ploca MSI FM2-A55M-E33 cpu A4-4000 ddr3 patriot PSD34G160081H na 1600mhz 4 GB cl11
po defaultu bez ikakvog cackanja pre toga bios stavlja memoriju na 1333 mhz sa 1.5V kad je na AUTO ddr freq ako hocu rucno, mogu da biram 800mhz, 1066mhz i 1333mhz????? dakle ne daje vise od 1333mhz, a ploca inace podrzava do 2133 jel tu problem cpu ili sta?
Problem je napon, memorija je iznad referentnih specifikacija i to što na njoj piše, mora da se postigne ručnim podešavanjem parametara u BIOS-u, ukoliko to isti podržava. Ako ne podržava BIOS, proveri ima li novija verzija pa flešuj. AKo nema, duvaj ga.
verzija bios-a je 11.2 ima noviji 11.3 , fleshovacu posle pa da vidim ima li promene. napon sam podizao na 1.65V ali i dalje ne daje preko 1333mhz. na koja podesavanja si mislio? nisam dirao latencije, one stoje na AUTO
Problem se zove Patriot, najveća fekalija od ram memorija ikad proizvedena. Ugradio sam ih više komada, raznih kapaciteta i brzina i samo sam pola uspeo da nateram da rade na nazivnim vrednostima. Možeš da apdejtuješ bios, možda reši problem. ukoliko koristiš grafiku iz procesora značiće ti ta razlika u brzini, a ako imaš posebnu grafiku ne moraš baš da se tangiraš.
Fleshovao sam i bios. ali izgleda je ipak ovaj cpu A4-4000 problem jer koliko sam video on je jedini koji radi sa ddr3 do 1333mhz, dok svi ostali za FM2 socket mogu da teraju brzu memoriju... Jebi ga, trebalo je malo bolje da pogledam pre kupovine jer koristice se int grafika iz cpu-a
ja sam uzeo patriot onaj sa plavim hladnjacima cl9, ploca na auto stavlja cl10 msm, pa sam trazio na netu i forumima podesavanja, i nasao, ali mora da se poveca malo napon, podesio na 9-9-9-25(msm da je tako) i radi ok .)
nego je izbor ovde kod nas u zemlji, a pogotovu ovde kod mene u gradu ocajan, ali ocajan.... sve mi se cini da sve manje ima izbora nego ono sto imaju to uslovljavaju da kupimo, recimo srednja klasa svih komponenti je vrlo slaba......
Ovako AMD cpu ima na sebi/u sebi memoriski kotroler, i ni jedan amd cpu ( tek pojavom buldozera ) ne radi na memoriji vecoj od 1333.
Neke ploce dozvoljavaju da stavis vecu brzinu memorije od 1333, medjuti dovodi do nestabilnosti celog sistema, a i neces osetiti razliku izmedju 1600 i 1333.Cak sta vise mozes malo vise da zategnes latence na 1333.
:: Fleshovao sam i bios. al :: izgleda je ipak ovaj cpu A4-4000 problem jer koliko sam video on je jedini koji radi sa ddr3 do 1333mhz, dok svi ostali za FM2 socket mogu da teraju brzu memoriju... Jebi ga, trebalo je malo bolje da pogledam pre kupovine jer koristice se int grafika iz cpu- :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.