Ovo ce biti officijalna tema gde cete moci da postavljate linkove, rumors, i predvidjanja vasa u vezi nove arhitekture koja nam donosi znacajna poboljsanja u vidu 8core Intel Processora i Quad Channel DDR4 memorije.
Ono sto znamo je: -22nm 2nd generation -chipset X99 -Up to 8cores -20MB L3 Cache sa HT 16 logickih jezgra -TDP 130-140W -expected 30-40% better performance than DDR4 -Quad Channel DDR4 2133MHz -Low 1.2 VDDQ kits -16banks -Fine Grain Refresh Control, Temp Contolled Refresh (New Power Features)
(bice prosecno brza do 50% od tripple channel memorije na X58 platformi) 288pin umesto 284. Maticne ce podrzavati i 284pin i 288pin. Dodatna 4pin za podrsku NVDIMM modula.
-socket 2011-3 zadrzava isti broj pinova ali je njihov raspored drugaciji. -Up to 6 x USB 3.0 ports -Up to 8 x USB 2.0 ports -Up to 10 x SATA 6 Gbps ports -Integrated Clock support -TDP 6.5W
Ajde bre jel si morao ovde. Prestani vise sa glupavim nazivima kao da ja tebe nazovem Asus PRASUS. Ej Prasuses,... Ili ne znam GIGABYTE Gnjida, Gegula. Zamisli! Jel ste mogli nesto gluplje da smislite od toga. Drugo zabole me za to, bitno je sto je ovo Wellsburg tema. Ako nemas informacije, predvidjanja, slike, zaobidji. Na nekoj drugoj temi redjaj epitete na nivou deteta.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Ahahaha hahahaha jbt, kako je smesno. Kada bi znali jos kako se ja provodim, bilo bi vam jos draze. A sada budalo pomisli da je neko otkucao Haswell Extreme Wellsburg i da je pomislio da procita nesto o temi ko je tu ispao idiot.
Narod je odlepio u svetu za Haswell Extreme. Pomolimo se svi bogu da se klokuje lepo. Ocekivan klok 4.6GHz. Radi komotnog drzanja na 4.5GHz. I onda kada citam onda se i ja nalozim kao da sutra izlazi. Ja sam sve racunao izlazi za 15-16 meseci. Kao da malo jos koristim 3770K ali djavola za 6 meseci se pojavljuje. Ala je sabio Intel procesore, mislim stvarno bi bilo da odloze malo red je. Imao 10 modela jaca nego svaki AMD. 2600K 2700K 3770K 3820 3930K 3960X 3790X 4770K 4820K 4930K 4960X
Pogledajte vi taj niz ubica AMDa, stim sto su zadnja 5 izasla u zadnjih 2-3 meseca, ima jos modele koji su zakljucani ali su jaci od AMDa, kao 4770, 4771,3770, i sl, doguralo bi se do 20 modela jacih od Intela, a planira da u narednig 6-7 meseci izbaci reviziju Haswella i novu generaciju tj DDR4 Platforma. Preterali su. Mogli bi da odvoje Haswell E za kraj 2014, zato sto ljudi su neki razocarani za Haswell, a IB-E koji je dobar procesor i gde treba iskoristiti Extreme ljudi se boje da kupe jelza 7 meseci dolazi nova platforma. To je sam sebi uradio. Neki ljudi na EVGA sajtu koju su dobili sa X79 Dark u zamenu za problematicne X79 FTW su prodali ploce neotpakovane da bi uzeli X99 posle i koriste pomocne masine. OK njima su jake pomocne ali to samo pokazuje koliko se ocekuje od ovog Haswella i da bi Intelu bilo bolje da ga odlozi najmanje 6 meseci. Nagomilao je ponudu sacuvaj boze, a sve uzasno jaki CPU i7 klase. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Ne nego se raduju novom tehnologiji koju mogu da priuste. U nekim zemljima zadovoljstvo je deo zivota. Ako su vas operisali u Srbiji i naterali da trazite alternativne nacine za zadovoljstvo u bedi to ne znaci da ceo svet zivi tako. Bogami i ja se radujem ako naprave dobar CPU sa mogucnoscu 30% Free kroz OC. OK Intel sve to lepo naplati sto ti dozvoli da klokujes, ali bolje to nego da naplati a da ne moze nista maltene kao sada. Kada vidim IB-E 4960X koji je hladniji na 4.5GHz sa 300W potrosnje i 6 jezgra nego 4770K na 4.2GHz slosi mi se skroz. Plus top ploce ista cena. Plus kao Haswell kompatibilna napajanja. Sta ce o njemu misliti za 3 god. Tada cete cuti istinu pravu o njemu. Mislim ajde ono nema pare neko pa uzme AMD. Ili nema pare pa uzme i5, ali trcati da se uzme zakljucani Haswell a ne 3570K, ili da se uzme 4770K a da se ne kupi 4930K. Dobro ima taj 4820K ali to nije to. To je Extreme koji snagu daje sa 6 jezgra a single aplikacija mu je malo slabija nego IB/Haswell. Ali imas 6 jezgra. Dok mi je i dalje bolja opcija 3770K nego i7-3820. Dok je 3930K/4930K svakako bolja opcija iako je mrvu sporiji za gaming ali je to toliko malo da uopste ne treba da presudi dok je u multi dosta brzi. Od 2011 cekamo Intelov CPU koji donosi pravo ubraznje. Posle SBa nista vise nije bilo vredno cimanja. Nadam se da ce to biti Haswell Extreme kako kazu memorija up to 50% bolji od IB-E.. a performanse cisto 15-20% kako najavljuju. Znate sta 20% jace nego IB-E koji je 10% bolji od 3930K plus nova memorija brza da ukomponuje to sa dobrim klokovanjem to moze biti platforma itekako vredna ulaganja.
Mogu i ja da je priustim, ali totalno me boli kurac. I dok je lozaca kao sto si ti, nece biti nikakvog napretka u tehnologiji, nego samo ovaca za sisanje.
Moze dosta njih da je priusti. Svi ovi koji daju pare za govno mogui da kupe 8core ako ustekuju pare a ako nista drugo ono bar 6core i neke 4X4GB neke besne DDR4 2133MHz. Samsung ih vec stancuje. Sada ce to urkoro da se odvoji koje su dza Kingston Beast ili Edition neki, Kingmax, Patriot,... a koje GSKill TridentX, CORSAIR Dominator, Mushkin,.. Uopste poenta price nije ko ima para za Haswell E. Ima ga svaki koji ce uzeti ROG plocu i 4770K ali oni moraju sada da nagrade Intel za promasaj. Ne shvataju da ce taj CPU drzati 2-3 god a da ovi sto ih reklamiraju i sto pricaju kako je to definitvno korak unapred su vec i zaboravili na Haswell i sebi odvojili IB-E. Te korak u napred, pa koras u stranu, upgrade ali ne ocekivani. ovo ono. Izgleda da ce Haswell ostati jedini CPU koji nece podnosti testove kao Prime95 i Linx. Ja se bojim da se samo to ne reflekutuje na Exteme jel narod jednostavno Extreme ako se ne klokuje nece kupovati. To traze oni bez pardona koji ne kalkulisu nego hoce da klokuju.
Ti i dalje ne shvatas da kompjuter sluzi za rad. Ne za drndanje igrica, niti za izdrkavanje u klokovanju. I da ce Intel za godinu, godinu i po, dana izbaciti novi socket. Novi procesor. I sta smo time dobili? Ovce. Od kako sam uzeo socket 1155, do sada, pojavila se 2 socketa. 1150 i 2011. Ti si covece mnogo glup sto se tice masovne proizvodnje i potrosackog drustva. Dan kada svi budu imali najbolje kompjutere, najbolje televizore, najbolje mobilne i sve ostalo, bez ikakavih degradiranih derivata, to ce biti dan kada bude prestala vasa lozana. Prakticno se ponasate kao odredjen tip zena `jao izasla je nova Lui Vuiton torbica, moram da kupim` ili cipelice...ili stagod. To nema veze sa parama, to ima veze sa ljudskom debilnoscu.
Svi ce imati iste kompove kada i kola budu imali svi ista i kada budu jeli isto i na istom nivou ziveli. NIKAD. Sve ono sto zabavlja coveka on je spreman da plati, a plati onaj ko ima, a ko nema njemu neke stvari nisu dostupne niti ce biti ikada. Svet se nece promeniti za njega, mora on da postane kao i ovi drugi. Od kada postoji covek postoje slojevi a to nije problem. Pa sta ako Intel izbaci novi socket, kakve to veze ima. 2011 je bio dosta prisutan 2 god je sada a tek je izasao novi model za taj socket. To nije poenta price, nikoga ne zanima da ima novo, jel da je to bitno balavio bi na Haswell. Samo hocu da uzmem novu generaciju sa vise jezgra i da se zezam. Kao i ostali. Drugo tamo i gde dolaze ljudi mnogi imaju isto pa razmanjuju iskustva. Uopste ne kapiras poentu cele price. Da office masine sluze rad, serveri, a Intel Extreme je za one koji se bave necime plus specijalno prilagodjen za klokovane i zezanje. Jel i Xeon je za obavljenje poslova i zaradu a ne za zezanje kao Extreme. Namena kompijutera je ona koju joj ti das a ne zapisana na tabli. I dalje ste imate posledice komunizma. A jedan od zadataka da te ucini srecnim. Za posao necu da jurim CPU koji mogu da 30% performansi izvucem jos, nego cu da ga ostavim da radi pa dokle radi, sta ne zavrsi danas sutra ce. Drugo Extreme ce me osloboditi da ne godinama ne citam da li je novi Intel za 6 ili 7% jaci. Tako razmisljate zato sto vam je izbor hardvera nikakav i jos jedino zadovoljstvo koje vam je ostalo to je zadovoljstvo nove serije, bilo cega iz njega. To nije trip. Zato i razmisljate da gubite nesto time kada izadje nova serija i da ste na nekom gubitku. Napravite komp da vam lici na nesto od delova koje najvise volite a ne najnovijeg sarenisa pa cete prestati da razmisljate tako. Prestanite da budete kompromisni entuzijasti. Zasto se Srpska OC ekipa ne zove Kompromisni Entuzijasti. Bilo bi bas kul, verovatno bi ih i neki novinar pitao a zasto se zovete tako. Pa vidite zivimo u Srbiji a to ime je nastalo zato sto od malena 90% slucajeva kada smo isli da kupimo nesto kupovali smo sta smo nasli i pristali na kompromis pa eto odatle i naziv. I sto da ne, zamisli da sada imas DDR2 memoriju e tako i ja hocu u toku sa vremenom da idem. Necu ja sigurno kupiti u Q2 Haswell. Prvo da se drugi kupe da vidim o cemu se radi, da vidim kada izlazi X99 Classified. Pa mozda slucajno izbace posle 3 meseca C2 reviziju. Jel se secate 3930K. Polako. Ima jos mnogo vremena. Da vidim sta ima od DDR4.
EEEE....Kingstone jebo si Srbima kevu za sva vremena. Hvaljen Isus pa tu je X-Arena mozes da ga duvas za Wellsburga... Za Kingstona mesta nema... Mushkin Enhanced samo ili CORSAIR.
Vidite sta kazu za Haswell Extreme...Da Intel nece izbaciti Samo procesor od 6 jezgra sa 500e i procesor od 8 jezgra za 1000e. Postojace verzija od 6 jezgra koja ce da kosta oko 400e, verzija od 8 jezgra koja ce da kosta 600e i verzija od 8 jezgra od 1000e. Znaci bukvalno je ludilo dati sada 500e za 6 jezgra sa DDR3 memorijom kada ce Intel za najvise 6-8 meseci lansirati za 100e vise procesor sa 2 jezgra vise, tj 8 jezgra koji ce podrzavati DDR4 memoriju i imati 55% bolji IPC nego Haswell 1150...Mislim da nam sledi sada malo vece povecanje performansi nego sto smo imali do sada. Kako mocno i nazivi zvuce i7-5930K, i7-5960K, i7-5960X. Moji su predposlednji ili poslednji zavisi sve od toga kakve performanse se dobijaju klokovanjem. Ako i7-5960X klokovan bude davao iste performanse kao i7-5960X onda cu njega. Razumete, 4 jezgra ispada iz kombinacije, 6 jezgra ostaje kao najmanja opcija, a dva modela sa 8 jezgra dolaze kao sada sto ima dva modela sa 6 jezgra. 4930K i 4960X. Oni su X79 Ivu Bridge E izbacili najvise zato sto Sandy Bridge E nema oficijalnu podrsku od NVIDIA za PCI-E 3.0 pa da popune to i da ljudi koji imaju ploce od 400e produze im vek trajanja. Izgleda da je procesor veliki jako i da nema pastu nego soldering kao Sandy Bridge E, Ivy Bridge E.
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.