Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ko reši ovaj problem sledi nagrada!
STRANA 1 OD 2  
voxxx Ko reši ovaj problem sledi nagrada! 16.09.2013. 09:02 T54627

status: user
broj poruka: 351

Konfiguracija: Asus P5K, C2D E 7400, 9800 GT, 2x2 GB Kingston Hyper X 1066Mhz. Bios verzija 12.01, najnoviji.

Uzmem na probu Q9300, piše da ide sa verzijom BIOS-a 10.06. Ubacim ga i prvo sto sam video je plavi ekran i poruku sledeće sadržine: The bios in this system is not fully ACPI compliant.
Drugo, bežična tastatura nije imala nikakv odziv. Vratim E7400, sve radi.

Ponovo ubacim Q9300, probao sam sve (osim da probam da reinstaliram BIOS). Vadio sam bateriju (Clear CMOS), praznio kondenzatore držeći 30 sek power posle toga, menjao mesta memorijama, vadio sav hardwear napolje i ponovo povezivao, nabavio PS 2 tastaturu! Nije bilo šanse da mi proradi Q9300. Digao sam ruke od toga i vratio E7400. Taman sam mislio, da je tu kraj mukama, kad one - sad se ista stvar dešava i sa e7400!!!

Gledao sam sinoć podnožje za procesor i primetim da se malkice iskrivila jedna iglica, vratim sve kako treba, i opet ništa. Nemam više nikakvu ideju pa se obraćam evo ovim putem za pomoć. Jedino mi ostaje na kraju da zamenim ploču, ne znam šta više.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ko reši ovaj problem sledi nagrada! 16.09.2013. 09:33 #514210

broj poruka: 18999
kako vidim, aktuelan poslednji bios je 1201:
http://www.asus.com/Motherboards/P5K/#support_Download_24

Znam da je to prvi podrzan bios(1006) za taj procesor, ali nije zgoreg da probas i sa poslednjim, nista te ne kosta.

::
:: Konfiguracija: Asus P5K, C2D E 7400, 9800 GT, 2x2 GB Kingston Hyper X 1066Mhz. Bios verzija 12.01, najnoviji
:: Uzmem na probu Q9300, piše da ide sa verzijom BIOS-a 10.06. Ubacim ga i prvo sto sam video je plavi ekran i poruku sledeće sadržine: The bios in this system is not fully ACPI compliant
:: Drugo, bežična tastatura nije imala nikakv odziv. Vratim E7400, sve radi
:: Ponovo ubacim Q9300, probao sam sve (osim da probam da reinstaliram BIOS). Vadio sam bateriju (Clear CMOS), praznio kondenzatore držeći 30 sek power posle toga, menjao mesta memorijama, vadio sav hardwear napolje i ponovo povezivao, nabavio PS 2 tastaturu! Nije bilo šanse da mi proradi Q9300. Digao sam ruke od toga i vratio E7400. Taman sam mislio, da je tu kraj mukama, kad one - sad se ista stvar dešava i sa e7400!!
:: Gledao sam sinoć podnožje za procesor i primetim da se malkice iskrivila jedna iglica, vratim sve kako treba, i opet ništa. Nemam više nikakvu ideju pa se obraćam evo ovim putem za pomoć. Jedino mi ostaje na kraju da zamenim ploču, ne znam šta više.
voxxx Re: Re: Ko reši ovaj problem sledi nagrada! 16.09.2013. 09:42 #514212

Jeste 1201. Njega trenutno imam u računaru. Znači da idem na downgrade na 1006?

:: kako vidim, aktuelan poslednji bios je 1201
:: http://www.asus.com/Motherboards/P5K/#support_Download_2
:: Znam da je to prvi podrzan bios(1006) za taj procesor, ali nije zgoreg da probas i sa poslednjim, nista te ne kosta
:: ::
:: :: Konfiguracija: Asus P5K, C2D E 7400, 9800 GT, 2x2 GB Kingston Hyper X 1066Mhz. Bios verzija 12.01, najnoviji
:: :: Uzmem na probu Q9300, piše da ide sa verzijom BIOS-a 10.06. Ubacim ga i prvo sto sam video je plavi ekran i poruku sledeće sadržine: The bios in this system is not fully ACPI compliant
:: :: Drugo, bežična tastatura nije imala nikakv odziv. Vratim E7400, sve radi
:: :: Ponovo ubacim Q9300, probao sam sve (osim da probam da reinstaliram BIOS). Vadio sam bateriju (Clear CMOS), praznio kondenzatore držeći 30 sek power posle toga, menjao mesta memorijama, vadio sav hardwear napolje i ponovo povezivao, nabavio PS 2 tastaturu! Nije bilo šanse da mi proradi Q9300. Digao sam ruke od toga i vratio E7400. Taman sam mislio, da je tu kraj mukama, kad one - sad se ista stvar dešava i sa e7400!!
:: :: Gledao sam sinoć podnožje za procesor i primetim da se malkice iskrivila jedna iglica, vratim sve kako treba, i opet ništa. Nemam više nikakvu ideju pa se obraćam evo ovim putem za pomoć. Jedino mi ostaje na kraju da zamenim ploču, ne znam šta više.
imarkovic Re: Re: Re: Ko reši ovaj problem sledi nagrada! 16.09.2013. 09:51 #514213

pa ne, nisam to mislio, mislim da nista neces postici time, bios ne diraj sada. Izgleda da je ovo problem softverske prirode, probaj neki drugi win7.

:: Jeste 1201. Njega trenutno imam u računaru. Znači da idem na downgrade na 1006
:: :: kako vidim, aktuelan poslednji bios je 1201
:: :: http://www.asus.com/Motherboards/P5K/#support_Download_2
:: :: Znam da je to prvi podrzan bios(1006) za taj procesor, ali nije zgoreg da probas i sa poslednjim, nista te ne kosta
:: :: ::
:: :: :: Konfiguracija: Asus P5K, C2D E 7400, 9800 GT, 2x2 GB Kingston Hyper X 1066Mhz. Bios verzija 12.01, najnoviji
:: :: :: Uzmem na probu Q9300, piše da ide sa verzijom BIOS-a 10.06. Ubacim ga i prvo sto sam video je plavi ekran i poruku sledeće sadržine: The bios in this system is not fully ACPI compliant
:: :: :: Drugo, bežična tastatura nije imala nikakv odziv. Vratim E7400, sve radi
:: :: :: Ponovo ubacim Q9300, probao sam sve (osim da probam da reinstaliram BIOS). Vadio sam bateriju (Clear CMOS), praznio kondenzatore držeći 30 sek power posle toga, menjao mesta memorijama, vadio sav hardwear napolje i ponovo povezivao, nabavio PS 2 tastaturu! Nije bilo šanse da mi proradi Q9300. Digao sam ruke od toga i vratio E7400. Taman sam mislio, da je tu kraj mukama, kad one - sad se ista stvar dešava i sa e7400!!
:: :: :: Gledao sam sinoć podnožje za procesor i primetim da se malkice iskrivila jedna iglica, vratim sve kako treba, i opet ništa. Nemam više nikakvu ideju pa se obraćam evo ovim putem za pomoć. Jedino mi ostaje na kraju da zamenim ploču, ne znam šta više.
matz re 16.09.2013. 09:53 #514214

broj poruka: 801

sto kaze markovic do win-a je
Dzoni665 re: 16.09.2013. 09:55 #514215

broj poruka: 704

I ja cenim da je do windows-a. Tako kaze i brat google.

imarkovic >> 16.09.2013. 09:57 #514216

a sto si pomenuo za pin, iako si ispravio, proveri jos jednom detaljno da li je sve ok, ne bi bilo lose.

voxxx Re: >> 16.09.2013. 10:01 #514217

Posle horor vikedna koji sam proveo za mašinom, reći ću da sam probao sinoć i win da instaliram, ali ne znam kako...krene i samo me izbaci u jednom trenutku kad prodje onaj početak Windows loading files :(

:: a sto si pomenuo za pin, iako si ispravio, proveri jos jednom detaljno da li je sve ok, ne bi bilo lose
Srdjanc ... 16.09.2013. 10:18 #514221

broj poruka: 3106

Downloaduj i ubaci Hirens boot CD i otvori Mini XP. Onda pokreni jedan od testera za procesor.

Dzabe sve ako je procesor felerican.
MACHINE Sjebao si plocu 16.09.2013. 10:22 #514222

broj poruka: 5704
tj. socket

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes

voxxx Re: Sjebao si plocu 16.09.2013. 10:41 #514227

Ok, samo mi malo pojasni. Da li mislis da je to zbog ovog pina koji sam ispravljao ili je nesto drugo u pitanju?

:: tj. socke
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holme
gilopile ... 16.09.2013. 11:12 #514232

broj poruka: 9459
Vrlo moguce da je CPU socket problem, jer si jedino to i cackao kad je prijavio ACP gresku i kad si vratio stari CPU, problem je ostao, tako da... Pazljivo pregledaj iglice u socketu ili, ako imas malo bolji digitalac, postavi na mikro zoom i uslikaj pa postavi sliku da vidimo. Pokusaj i da prebrises iglice. Uzmes neku finu nelinjajucu krpicu navlzenu sa malo alkohola i vuci u jednom pravcu preko iglica, naravno onako da ide niz savijene pinove, nikako kontra i vidi da li ce proraditi.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

acosuper Uradi ovako 16.09.2013. 11:16 #514234

broj poruka: 1207
Izvadi plocu van kucista povadi sve sa nje da bude kao fabricki, izvadi bateriju ispipkaj par puta clr cmos i ostavi da se malo `ohladi`. Uz to sve provjeri opet pinove na soketu ako je neki zakrivljen ili je potonuo uzmes iglu sa sivanje i lagano ga vratis u prvobitnu poziciju. Pri tom uzmi doticni CPU uzmi gumicu za brisanje i prebrisi kontakte na procesoru da dobiju onaj sjajni izgled. Kad ga obrises uzmes malo toalet papira prebrises kontakte od ostataka gumice i stavis ga u soket pravilno i pazljivo.

AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 / Cooler Master GX 550W

MACHINE Nemoj ni slucajno raditi 16.09.2013. 11:41 #514240

broj poruka: 5704
ovo sto je acosuper rekao, posle ces i procesor moci da bacis. Ima (ne)srecnika koji prezive brisanje gumicom i pastu za zube, ali nemoj rizikovati. U ovakvim slucajevima postoji znacajna verovatnoca da statickim elekstricitetom ubijes neki tranzistor u samom procesoru. Uzmes ili alkohol ili medicinski benzin i sa stapicem za usi lepo ocistis kontakte. Za to postoje posebne teflonske kripice koje ciste i CPU i socket, ili pak cetkica sa staklenim vlaknima

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes

acosuper Re: Nemoj ni slucajno raditi 16.09.2013. 11:55 #514242

Izvini drugar ali ocistio sam ih jedno 30-tak tako i nijedan nije zvekno do sad, alkohol ne moze ni priblizno da ukloni koroziju sa pinova kao obicna gumica. Praksa je praksa nije isto sto i teorija.

AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 / Cooler Master GX 550W

:: ovo sto je acosuper rekao, posle ces i procesor moci da bacis. Ima (ne)srecnika koji prezive brisanje gumicom i pastu za zube, ali nemoj rizikovati. U ovakvim slucajevima postoji znacajna verovatnoca da statickim elekstricitetom ubijes neki tranzistor u samom procesoru. Uzmes ili alkohol ili medicinski benzin i sa stapicem za usi lepo ocistis kontakte. Za to postoje posebne teflonske kripice koje ciste i CPU i socket, ili pak cetkica sa staklenim vlaknim
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holme
voxxx Re: Nemoj ni slucajno raditi 16.09.2013. 11:56 #514243

Ništa, kada dodjem kući pogledaću na dnevnom svetlu socket. Imam štapiće za uši i alkohol i to ću sve pažljivo očistiti. Javiću vam dalje šta se dešava. Hvala svima koji su se odazvali na temu!

:: ovo sto je acosuper rekao, posle ces i procesor moci da bacis. Ima (ne)srecnika koji prezive brisanje gumicom i pastu za zube, ali nemoj rizikovati. U ovakvim slucajevima postoji znacajna verovatnoca da statickim elekstricitetom ubijes neki tranzistor u samom procesoru. Uzmes ili alkohol ili medicinski benzin i sa stapicem za usi lepo ocistis kontakte. Za to postoje posebne teflonske kripice koje ciste i CPU i socket, ili pak cetkica sa staklenim vlaknim
Stripy Re 16.09.2013. 11:59 #514244

broj poruka: 4163
Podigni sa tim kvadom live XP ili live Linux sa cd-a. Ako radi problem ti je win. Isti slučaj sam imao i ja doduše sa amd varijantom.

voxxx Re: Re 16.09.2013. 12:16 #514248

Probao sam sinoć instalaciju 7 preko dvd. Pukla je odmah nakon prvog učitavanja podataka o win i pri pojavi win7 logoa. Ako ovo prodje što si predlozio, kako posle da instaliram win na masinu?

:: Podigni sa tim kvadom live XP ili live Linux sa cd-a. Ako radi problem ti je win. Isti slučaj sam imao i ja doduše sa amd varijantom
caranovic Memara 16.09.2013. 12:54 #514256

broj poruka: 434
gde se preuzima nagrada?

voxxx Re: Memara 16.09.2013. 13:02 #514258

dostavljam na kucnu adresu, ali prvo mi resi problem :)

:: gde se preuzima nagrada
imarkovic Re: Re: Nemoj ni slucajno raditi 16.09.2013. 13:04 #514259

Kakva gumica sad, to se ne radi na procesoru nikad, jer je osetljiv. Ne moze alkohol u potpunosti, ali medicinski benzin cisti to jako efikasno, mislim da od tog sredstva ne postoji bolje za ciscenje kontakata, a apsolutno ne ostecuje iste, ni stampu.

:: Izvini drugar ali ocistio sam ih jedno 30-tak tako i nijedan nije zvekno do sad, alkohol ne moze ni priblizno da ukloni koroziju sa pinova kao obicna gumica. Praksa je praksa nije isto sto i teorija
:: AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 / Cooler Master GX 550
:: :: ovo sto je acosuper rekao, posle ces i procesor moci da bacis. Ima (ne)srecnika koji prezive brisanje gumicom i pastu za zube, ali nemoj rizikovati. U ovakvim slucajevima postoji znacajna verovatnoca da statickim elekstricitetom ubijes neki tranzistor u samom procesoru. Uzmes ili alkohol ili medicinski benzin i sa stapicem za usi lepo ocistis kontakte. Za to postoje posebne teflonske kripice koje ciste i CPU i socket, ili pak cetkica sa staklenim vlaknim
:: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holme
f0rever Re: Re: Memara 16.09.2013. 13:07 #514261

broj poruka: 3821
Ja cu da ti resim problem, a nagrada je manje bitna... Bitno je ispasti covek. :)

Imam neku LGA775 masinu trenutno kod sebe, pa ako si iz Beograda - mozes doci i doneti svoju masinu, pa da vidimo sta ti umire..

Sumnjam da je do operativnog sistema. Ako si zakacio neki krucijalan pin na soketu, moze biti i do toga.

Naravno, ako si iz Beograda.
f0rever Re: Nemoj ni slucajno raditi 16.09.2013. 13:09 #514263

broj poruka: 3821
Stavljao zubnu pastu umesto termalne vise puta - nikakvih problema nikada nisam imao.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

voxxx Re: Re: Re: Memara 16.09.2013. 13:14 #514265

Jesam iz Bgd. Kako da se dogovorimo? Daj mi neki kontakt ako si voljan.

:: Ja cu da ti resim problem, a nagrada je manje bitna... Bitno je ispasti covek. :
:: Imam neku LGA775 masinu trenutno kod sebe, pa ako si iz Beograda - mozes doci i doneti svoju masinu, pa da vidimo sta ti umire.
:: Sumnjam da je do operativnog sistema. Ako si zakacio neki krucijalan pin na soketu, moze biti i do toga
:: Naravno, ako si iz Beograda.
imarkovic Re: Re: Nemoj ni slucajno raditi 16.09.2013. 13:26 #514270

izvini kolega, ali odakle ti takva suluda ideja da to radis? Zubna pasta nije termalni provodnik, plus kada je van tube ucvrscuje stanje do tvrdoce maltera.

:: Stavljao zubnu pastu umesto termalne vise puta - nikakvih problema nikada nisam imao
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: ovo sto je acosuper rekao, posle ces i procesor moci da bacis. Ima (ne)srecnika koji prezive brisanje gumicom i pastu za zube, ali nemoj rizikovati. U ovakvim slucajevima postoji znacajna verovatnoca da statickim elekstricitetom ubijes neki tranzistor u samom procesoru. Uzmes ili alkohol ili medicinski benzin i sa stapicem za usi lepo ocistis kontakte. Za to postoje posebne teflonske kripice koje ciste i CPU i socket, ili pak cetkica sa staklenim vlaknim
:: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holme
acosuper hahahahaha 16.09.2013. 13:36 #514277

evo njega i njegove termalne paste, TO BRATE NE MOZE BEZ PASTE NIKAKO.. hahaha
Pa pazi ako gumica ne osteti papir kontakte nece sigurno, naravno treba uzeti mekanu gumicu, a ne one tvrde.. Bas ce se sad on cimati i traziti medicinski benzin i cimati se i placati po apotekama.. Ja sam predlozio klasican nacin koji radi posao.. Neki ce da se sloze neki ne itd. svako ima svoj nacin prakse.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs