam ja to ostetio i na kraju jedva ih ubedim da vrate plocu. Kurir je danas pokupio plocu i odneo :: :: Sta ljudi da radim, sada ce ocigledno da okrenu na pricu kako sam ja to ostetio, a ploca je bila kod mene pre prvog poziva pola sata ni raspakovao je ko covek nisam? Sta mi je ciniti, kako da postupim? Kome mogu da se obratim za pomoc :: :: Hvala svima unapred :: ::
Ma jeste, sigurno si je ti ostetio pa sad hoces da se izvuces...
18.10.2013. 18:09
status: user broj poruka: 9421
Salim se :) nazalost, ne mozes mnogo toga da dobijes na finjaka. Po mom nekakvom iskustvu, kad god mi je stigla fizicki ostecena komponenta, ja sam uspeo da ostvarim zamenu, ali opet, mene dobavljaci znaju i veruju da roba nije ostecena usled nestrucnog rukovanja. Ono sta hocu da ti kazem je da, postoji mogucnost / nacin da se to resi, ali moras biti uporan i insistirati na tome da je takva ploca stigla i da je ti nisi ostetio. U principu, najbolje bi ti bilo da odes u *** i da trazis povracaj novca odmah, i odes na drugo mesto i kupis plocu. U tom slucaju ce se trznuti i kao veliki distributer IT opreme dobice odobrenje od dobavljaca za zamenu. Znaci, ako nisi ostetio plocu, ako si 100% siguran u to, onda su ti `jaja do patosa` i moci ces da izguras pricu do kraja. Dakle, nemoj da ides odmah na varijantu zamane niti cekanja, pravac ***, fiskalni u dzep i trazi povracaj novca. Nista bezobrazluk, frka, ovo ono, trazi novac nazad i to je to... Onda ce oni sami da te zamole da sacekas malo, na to mozes pristati ali `nevoljno`.
Nadam se da ces uspeti to da resis... BTW koja je ploca i ko je uvoznik?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Re: Ma jeste, sigurno si je ti ostetio pa sad hoces da se izvuces...
18.10.2013. 18:11
status: user broj poruka: 2929
IIma resenja na bezobrazluk se odgovara razlupavanjem extremiteta ubedjivaca.
:: Salim se : :: nazalost, ne mozes mnogo toga da dobijes na finjaka. Po mom nekakvom iskustvu, kad god mi je stigla fizicki ostecena komponenta, ja sam uspeo da ostvarim zamenu, ali opet, mene dobavljaci znaju i veruju da roba nije ostecena usled nestrucnog rukovanja.
Lepo kažu da se PROVERI POŠILJKA PO PRIJEMU, pred kurirom....ja sam tako njima vraćao 3 puta jednu pošiljku. Pa mi jednom nisu garancije poslali...i takao redom...
A brate mene ce kurir da ceka da ja raspakujem sve i da iskontrolisem? Inace u pitanju je ASRock h87 fatal1ty, a uvoznik je koliko se secam PIN computers () A i siguran sam da nisam ja, msm cim sam video stanje nisam ni pokusavao da montiram komponente. Osim toga, kada se trazi povracaj novca isto robu salju na servis pa kad utvde ispravnost mozes dobiti pare, sto u ovoj situaciji nema sanse.
:: Lepo kažu da se PROVERI POŠILJKA PO PRIJEMU, pred kurirom....ja sam tako njima vraćao 3 puta jednu pošiljku. Pa mi jednom nisu garancije poslali...i takao redom...
Ako je stvar bila kod tebe manje od 7 dana imas pravo na novac momentalno ili novu stvar. Nema sta da cekas nekog tamo servisera koji je polupismen i treba da da neko svoje misljenje o tome. To su metode zavlacenja i umaranja zrtve.
Pazi slucaj pre mesec dana kupi devojka plocu za sebe u ***, sutradan ja odem kod nje u BG uzmem kutiju da otvorim i da sve to lepo namontiram kad u kutiji samo ploca, nema sata kablova, lima, upustva diska, znaci nista osim ploce. Ja je nateram da vrati a na na pare je cekala okruglo 15 dana!!!
Kolega Milos me sad baci na razmisljanje, pa u kutiji ploce nije imao ni garantni llist. Kolko sam bio isp..deo da to nisam ni primetio
:: 4Ako je styvar bila kod tebe manje od 7 dana imas pravo na novac momentalno ili novu stvar. Nema sta da cekas ti da nekog tamo servisera :: To su metode zavlacenja i umaranja zrtve.
Jedino ako nisi iz BG-a pa oni imaju prostora da odugovlace. Inace u par navrata sam i ja imao slicne situacije da stvar nije kompletna ili ne radi. I dobijo sampare na licu mesta. Pokusaju oni da ubedjuju ali ako vide da vrag odneo salu i da ce mi padne roletna menjaju vrlo brzo. Jednom sam imao problem sa racunrima . net firmom. koja je vesto pokusavala na scve nacine da mi ne vrati pare od nekog napajanje koje sepokvarilo za 2 dana. Ima nekio Tomislav tamo prodavac koji je pokusao da me forta, kada je video da nije zajebancija pare su bile vracene u roku od 10 min. Nije to naviklona nista drugo nego na batine oni samo taj jezik razumeju.
:: Pazi slucaj pre mesec dana kupi devojka plocu za sebe u ***, sutradan ja odem kod nje u BG uzmem kutiju da otvorim i da sve to lepo namontiram kad u kutiji samo ploca, nema sata kablova, lima, upustva diska, znaci nista osim ploce. Ja je nateram da vrati a na na pare je cekala okruglo 15 dana!! :: :: :: 4Ako je styvar bila kod tebe manje od 7 dana imas pravo na novac momentalno ili novu stvar. Nema sta da cekas ti da nekog tamo servisera :: :: To su metode zavlacenja i umaranja zrtve.
Videcu sta ce sad biti ali ako i dalje krenu da zajebavaju ne preostaje mi nista drugo nego da lepo odem do Cacka i da trazim sefa ili ko je vec glavni. Inace da napomenem u razgovoru nisu hteli da me spoje sa sefom ili da mi daju broj nekog nadredjenog pod izgovorom da nemaju ovlascenje! Bezobrazluk!
Koliko je meni poznato, trebalo bi da je ta ploca snabdevena i
18.10.2013. 19:50
status: user broj poruka: 10998
plasticnim poklopcem za socket - po default-u, on je montiran na socket jos u fabrici i sluzi upravo tome da zastiti pinove od krivljenja/lomljenja pre nego sto usledi umetanje procesora. Je li i u ovom slucaju bilo tako?
Re: Koliko je meni poznato, trebalo bi da je ta ploca snabdevena i
18.10.2013. 19:53
status: user broj poruka: 215
Da.
:: plasticnim poklopcem za socket - po default-u, on je montiran na socket jos u fabrici i sluzi upravo tome da zastiti pinove od krivljenja/lomljenja pre nego sto usledi umetanje procesora. Je li i u ovom slucaju bilo tako :: :: ::
Re: Re: Koliko je meni poznato, trebalo bi da je ta ploca snabdevena i
18.10.2013. 20:29
status: user broj poruka: 171
Taj poklopac ne skidas, vec kad montiras proc i zakljucavas socket on sam otpada, istisne ga proc. napolje. Da nisi slucajno ili namerno :) natezao plastiku da je skines pre nego si otljucao i podigao limeni poklopac, pa sa njom ostetio pin.
:: Da. :: :: :: :: plasticnim poklopcem za socket - po default-u, on je montiran na socket jos u fabrici i sluzi upravo tome da zastiti pinove od krivljenja/lomljenja pre nego sto usledi umetanje procesora. Je li i u ovom slucaju bilo tako :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Koliko je meni poznato, trebalo bi da je ta ploca snabdevena i
18.10.2013. 20:37
status: user broj poruka: 215
Pa nije mi prvi put da montiram cpu na plocu, uradio sam to pa ni sam ne znam koliko puta. Sve sto sam ja uradio je otkacio onu rucicu i podigao, znaci metalni deo sve sa plastikom. Ni meni nije jasno kako je takva ploca mogla da dodje. Ali kako sam video po raznim forumima ovo nije jedinstven slucaj! Mnogima se desavala ista stvar.
:: Taj poklopac ne skidas, vec kad montiras proc i zakljucavas socket on sam otpada, istisne ga proc. napolje. Da nisi slucajno ili namerno :) natezao plastiku da je skines pre nego si otljucao i podigao limeni poklopac, pa sa njom ostetio pin :: :: :: :: Da. :: :: :: :: :: :: :: plasticnim poklopcem za socket - po default-u, on je montiran na socket jos u fabrici i sluzi upravo tome da zastiti pinove od krivljenja/lomljenja pre nego sto usledi umetanje procesora. Je li i u ovom slucaju bilo tako :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nezgodan problem, tvoja rec protiv njihove. Mogu opusteno da ti vrate plocu sa potvrdom servisa da si je ti ostetio, mada su firma sa velikim lagerom i verujem da ce ti izaci u susret i zameniti novom.
U ovakvim situacijama nema šta da se cimaš sa maloprodajom u kojoj si kupio ploču, jer oni rade na principu povezanih sudova, kako im servis kaže, oni izvršavaju instrukcije, koje im servis predaje. Savet ti je da ideš direktno kod uvoznika, objasniš kako stoje stvari, jer recimo, primera radi Gigabyte ima drugačiju politiku kad su oštećenja socketa u pitanju u odnosu na Asus, ne znam kako se AsRock odnosi prema problemima vezanim za oštećenja socketa.
Uglavnom, ti kao korisnik imaš svoja prava i neko ih mora štititi, odnosno zastupati. Kontaktiraj i AsRock, direktno, telefonom i predstavi im problem i kakav tretman imaš od strane maloprodaje i (eventualno) od strane uvoznika, za slučaj da gorenapisano ne urodi plodom. Imao sam, u bliskoj prošlosti, dve Gigabyte DOA ploče, tako da ti sve govorim iz iskustva. Stav maloprodaje i uvoznika je da su oštećenja socketa fabrički nemoguća, što te može dovesti u nezavidan položaj, jer su veoma izvesna, obzirom da u Srbiju stiže gomila škarta koji, naravno, nije namenjen zapadnom tržištu.
U prilog ovoj priči ide i činjenica, da što je proizvod skuplji, postoje veće šanse da takva reklamacija bude uvažena, jer je potencijalni negativni odjek izraženiji po uvoznika i proizvođača nego u slučaju da je u pitanju low-budget proizvod.
Re: Re: Re: Koliko je meni poznato, trebalo bi da je ta ploca snabdevena i
19.10.2013. 00:16
status: user broj poruka: 4163
Veću budalaštinu skoro nisam pročitao. Šta treba da uradi, da nabije plastiku na pinove? Pa ne možeš procesor ni da staviš u soket dok se ne skine ista... Što se tiče tvog problema, jedino da budeš uporan, oni se uvek mogu pozvati na nestručno rukovanje. S druge strane možeš da pokušaš da ispraviš pin iglom. Ja sam imao dosada gomilu 775 i 1155 ploča gde sam to bez problema rešio. Ako pin fizički fali, probaj da upališ, ponekad ukenja da se dotični ne koristi.
:: Taj poklopac ne skidas, vec kad montiras proc i zakljucavas socket on sam otpada, istisne ga proc. napolje. Da nisi slucajno ili namerno :) natezao plastiku da je skines pre nego si otljucao i podigao limeni poklopac, pa sa njom ostetio pin :: :: :: :: Da. :: :: :: :: :: :: :: plasticnim poklopcem za socket - po default-u, on je montiran na socket jos u fabrici i sluzi upravo tome da zastiti pinove od krivljenja/lomljenja pre nego sto usledi umetanje procesora. Je li i u ovom slucaju bilo tako :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Koliko je meni poznato, trebalo bi da je ta ploca snabdevena i
19.10.2013. 00:29
status: user broj poruka: 18999
Nije budalastina matori, nije da se pravim pametan, ali tako se pravilno stavlja procesor, tako je i dizajnirano, ne moras da skidas plastiku, nego je podignes zajedno sa metalnim osiguracem, stavis procesor i kako spustas polugu, tako poklopac odmah iskace, to je upravo zbog zastite, tako je ilustrovano i u instrukcijama svake ploce.. nije moranje tako da se radi naravno, ali ima smisla.
:: Veću budalaštinu skoro nisam pročitao. Šta treba da uradi, da nabije plastiku na pinove? Pa ne možeš procesor ni da staviš u soket dok se ne skine ista.. :: Što se tiče tvog problema, jedino da budeš uporan, oni se uvek mogu pozvati na nestručno rukovanje. S druge strane možeš da pokušaš da ispraviš pin iglom. Ja sam imao dosada gomilu 775 i 1155 ploča gde sam to bez problema rešio. Ako pin fizički fali, probaj da upališ, ponekad ukenja da se dotični ne koristi :: :: :: :: Taj poklopac ne skidas, vec kad montiras proc i zakljucavas socket on sam otpada, istisne ga proc. napolje. Da nisi slucajno ili namerno :) natezao plastiku da je skines pre nego si otljucao i podigao limeni poklopac, pa sa njom ostetio pin :: :: :: :: :: :: :: Da. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: plasticnim poklopcem za socket - po default-u, on je montiran na socket jos u fabrici i sluzi upravo tome da zastiti pinove od krivljenja/lomljenja pre nego sto usledi umetanje procesora. Je li i u ovom slucaju bilo tako :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Koliko je meni poznato, trebalo bi da je ta ploca snabdevena i
19.10.2013. 00:48
status: user broj poruka: 4163
Do sada mi je prošlo kroz ruke četvorocifren broj 1155,1156,1366 i na svakoj mora ručno da se skine plastična zaštita, bila ona postavljena ispod metalnog poklopca ili preko njega. Da mi nije promako neki nov soket da ne ispadne da napušavam čoveka bez razloga, a? Ili je napisano u varijanti kontradiktornosti...jedini način da to pije vodu je da je plastični poklopac ispod metalnog poklopca i da se prilikom otvaranja on zajedno otvori sa poklopcem oslobađajući sam soket sa pinovima...što ja lično da sada nisam imao prilike da vidim.
:: Nije budalastina matori, nije da se pravim pametan, ali tako se pravilno stavlja procesor, tako je i dizajnirano, ne moras da skidas plastiku, nego je podignes zajedno sa metalnim osiguracem, stavis procesor i kako spustas polugu, tako poklopac odmah iskace, to je upravo zbog zastite, tako je ilustrovano i u instrukcijama svake ploce.. nije moranje tako da se radi naravno, ali ima smisla :: :: :: Veću budalaštinu skoro nisam pročitao. Šta treba da uradi, da nabije plastiku na pinove? Pa ne možeš procesor ni da staviš u soket dok se ne skine ista.. :: :: Što se tiče tvog problema, jedino da budeš uporan, oni se uvek mogu pozvati na nestručno rukovanje. S druge strane možeš da pokušaš da ispraviš pin iglom. Ja sam imao dosada gomilu 775 i 1155 ploča gde sam to bez problema rešio. Ako pin fizički fali, probaj da upališ, ponekad ukenja da se dotični ne koristi :: :: :: :: :: :: :: Taj poklopac ne skidas, vec kad montiras proc i zakljucavas socket on sam otpada, istisne ga proc. napolje. Da nisi slucajno ili namerno :) natezao plastiku da je skines pre nego si otljucao i podigao limeni poklopac, pa sa njom ostetio pin :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: plasticnim poklopcem za socket - po default-u, on je montiran na socket jos u fabrici i sluzi upravo tome da zastiti pinove od krivljenja/lomljenja pre nego sto usledi umetanje procesora. Je li i u ovom slucaju bilo tako :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Stvarno postoji ova varijanta...sad videh na jutjubu...jbt svakodnevno se drndam sa ovim i nikada, ali baš nikada nisam ovo video. Izvinjenje članu srm81
Ma OK je, izvinjenje prihvaceno, mislio sam na to da nije kojim slucajem previse na silu skidao taj poklopcic i zakacio pin, sto nije nemoguce, ali vidimo da clan nije laik sto se toga tice tako da je ta mogucnost otpala, sad mu je samo ostalo natezanje sa RMA sluzbom, izacice mu u susret po nekom mom iskustvu.
:: Stvarno postoji ova varijanta...sad videh na jutjubu...jbt svakodnevno se drndam sa ovim i nikada, ali baš nikada nisam ovo video :: Izvinjenje članu srm8 :: ::
...navodjenje firmi ni u pozitivnom ni u negativnom kontestu. Razlog je jednostavan, ne možemo da potvrdimo identitet i istinitost postova naših članova. Naravno, to ne treba da te spreči da dobiješ odgovore za svoj problem. Skoro sam siguran da ćeš rešiti svoj problem na odgovarajući način bazirano na iskustvu sa pomenutom firmom.
I na kraju preporuka (za sve): Naravno da ne možeš svaki paket da otvoriš ali sigurno imaš telefon, fotoaparat, mobilni sa kojim možeš da snimiš otvaranje paketa i u kakvom si stanju dobio proizvode. To i ja radim svaki put kako bi izbegao probleme.
stigla mi sabertooth 990fx r2.0, narucena preko web prodaje, nisam bio zadovoljan proizvodom jer je cha fan2 pravio odredjene probleme, javio sam se firmi od koje sam pazario plocu, oni su rekli da ce poslati kurira ili ja da nosim u servis.
Plocu sam odneo u servis, ustanovili su kompletnost paketa, napisali problem i naveli da zelim pare nazad.
Proslo je dva dana , nazvali su me , trayili broj ziro racuna i uplatili novac treci dan...
Da, ali da li ce oni to uvaziti, to je pitanje? U redu ako kupis neku komponentu koja je `sealed`, pa jednom kada otvoris, gotovo.. ali pakovanje mnogih ploca kada se otvori vise puta je neprimetno.. ne znam kakva je politika sto se toga tice.. na kraju ipak mora da bude pod pritiskom, ko je krivac, nije lud da prizna? :)
:: :: :: I na kraju preporuka (za sve) :: Naravno da ne možeš svaki paket da otvoriš ali sigurno imaš telefon, fotoaparat, mobilni sa kojim možeš da snimiš otvaranje paketa i u kakvom si stanju dobio proizvode. To i ja radim svaki put kako bi izbegao probleme :: ::
Nije problem da snimam otvaranje ali sta mi to znaci kad kutija ploce nije bila u najlonu, da kazemo hermeticki zatvorena? Kako dokazati da ja to otvaram prvi put a ne recimo drugi?
:: ...navodjenje firmi ni u pozitivnom ni u negativnom kontestu. Razlog je jednostavan, ne možemo da potvrdimo identitet i istinitost postova naših članova. Naravno, to ne treba da te spreči da dobiješ odgovore za svoj problem. Skoro sam siguran da ćeš rešiti svoj problem na odgovarajući način bazirano na iskustvu sa pomenutom firmom :: :: I na kraju preporuka (za sve) :: Naravno da ne možeš svaki paket da otvoriš ali sigurno imaš telefon, fotoaparat, mobilni sa kojim možeš da snimiš otvaranje paketa i u kakvom si stanju dobio proizvode. To i ja radim svaki put kako bi izbegao probleme :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.