Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Nece da radi usb 2.0 na kompu!?
STRANA 1 OD 1
plazina Nece da radi usb 2.0 na kompu!? 01.09.2007. 21:16 T5466

status: user
broj poruka: 53
Instaliran Xp(sp2) i svi drajveri ali Everest mi kaze da mi je sve(Aparat, fles, telefon,stampac...) vezano na usb 1.1, odnosno na Standard OpenHCD USB Host Controller.
Sam sam primetio da mi slike sa digitalnog ili stvari sa flesa sporije prebacuje,
iritirajuce sporije kad slike sa kartice od 512MB prebacuje 5-6 minuta.
Moze li to da se resi, ili da prihvatim kako je. Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem Koja je ploc au pitanju? 01.09.2007. 21:19 #26639

broj poruka: 209
Znas li mozda koja je ploca u pitanju, ili jos bolje kakva je konfiguracija?
Moze da se desi da imas neku stariju plocu, na kojoj nema usb 2.0, a mozda nije uklucena taopcija u bios-u.

Dušan Nastić
Beograd,

VMARC HMM 01.09.2007. 21:19 #26640

broj poruka: 9420

Zavisi koja ti je maticna ploca.
Imas opciju u BIOSu enable/disable USB 2.0 i to je sve sto mozes da uradis.

I naravno, ako ti ploca ne podrzava USB 2.0, uvek mozes da kupis PCI USB 2.0 Adapter (manje od 1000 dindzi koliko znam) i sve ce ti raditi normalno, pa makar i na P1 masni na 166MHz, koja i nema USB portove :)
plazina Re 01.09.2007. 23:39 #26648

Ploca je asus A8N-E i sve sam to ukljucio u biosu. Sta god da zakacim, kaci ga na USB Root Hub, a 10 portova za USB 2.0 Root Hub ostaje prazno, neiskorisceno.
VMARC Re: Re 02.09.2007. 00:52 #26650

broj poruka: 9420
jel si probao najnovije drajvere za chipset i najnoviji BIOS?

Dopuna:

Malo sam surfovao po Asusovom sajtu... Obrati paznju koliko revizija BIOSa ima za tvoju plocu... Nesto mi govori da bi ti najnovija (ili neka druga svakako) verzija biosa pomogla.
Naime, 13 revizija a svaka druga nosi po malo brdo promena, fixeva i informacija...
Link:
http://support.asus.com/download/download.aspx?modelname=A8N-E&SLanguage=en-us

:: Ploca je asus A8N-E i sve sam to ukljucio u biosu. Sta god da zakacim, kaci ga na USB Root Hub, a 10 portova za USB 2.0 Root Hub ostaje prazno, neiskorisceno.
Stripy Ne verujem 02.09.2007. 01:09 #26653

broj poruka: 4163
da će apdejt biosa da reši problem. Proveri usb podešavanja u biosu ponovo. 1.1 treba da ide na 2.0 a imaš i opciju usb speed koja treba da stoji na najbrže. Èim uključiš komp mora da ti izlista usb uređaje koje imaš nakačene i da ti prijavi da li je usb 1.1 ili usb 2.0. Drajveri takođe nemaju veze sa ovim.

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

plazina Re 02.09.2007. 16:23 #26660

Imam najnoviju verziju biosa, revision 1013 i mislim najnovije drajvere za chipset.
@servispc
u biosu jedino imam podesavanja za usb2.0 enable/desable i postavljen je na enable.
Imam sliku prilikom ukljucivanja kompa, sta je sve pokazalo, ali je nista ne razumem i nemam pojma kako da je prikacim uz odgovor pa da protumacis!
Stripy Sorry 02.09.2007. 16:36 #26661

broj poruka: 4163
ne znam kako da ti pomognem...

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

NDSystem Mozda Win? 03.09.2007. 00:36 #26674

broj poruka: 209
Mozda nesto nije u redu sa instalaxijom XP-a. Probaj da uradis `repair` ili da ponovo dignes ceo windows sp2
Dušan Nastić
Beograd,

operator Da li si overklokovao masinu? 03.09.2007. 04:10 #26678

broj poruka: 4262
Desavalo se vec da kod ASUS-a se javlja problem sa USB kontrolerom, ako je ploca overklokovana. Ako nije postavi u BIOS-u default vrijednosti. Snimi stanje i probaj ponovo. Ako to nije problem, onda probaj da sa ploce prikljucis usb prikljucak(putem bracket-a) i da probas da li se transfer podataka poboljsao. E sad, ako i to neradi ostaje ti samo da kupis neku PCI karticu sa USB konektorima i ubodes u PCI slot. Ako ni tako ne postignes brzi transfer podataka., onda je DEFINITIVNO onemogucen transfet u BIOS-u ili imas problem sa BIOS cipom.

P.S Moguce da ti i drajveri za USB unutar WinXP nisu instalirani kako treba.
Idi u Device Manager u Control Panel-u i pogledaj Universal Serial Bus controllers.
Tamo imas Generic USB HUB. Dva puta levi klik na opciju i idi na driver pa pogledaj da li ti je instaliran driver. Ako jeste pogledaj i USB Mass Storage Device da li ima driver. Ako i ima pokusaj da ih presnimis ponovo sa WinXP instalacijonog CD-a.

Nista vise mi nepada na pamet.
Pozzz

plazina Re: Da li si overklokovao masinu? 04.09.2007. 11:12 #26741

:: Desavalo se vec da kod ASUS-a se javlja problem sa USB kontrolerom, ako je ploca overklokovana. Ako nije postavi u BIOS-u default vrijednosti. Snimi stanje i probaj ponovo. Ako to nije problem, onda probaj da sa ploce prikljucis usb prikljucak(putem bracket-a) i da probas da li se transfer podataka poboljsao. E sad, ako i to neradi ostaje ti samo da kupis neku PCI karticu sa USB konektorima i ubodes u PCI slot. Ako ni tako ne postignes brzi transfer podataka., onda je DEFINITIVNO onemogucen transfet u BIOS-u ili imas problem sa BIOS cipom
::
:: P.S Moguce da ti i drajveri za USB unutar WinXP nisu instalirani kako treba
:: Idi u Device Manager u Control Panel-u i pogledaj Universal Serial Bus controllers
:: Tamo imas Generic USB HUB. Dva puta levi klik na opciju i idi na driver pa pogledaj da li ti je instaliran driver. Ako jeste pogledaj i USB Mass Storage Device da li ima driver. Ako i ima pokusaj da ih presnimis ponovo sa WinXP instalacijonog CD-a
:: Nista vise mi nepada na pamet
:: Pozz

Masinu nisam klokovao a u Device Manageru nemam Generic USB HUB!?
Imam :
Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
Standard OpenHCD USB Host Controller
USB Printing Support
USB Root Hub
USB Root Hub
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs