Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Da li ploča ASUS P8H61 ima Fire Wire priključak?
STRANA 1 OD 1
dragan06 Da li ploča ASUS P8H61 ima Fire Wire priključak? 07.09.2013. 15:51 T54514

status: user
broj poruka: 293
Molim za pomoć i savet. Imam na desktop računaru W7 i ploču ASUS P8H61 i treba mi Fire Wire priključak. Našao sam karticu sa malim priključkom, kakav meni treba, ali ona se na ploču vezuje sa dva kablića a ne na slot. Gledao sam uputstvo za ploču ali ne mogu da nađem šta me interesuje - da li neko zna da li ova ploča podržava FireWire karticu?Da li negde mogu da priljučim te kabliće?
Imam više kartica FW ali sve imaju drugačiji, veći, priključak, valjda 1394. Nisam stručnjak pa ne znam šta se kako zove ali znam da meni treba FW priključak mali da bi skidao filmove sa kamere..
Dragan06
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 07.09.2013. 18:02 #512717

broj poruka: 4054

tvoja ploca ne podrzava FW .. tj nema integrisani FW .. moras kupiti FW karticu

tortojed ``sa dva kablića``? Da se tu ne radi o lajsni koja se srafi na zadnji 07.09.2013. 20:43 #512733

broj poruka: 10998
panel kucista?

Fotografisi ti to, pa da vidimo sta je...

Moras da kupis EKSTERNU fw (1394) kartu ili adapter - USAB na FW:
http://goo.gl/Iqqqua

``Simply plug the peripheral device`s firewire cable into this adapter then the adapter into the USB input port on your computer.``
gavra RE.: Da li ploča ASUS P8H61 ima Fire Wire 07.09.2013. 22:59 #512748

broj poruka: 148
Kod MB Asus P8H61 nije na ploci integrisan FW cip, ali ima 3 PCI slota u koji moze da se montira FW kartica. Cene kartica sa pdv-om je od 1000 do 2500 u zavisnosti od modela (broja ext i int konektora), proizvodjaca i cipa na kartici (VIA, TI (texas instruments) ili NEC).
FW konektori su standardni 6-pinski i mini 4-pinski (bez napajanja) pa predpostavljam da trazis 4-pinski (za kameru). Naprimer firma D-Link pravi karticu kaja ima oba konektora.
Proguglaj na netu `firewire kartice cena` i izaberi sta tebi odgovara.

PS. Ovo se odnosi na FW 400 standard, postoji i FW 800 koji ima drukciji konektor, tako da proveri koji standard koristi tvoja kamera.

pozz.
gavra
Beograd

tortojed Vidim li ja na ploci samo 1 expansion slot, (koji je, verovatno zauzet graf kartom) 08.09.2013. 01:13 #512766

broj poruka: 10998
ili sam danas preterao sa konzumiranjem vina (jeo sam i neke holandske sireve, pa sam ozedneo a komsija mi prekjuce, iz Berna, po narudzbi doneo flasu Bozolea)?

http://goo.gl/hM79aa

Zato sam i predlozio EKSTERNU kartu ili adapter...

http://goo.gl/jQ9QhS

edit: postoji nekoliko REVIZIJA ploce sa ovom oznakom - neke zaista imaju ta tri pomenuta PCI slota - kolega Dragan06 je, po obicaju, nedorecen i neprecizan u objasnjavanju problema sa kojima se suocava, a trazi od nas asistenciju...
dragan06 Kupio sam eksternu FW karticu i sve odlično funkcioniše! 14.09.2013. 12:26 #513971

broj poruka: 293
Hvala na savetima i pruženojj pomoći.Pozdrav svima
Dragan06

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs