Imam g630 intel dual core, nije mi dovoljan za rad u Adobe paketu... Pa gledam da zamenim. Gledam intel jer imam plocu koja podržava inteli i taj košta oko 20k. E sad...AMD sa 6 jezgara i većom frekvencijom košta 12k i da uzmem ploču za njega opet mi jeftinije.
A sto za cenu ovog Intela ne uzmes AMD FX 8350, sasvim ono sto bi ti trebalo, plus i za gaming je sasvim ok? Mada kako kazes da plocu za Intel vec imas, a za AMD bi morao da kupis, sto bi te kostalo jos recimo 8k (Asus M5A97 R2.0) , onda ne znam... Koju plocu imas za Intel? Mozda AMD FX 6350? Bolji je od 6300, tj. brzi..
Imam trenutno Asus P8H61-M LX-3. Pa ono...masksimum koji bih izdvojio je kes za i5 intel. Stvarno mi se ne daje preko toga...mislim ako mora ok, ali mislim da ne mora.
Zato gledam taj AMD 6300 jer se meni čini bolji po samim specifikacijama. A sad mišljenja su dosta podeljena, da li AMD ili Intel... Svi nešto kažu Intel... A od čoveka koji godinama prodaje računare i sklapa konfiguracije sam čuo da sam da je uzeo polovan i7 procesor i da je neki AMD (ne znam koji je, neki dosta dobar), dosta bolji od tog i7 i da je precenjen Intel, barem ta i serija. Da AMD može da se kupi za dosta manje para a da ima bolje performanse.
A kad bih uzimao AMD, prodao bih ovaj procesor i maticnu, tako da bi me dosta jeftinije izaslo AMD i maticna nego sam i5. Skoro duplo manje.
Pa sa AMD-om ces svakako da izadjes jeftinije. To koji je bolji, varira! :D Necu nista da pricam, osecam da ce vec da budu varnice. :D Moj savet za TO sto ti treba je da ides na 6300 ili pak 6350, cene su da kazem iste, mislim da je 1k skuplji, i maticnu koju sam ti postavio gore i bice ti super.. Dodaj 8gb rama i miran si.. Dexter ce ti reci da i sa `solidnom` grafikom mozes da opicis i po koju igru ako pozelis.
Nikako ti jeftinije ne može izaci amd. i5 3550p ti košta 17300 i5 3470 ti je 17700 Doduše ploca ti je najgora moguca i trebaš da odradiš bios pre zamene novijih procesora.To što imaš novo košta oko 7000 dinara pa to nebi mogo ni da prodaš za neke pare. AMD ploca koja bi dobro radila sa fx 8300 recimo košta znatno više a sam procesor ti zahteva i mnogo struje i ima dosta problema s njim a i košta ko i i5. Da ideš na amd i da menjaš plocu a sa najnovijim cipsetom ti košta 7500 dinara za plocu i 12500 za procesor.Imaš varijante stariji cipset 760g za 4500 dinara al neznam kako ce to da radi.
:: Nikako ti jeftinije ne može izaci amd :: i5 3550p ti košta 1730 :: i5 3470 ti je 1770 :: Doduše ploca ti je najgora moguca i trebaš da odradiš bios pre zamene novijih procesora.To što imaš novo košta oko 7000 dinara pa to nebi mogo ni da prodaš za neke pare :: AMD ploca koja bi dobro radila sa fx 8300 recimo košta znatno više a sam procesor ti zahteva i mnogo struje i ima dosta problema s njim a i košta ko i i5 :: Da ideš na amd i da menjaš plocu a sa najnovijim cipsetom ti košta 7500 dinara za plocu i 12500 za procesor.Imaš varijante stariji cipset 760g za 4500 dinara al neznam kako ce to da radi :: :: :: ::
update-ovao sam bios na najnoviju verziju... Aha. Hvala na ovom odgovoru!
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.