Kao sto naslov kaze, zanima me koja je najbolja ploca za pomenuti cpu. Ne trazim neku na levelu entuzijasta, nego da bude budzet-high end plocica.. Ne zanima me oc. Zelim da mi ploca bude kvalitetna i da ima sve ove nove feature i da mi cpu radi lepo i stabilno.
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Kao sto naslov kaze, zanima me koja je najbolja ploca za pomenuti cpu. Ne trazim neku na levelu entuzijasta, nego da bude budzet-high end plocica.. Ne zanima me oc. Zelim da mi ploca bude kvalitetna i da ima sve ove nove feature i da mi cpu radi lepo i stabilno. :: :: Hvala.
:: Au covece, pa covek rece da nece oc i nece da glumi entuzijastu, a ti mu preporuci plocu sa 4 puna pci express slota.. :: :: ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2 ::
Razmisljam se da uzmem FX 6300 i ovu plocu a jacu graficku, tipa GTX 760, ili neku od ovih novih AMD, sto izlaze uskoro, pa kasnije (za 1-2 godine) da upgrade cpu na recimo 8350 ili neki nov koji izadje i maticnu..
Sve ploce podržavaju sve te procesore.Problem je bio kod nekih jer procesor nije radio kako treba.Razlog najverovatnije suviše velika potrošnja. Razlika u amd plocama je samo u naponskoj koja ako je slabija nije preporucljivo overklokovati procesor na toj ploci ali se u praksi pokazalo da sa tim osmojezgarnim proceseorima to nije baš najbolje slagalo. Ta ploca treba da radi i sa onim fx 8350 ali proguglaj malo po internetu pre toga ili neko ako zna nek kaže šta su oni ljudi uradili na kraju sa tim kombinacijama.
Zasto je nesposoban. Pa zato sto treba PLX Bridge da bi graficka radila PCIe 3.0 Mode. Kako drugacije mislis da radi PCIe 3.0 Interface. AMD nece imati PCIe 3.0 a Intel ce vec da predje na PCIe 4.0 sa Skylake. Jedini nacin su linije preko PLX Bridga kao ta Sabertooth. Mislim realno mi se nismo naigrali ni DX11, niti videli mnogo sta od PCIe 3.0 ali je ruzno mislim.
Ali preko moze da se sklopi dobra masina jeftina AMD. Tipa 900$ kosta sledeca masina
AMD 9590 4.7GHz - 5.0GHz Turbo GIGABYTE 990FXA-UD7 E-ATX jedna od najboljih ploca za AMD za 5-6 PCIe slotova MSI HD7970 Twinfroze CORSAIR H80i CPU Cooler
I to za oko 900$ tj 700e. Kada pogledas kako nas deru, Kod nas mucenici za te pare nikada nece moci da sklope takvu masinu. Realno za to vredi dati pare makar drzao na stolu 6 meseci sve. Jos ti treba 100$ za kuciste i 100$ za napajanje i imas masinu ekstra za gaming.
Asus je izbacio plocu koja podrzava taj fail od 3.0 koji nista ne donosi.... Kad izadju novi procesori tad ce i izbaciti 3.0 mada ni tad nema porebe....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Zasto je nesposoban. Pa zato sto treba PLX Bridge da bi graficka radila PCIe 3.0 Mode :: Kako drugacije mislis da radi PCIe 3.0 Interface :: AMD nece imati PCIe 3.0 a Intel ce vec da predje na PCIe 4.0 sa Skylake :: Jedini nacin su linije preko PLX Bridga kao ta Sabertooth. :: Mislim realno mi se nismo naigrali ni DX11, niti videli mnogo sta od PCIe 3.0 ali je ruzno mislim :: :: Ali preko moze da se sklopi dobra masina jeftina AMD :: Tipa 900$ kosta sledeca masin :: :: AMD 9590 4.7GHz - 5.0GHz Turb :: GIGABYTE 990FXA-UD7 E-ATX jedna od najboljih ploca za AMD za 5-6 PCIe slotov :: MSI HD7970 Twinfroz :: CORSAIR H80i CPU Coole :: :: I to za oko 900$ tj 700e :: Kada pogledas kako nas deru, Kod nas mucenici za te pare nikada nece moci da sklope takvu masinu. Realno za to vredi dati pare makar drzao na stolu 6 meseci sve :: Jos ti treba 100$ za kuciste i 100$ za napajanje i imas masinu ekstra za gaming :: :: Ovo je jedna od najboljih ploca za AM :: :: http://i.imgur.com/K0s0uTr.pn :: :: Ali dzaba im to sve kada vidis PCIe 2.0 a imas grafiku PCIe 3. :: ::
Majko moja,sta sve ovde neces procitati od vernih fanova,seci - vena i derikoza za svojim najmilijima...
Da barem radite u amd , intel,nvidiji.... Ali ne, vi ste jedna gomila besposlenih praznoglavaca... Naravno,ovde ne govorim o nikom direktno,ko se u ovome nadje nadje,ko ne,bole ga brige....
Jer kad ti imas toliko vremena da samo visis ovde i to najcesce samo pljujes druge,i navodis na neko svoje glupo ubedjenje,onda samo govoris o sebi...
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
:: :: Asus je izbacio plocu koja podrzava taj fail od 3.0 koji nista ne donosi... :: Kad izadju novi procesori tad ce i izbaciti 3.0 mada ni tad nema porebe...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.