Imam Abit NF7-v2.0 plocu na kojoj postoje 3 slota za mem od kojih dva omogucavaju dual channel, i Geil 512 ddr. Pa me zanima da li ima neke razlike u radu kada se stave 2 razlicita modula u slotove za dual ch i kada se stave 2 ista posto bih kupio jos 512 rama. Na mojoj ploci su radile u dual ch modu bez problema razliciti moduli(mislim na brand), pa cak i moduli koji su se razlikovali po velicini(512 i 256 MB). Bios tada preuzima latencije od modula koji je sporiji(kada se stavi na By SPD)
Dok ne probas ne mozes znati... Ali bukvalno! BTW i ako ti ne bude radilo kao dual, stavi kao single(popunjavaj slotove redom). I ovako razliku uglavnom neces ni primecivati .)
Zamalo da omasim temu i nedam direktan odgovor, stoga mala dopuna. Ako bude radilo, neces primetiti razliku. Kao sto i sam znas (rekao si), preuzece latencije losije memorije i to je to.
:: :: Imam Abit NF7-v2.0 plocu na kojoj postoje 3 slota za mem od kojih dva omogucavaju :: dual channel, i Geil 512 ddr :: Pa me zanima da li ima neke razlike u radu kada se stave 2 razlicita modula :: u slotove za dual ch i kada se stave 2 ista posto bih kupio jos 512 rama :: Na mojoj ploci su radile u dual ch modu bez problema razliciti moduli(mislim na brand) :: pa cak i moduli koji su se razlikovali po velicini(512 i 256 MB). :: Bios tada preuzima latencije od modula koji je sporiji(kada se stavi na By SPD)
Ako mislis na ram GEIL on trazi isti modul da bi radio u dual modu.Ja imam isto Geil 512mb i nece sa drugim proizvodjacem da radi cak iste velicine i CLla
pazi . . na bilo kom AMD k7 procesoru (Athlon , Duron , Sempron) neces osetiti nikakvu razliku sto ces memorije staviti na dual channel mod . . . zato shto veza izmedju Cpu-a i magistrale je teoretski limitirana na 3200MB/s (pod uslovom da ti je Fsb pod 200Mhz (DDR400)) dok Dual channel DDR 400 moze da `teoretski` izgura 6400Mb/s .. . shto taj cpu nikada nece moci da `prochita` :)
ako dobro znam dual channel kod athlona je uveden na socket 939. Posto ovi procesori imaju inegrisani memorijski kontroler. Ispravite me ako gresim Chio Chipset
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.