Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Visak pinova...
STRANA 1 OD 1
Codeman Visak pinova... 01.09.2007. 20:57 T5465

status: user
broj poruka: 12
Nisam siguran da je ovo pravo mesto za ovo pitanje,ako sam pogresio izvinjavam se :)

Kupio sam novo napajanje za moj vremesni komp,ali nije mi palo na pamet da ce nova napajanja imati onaj power konektor,koji se ukljucuje na maticnu plocu,sa 24 pina.
Ja lepo seo i shvatio da na mojoj ploci ima prikljuca sa 20 pinova...
Na netu sam video da postoji adapter koji resava taj problem pa me zanima gde ovde ima da se nadje?
Hvala unapred!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Visak pinova... 01.09.2007. 21:05 #26637

broj poruka: 9420
Ne treba ti adapter. Dodatna 4 pina se lako odvajaju od ostalih 20, samo malo bolje pogledaj.
Ako bas ne moze da se odvoji, mail me.

:: Nisam siguran da je ovo pravo mesto za ovo pitanje,ako sam pogresio izvinjavam se :
::
:: Kupio sam novo napajanje za moj vremesni komp,ali nije mi palo na pamet da ce nova napajanja imati onaj power konektor,koji se ukljucuje na maticnu plocu,sa 24 pina
:: Ja lepo seo i shvatio da na mojoj ploci ima prikljuca sa 20 pinova..
:: Na netu sam video da postoji adapter koji resava taj problem pa me zanima gde ovde ima da se nadje
:: Hvala unapred
Codeman Nece... 01.09.2007. 21:17 #26638

Ovo je neko MS industrial napajanje i koliko ja vidim nema sanse da se odvoje ta 4 pina
(osim ako ne uzmem noz u ruke i krenem da testerisem)... :D

VMARC Re: Nece... 01.09.2007. 21:39 #26641

broj poruka: 9420
A jel si pokusao da jednostavno prikacis napajanje a da ta 4 pina viska `vise u vazduhu`. Tako ce ti sigurno raditi. Jedini problem moze da ti predstavlja neki elektrolit ili nesto uz sam konektor na ploci u koje bi udarao taj visak i nebi mogao da prikacis napajanje. Sto se tice eventualnih posledica, nece ih biti, mozes slobodno tako da furas. E ako imas slican problem, tj nesto uz konettor na ploci, onda ti ZAISTA TREBA ADAPTER :))

:: Ovo je neko MS industrial napajanje i koliko ja vidim nema sanse da se odvoje ta 4 pin
:: (osim ako ne uzmem noz u ruke i krenem da testerisem)... :
Codeman Nece moci... 01.09.2007. 21:53 #26642

Imam ASUS p4c800e deluxe i odma` pored konektora na ploci stoji jedan pozamasni elektrolit :D

Nece me...

astan Re: 01.09.2007. 22:55 #26645

broj poruka: 271
Onda ti kao resenje preostaje adapter sa 24 n 20 pinova

thedamager Re: 02.09.2007. 18:48 #26668

broj poruka: 176
Možda ima u Imtelu, mislim da sam tamo video pre par meseci, pa ih za svaki slučaj pozovi.
Možeš, ako si u mogućnosti, da ta četiri pina precizno odsečeš, isti je efekat, a jeftinije.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs