Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gigabyte GA-P35-DS3 ili Abit IP35-E Iskustva
STRANA 1 OD 1
Milance74 Gigabyte GA-P35-DS3 ili Abit IP35-E Iskustva 04.09.2007. 09:56 T5483

status: user
broj poruka: 51
Nije DS3P ali je sa P35 cipsetom i jeftinija nekih 20-tak evra.Abit je uistom cenovnom rangu.Da li neko ima iskustva sa njima i kako se ponasaju C2D 6xxx CPU-om? Da li je osetno poboljsanje performansi u odnosu na 965 cipset?
Za pomenute ploce ne interesuje me clockovanje nego samo stabilnost sistema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arxstojke re 04.09.2007. 11:54 #26742

broj poruka: 68

a zar nije najbolja abit AB9-PRO??
nisam siguran..!!

NastyB Stabilnost?? 04.09.2007. 13:33 #26752

broj poruka: 729
Naravno da je kombinacija Intel CPU i Intel čipset uvek bio pojam stabilnosti. Mada u odnosu na 965 nema neku osetnu prednost (između 5-10%), ali P35 podržava nadolazeće Intel Penryn procesore, pa je u tom smislu bolja kupovina. A što se tiče obe ove ploče, nećeš pogrešiti ni sa jednom, obe su sa sasvim zadovoljavajućim mogućnostima, mada se Abit posle dugog zastoja, kada im je otišao glavni inženjer, vraća u vrh sa odličnim pločama.

@arxstojke ... trenutno najbolja Abit ploča je IP35-PRO...vrh, brate! Uh, ne mogu da smislim onog dileju Æurčića...pravi balvan sa parama...

`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.`
Marfijev zakon

DaSickSyst re 04.09.2007. 14:06 #26756

broj poruka: 2909
Imam GA P965-DS3...Ploca je ploca je odlicna,odlicne performanse,ali nije toliko bogata bespotrebnom opremom i to objasnjava nizu cenu..Sad P35 cipset bi trebalo da joj da jos bolje OC performanse u odnosu na P965,a DS3 serija se popkazala kao fenomenalan kloker kao i vecina GA ploca.Abit bi trebalo da ima jos bolje OC performanse i iskreno vrlo cenim Abit kao firmu jer su konstantno dobri.
Neznam da li sam ti pomogao ali nisam siguran sta bih odabrao da sam na tvom mestu.Kao sto rekoh za GA pouzdano znam da je dobra,a u Abit nikad nisam sumnjao...Jedna stvar je sigurna nemozes da pogresis koju god da uzmes.U krajnjem slucaju baci novcic ili vidi koja je jeftinija.

DaSickSystem

Milance74 Gigabyte 04.09.2007. 14:46 #26759

Hvala svima.Upravo ovo zadnje sto je receno.Jedina nepoznanica mi je oko kapacitatora.Cini mi se da su na gigabyte-u solid a na Abitu nisu.Sve u svemu nema potrebe za nekom dodatnom opremom, a razlika u ceni mislim da je ne u evrima nego feninzima.

DaSickSyst Re: Gigabyte 04.09.2007. 15:52 #26760

broj poruka: 2909

:: Jedina nepoznanica mi je oko kapacitatora.Cini mi se da su na gigabyte-u solid a na Abitu nisu
Dobro ti se cini.

-GA-P965 DS3 - All Solid Capatitors/Ultra durable - ako je verovati ljudima iz Gigabyta trebalo bi da traju 6x duze od obicnih.

-GA-P35 DS3 - All Solid Capatitors/Ultra durable 2 - traju 18x duze od obicnih.

http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2544&ModelName=GA-P35-DS3

DaSickSystem
dsb Re: Gigabyte GA-P35-DS3 ili Abit IP35-E Iskustva 04.09.2007. 19:39 #26774

broj poruka: 244

:: Nije DS3P ali je sa P35 cipsetom i jeftinija nekih 20-tak evra.Abit je uistom cenovnom rangu.Da li neko ima iskustva sa njima i kako se ponasaju C2D 6xxx CPU-om? Da li je osetno poboljsanje performansi u odnosu na 965 cipset?
:: Za pomenute ploce ne interesuje me clockovanje nego samo stabilnost sistema

Imam GA-P35-DS3 u kombinaciji sa E6600 i radi extra stabilno vec skoro 2 meseca, nikakvih problema nisam imao, doduse nisam overklokovao. Cak i sa F2 BIOS-om Geil ultra 1066 radi bez problema stabilno, nema potrebe za F4 BIOS-om koji poboljsava kompatibilnost sa 1066 memorijama. Izuzetna ploca bez dodataka koji su vecini korisnika i nepotrebni ( kao meni npr :-) ). Kakva je u odnosu na P965-DS3 nemam pojma.
Milance74 GA-P35-DS3R 07.09.2007. 14:52 #26998

Uzeo sam GA-P35-DS3R. Valjda ovo R bi trebalo da bude Raid. Mada mi ne treba.
Ultra durable 2 kapacitatori.Malo slabija kombinacija od dsb. E6550 i 2 X 1GB geil 800 value.Probacemo...Hvala jos jednom svima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs