Uboden na Gigabyte 990AX ploču u prva dva slota. Bios vidi svih 8192Mb (kao i ispravan takt) i win7 x64 vidi svih 8gb ali kaže usable 3,96Gb. Posle promene slotova situacija bolja vidi 7,14Gb. Da napomenem nemam integrisanu grafiku tako da taj gigabajt nije otišao na nju. Bios ažuriran poslednjom verzijom.
Danas donet na posao ram da proverim na drugom kompu situacija još gora. Vidi samo 2,92Gb.
Otvaranjem msconfiga i štikliranjem maximum memory opcije lepo ponudi use 8912 ali posle restarta ostane na 2,92Gb (ploča neki krnjavi MSI).
Juče iz Hirensa preko Memtesta stigao da odradim jedan pass koji je prošao bez errora i Memtest je video svih 8Gb. Doduše pokazivao mi je da je memorija ddr2 na 667.
Zna li neko o čemu se radi i ima li rešenje. Hvala unapred.
EDIT: memorija radi na 1.5V, i ovde na poslu imam integrušu tako da barem znam gde je otišao onaj jedan gigabajt, ali i dalje ne vidi ceo jedan štap od četiri giga...
:: @Morti jurio sam juče tu opciju ali je ne nađoh.. :: :: @Dex ae i to ću da uradim...samo kad dođem kući.. :: support normalit :: :: EDIT: Opet da napaomenem na oba računara u biosu i u sistemu se vidi svih 8Gb ali je iskorišćenost manja...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.