fx x6 je odlican cpu za taj novac, moze da izgura veoma jake karte bez problema.
x8 mozda bude fenomenalan za igre ako nova genracija konzola stvarno uposli i iskoristi svih 8 jezgara a to ce verovatno biti tako i na pc-ju, ako to ne bude slucaj onda ti isti djavo ako si uzeo x6 ili x8.
Ako ti licno sem igara umes da uposlis svih 8 jezgara sam si sebi dao odgovor.
Svejedno neces pogresiti ni sa jednim ni sa drugim. fx 6300 ima ga, kod nas nigde nisam nasao 6350...
uzeo sam fx8320 ako nove igre budu zahtevale 8 jezgra... ko zna mozda sam se i zeznuo, doplata u odnosu na fx6300 mi nije bio problema tako da to je to.
Mada dugo nisam imao intel, zadnji koji su bili je Q6600 i 8400 C2D. Znam da su bolji ali znam i da su dosta skuplji. Planiram da napravim masinu za video rendering. Zbog toga sam i prodao moj 955. A i pitanje koji od 8320 ili 6350 je zato sto je bilo prici da je 6350 optimizovan za sto bolji video renderign. Izvinjavam se zasto nisam naveo za sta mi treba komp!
:: I5 3470-155 :: MSI ZH77a-G41 mate-57 :: il :: MSI ZH77A-g43-75 :: :: Ako nije mnogo para :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Mozda su bolji u nekim realnim primeanama od 3570k, na primer.
Mozda i od 3770k - negde..
Ali da GENERALNO brisu patos sa INTEL-om, to apsolutno nije tacno.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Onda lepo fx 8xxx i vozi :: Ja onako iz navike gaming,gaming i samo gaming : :: :: Za to sto ti treba fx 8350 ili fx 8320 brisu patos sa intelom :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
To sto ce on da radi moze da uposli svih 8 jezgara, tako da i na defaultu taj x8 jede x4 i x6 a uvek moze jos bar 500 mhz bez dizanja voltaze i silovanja temperatura. A plocu vidis koju vec ima.
1)Phenom II x4 nije SVIMA dovoljan za gaming,imali smo vec raspravu oko cpu bound igara,gde su pojedinci kacili slike sa phenomom iz starcraft 2(npr)i 30fps u nekom osrednjem fajtu i posle djoko jede govna..Da ne govorim o zahtevnijim rts igrama,evo sutra stize Rome II total war.
2)Realno brise patos,gledajuci sa strane koliko dobijas/za ulozeno(ako govorimo konkretno o renderingu).
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Imam 3 kompa koja cu u to da uposlim. Jedna je msina iz potpisa, drugi je X6 1090 sa MSI 970-G43. Na svima je 212 coler i za sad je samo na jendom koji cu da koristim i za rendering i za pohotsohp i ostale gluposti je 8gb na ostalima je 4gb za sad. Jos nesto da li ce npajanje iz potpisa biti dovoljno za 8320.
Dva puta pišeš netačne stvari, zapravo prvi put tvrdiš, a drugi put verifikuješ. Ako posmatraš sa aspekta performanse/cena, onda konstatacija `briše patos` nije adekvatna, već se može smatrati da je AMD isplativiji, postoji ogromna razlika u tumačenju. Kad smo već kod isplativosti, Intelovi proceri su energetski efikasniji, primera radi, 3570K ili 3770K možeš da staviš na najobičniju ploču i radiće bez problema, jer imaju nizak TDP, dok Vishera zahteva bolju ploču, čak i ako ne overklokuješ, jer je naponska konstantno opterećena visokom potrošnjom procesora (ne mislim na idle state). Rezime, koliko uštediš na procesoru (jer je jeftiniji od Intelovih i5 i i7), toliko moraš da se isprsiš za ploču, pa od uštede ostane samo zavaravanje da si bolje prošao. @Jamire Ukoliko ti finansije dozvoljavaju, a vidim da ti je AMD bliži, onda FX-8320 i M5A97 EVO.
:: 1)Phenom II x4 nije SVIMA dovoljan za gaming,imali smo vec raspravu oko cpu bound igara,gde su pojedinci kacili slike sa phenomom iz starcraft 2(npr)i 30fps u nekom osrednjem fajtu i posle djoko jede govna..Da ne govorim o zahtevnijim rts igrama,evo sutra stize Rome II total war :: :: 2)Realno brise patos,gledajuci sa strane koliko dobijas/za ulozeno(ako govorimo konkretno o renderingu) :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Radice mu posao i m5a97 R2 ako nece da klokuje preko 4GHz.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Dva puta pišeš netačne stvari, zapravo prvi put tvrdiš, a drugi put verifikuješ :: Ako posmatraš sa aspekta performanse/cena, onda konstatacija `briše patos` nije adekvatna, već se može smatrati da je AMD isplativiji, postoji ogromna razlika u tumačenju. Kad smo već kod isplativosti, Intelovi proceri su energetski efikasniji, primera radi, 3570K ili 3770K možeš da staviš na najobičniju ploču i radiće bez problema, jer imaju nizak TDP, dok Vishera zahteva bolju ploču, čak i ako ne overklokuješ, jer je naponska konstantno opterećena visokom potrošnjom procesora (ne mislim na idle state). Rezime, koliko uštediš na procesoru (jer je jeftiniji od Intelovih i5 i i7), toliko moraš da se isprsiš za ploču, pa od uštede ostane samo zavaravanje da si bolje prošao. :: @Jamir :: Ukoliko ti finansije dozvoljavaju, a vidim da ti je AMD bliži, onda FX-8320 i M5A97 EVO :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ :: :: :: 1)Phenom II x4 nije SVIMA dovoljan za gaming,imali smo vec raspravu oko cpu bound igara,gde su pojedinci kacili slike sa phenomom iz starcraft 2(npr)i 30fps u nekom osrednjem fajtu i posle djoko jede govna..Da ne govorim o zahtevnijim rts igrama,evo sutra stize Rome II total war :: :: :: :: 2)Realno brise patos,gledajuci sa strane koliko dobijas/za ulozeno(ako govorimo konkretno o renderingu) :: :: :: :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: :: :: :: ::
Realno tuzno stanje jeste da je naj novije i najjace od amd-a negde brze,negde jednako,a negde cak i sporije od Thubana...
A ti ovde uzimas u usta intel....Mislim,toliko smesno i jadno zvuci,kad pomislim koji je tebi haos u glavi,da verujes kako fx 8350 brise patos sa intelom , i to jos sa i5 3570k...
Kad sam gledao OC testove, fx 8350 na 5 ghz,je negde brzi,negde sporiji od mog i5 750 na 4ghz....Necu ni spominjati i7 920 , koji na def. na 2.66 ghz je i dalje za poredjenje sa fx 8350 na 4ghz.... A to je i7 od pre 5 godina........
Ali toliko puta sam kacio linkove,i toliko smarao, da mislim da je suvisno da ponavljam istu ovu pricu 100 puta...
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
uopsteno vec samo za video rendering. Ovde ljudi citaj samo ono sto zele da cuju a ne ceo post. Da vide svrhu svega toga. Prosto mi nije jasno! WHY!!!!!!!!
4 jezgra vs 8, za neke stvari/aplikacije za koje mozda ti nisi cuo a jos manje koristio a da to nisu video igre ili neka sintetika, taj x8 brise patos sa i5 koji je spominjan, al ajd, sto kaze Jamire, svako cita samo ono sto mu odgovara...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.