Pozdrav svima ! Imam sklonost da na svake 3 godine podmladim konfu. Mislio sam da uzmem Amd fx proc, neku radeon hd graficku iz 7me serije i plocu koja bi fino isla uz procesor. Svi predlozi su dobro dosli. A budzet je nekih 50k maksimum.
Imam Cooler Master kuciste silencio 550 sa tri ventilatora, napajanje CHIEFTEC CTG-600-80P 600W, kuler za proc Cooler Master TX3 Evo, 8Gb Kingston hyperx rama 1600 Mhz 2+2+2+2. E sad treba mi proc, ploca, graficka i naravno ako neko misli da tipa napajanje nece biti dovoljno itd neka slobodno predlozi sta bi dobro doslo kao zamena. hvala svima koji se interesuju i zele da pomognu !
Je sasvim OK, mozes da izbacis kuler jer ce TX3 EVO lepo da se nosi sa 6300 cak i na 4GHZ mozda je cool da uzmes 8320 ako iz djoletovog predloga izbacis kuler 421s a taj novac preusmeris na jaci CPU....
7950 je extra grafa, mada mozda bi trebalo da razmislis i o MSI GTX 760 Gaming jeftinija od 7950 a tu je negde po snazi...
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK
Sa 7970..Ovi non referentni 760 su egal sa 7970 ( non Ghz )
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Slazem se sto se tice procesora samo ne znam sto se tice graficke. Uvek sam preferirao Radeon i sad ne znam sta bi radio kad je nvidia u pitanju.... Realno ja pravim masinu da kad izadje igra vredna igranja da sednem i da sve radi kako treba... Ako je bolja nvidia za igre sto da ne , uzecu je u obzir ...
AMD Radeon je vise za mining i za to se uglavnom i koristi. nVidia ne samo da je osetno bolja vec je za gaming stvorena.. A sto se tice ulozeno/dobijeno GTX760 kida.
E sad ako si fan AMD i imas poverenje ti uzmi ponovo AMD..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Nisam zadrt i ne moram po svaku cenu da uzmem radeon. Kad bi ti imao budzet od 50k i treba da uzmes proc,grafu, plocu i da pritom pravis gejming konfu, sta bi napravio ?
Nije stvar u zadrtosti vec u poimanju,informisanosti i upucenosti u materiju. Ali ja razumem i one koji su privrzeni brendu i ako mozda taj brend nije najbolji ,eto neko je stekao neku sigurnost,navikao i sl..Nema tu nista lose..
Ja volim ljudima da preporucim najbolje..Nazalost u tvom slucaju to nije AMD ali iz razliga sto je povoljan ljudi sa tanjim budzetom se vrlo cesto opredeljuju na AMD platformu.
Iskreno da ti kazem taj FX6300 je vec sad pregazen a kamo li da bude zalog za buducnost. To ti je realnost i istina.U startu sa tim procesorom ces imati usko grlo sa kartama koje zelis da kupis.
Iskreno mene ispunjava da nekom pomognem i kad vidim da je ogranicen budzet voleo bih da dobije najbolje..
Intel 3470 + MSI Z77 G45 + MSI GTX 760 Gaming. Moj predlog i garantujem da ce duze da te sluzi i da ces imati bolje performanse a u krajnjem slucaju imas daleko napredniju platformu !
Slazem se sto se tice procesora. Ja sam u fazonu da sad sastavim nesto sto necu da diram barem dve godine . Da li imas konretan predlog tj kombinaciju ? I kod koga da uzimam komponente ?
Evo intel varijanta u slucaju da neces da klokujes. Probija budzet za 8000 ali dosta manje trosi od amd ati kombinacije a nesto je bolja u igrama sto se tice procesora (posebno ako igras strategije, WOT i sl.) http://goo.gl/PSZom6
Prosto i5 4670 je dosta jaci cpu za gaming od fx 6300,a itekako ima igara koje vole da vide jak cpu.Ako vec ides na to da ne menjas nista 3 godine eto.
Ako hoces dodato da ustedis mozes da uzmes i5 3470 i MSI ZHA77-g43 bice manje nekih 5k od tog vladinog predloga.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ja to iz licnog iskustva posto imam tu kombinaciju nekih mesec dana, jos cekam da mi stigne hawk (sa marsa) pa da se kompletiram.
:: Prosto i5 4670 je dosta jaci cpu za gaming od fx 6300,a itekako ima igara koje vole da vide jak cpu.Ako vec ides na to da ne menjas nista 3 godine eto :: :: Ako hoces dodato da ustedis mozes da uzmes i5 3470 i MSI ZHA77-g43 bice manje nekih 5k od tog vladinog predloga :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ono sto je bitno jeste da sa Haswell imas zagarantovanu buducnost na defaultu jer je zbog svoje arhitekture tj naprednog IPC-a dovoljan cak na def za sve danasnje karte a i karte u buducnosti..
onda ce i procesor morati da menja a to je neka hiljada vise, a i sa h87 moze da se klokuje, sredjeno sa biosom
:: Ja sam ti vec dao gore predlog. :: Ako ides na Vladin bolje ubaci ovu plocu : :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/msi-z87-g43/comp_comp_mboard/24/255 :: :: Moci ces da klokujes . :: :: Ono sto je bitno jeste da sa Haswell imas zagarantovanu buducnost na defaultu jer je zbog svoj :: arhitekture tj naprednog IPC-a dovoljan cak na def za sve danasnje karte a i karte u buducnosti. :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ne mora da uzme Hawk moze Gaming , na to sam mislio. A Intel je stopirao mogucnost OC na H chipset -u !
:: onda ce i procesor morati da menja a to je neka hiljada vise, a i sa h87 moze da se klokuje, sredjeno sa bioso :: :: :: :: Ja sam ti vec dao gore predlog. :: :: Ako ides na Vladin bolje ubaci ovu plocu : :: :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/msi-z87-g43/comp_comp_mboard/24/255 :: :: :: :: Moci ces da klokujes . :: :: :: :: Ono sto je bitno jeste da sa Haswell imas zagarantovanu buducnost na defaultu jer je zbog svoj :: :: arhitekture tj naprednog IPC-a dovoljan cak na def za sve danasnje karte a i karte u buducnosti. :: :: :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Svidja mi se vladin predlog ali zasto se sad premisljate oko ploce. Procesor ste se slozili da je pametno uzeti i5-4670 ili 3470. Graficka GeForce GTX760 MSI HAWK a ploca ? I da li mi treba bolji kuler za procesor od Tx3 Evo-a ?
Zbunio si me..Sad videh cenu tog Asusa i cenu MSI Z87 G43 . Pa cene su priblizno slicne.Ne vidim razlog zasto bi onda isao na slabiji chipset i sebi uskratio OC danas-sutra ?!
@sky Malo mi to nije jasno, ako je kod mene bios iz jula kojim je omoguceno klokovanje, a novi nije izasao, nema logike da ne moze da se klokuje?!? Jedino ako intel nije izbacio novu generaciju istih procesora u kojima je integrisan cip za prepoznavanje cipseta
Ne zanese i ne flashuje nov bios.Tad prestaje kraj svakoj radosti.. Opet kazem,ovako ima full Z87 chipset za iste novce,ploca uopste nije losa ali ako hoce bas Asus u redu..
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.