imam 2x1 gig NCP DDR 400Mhz DUAL CHANNEL,a hteo bih da uzmem jos 1 gig iste memorije,pa da bude 3 gig...problem je u tome sto 3 gig moze da radi samo u SINGLE CHANNELU,a ja ne znam koliko gubim zbog prelaska sa DUAL na SINGLE CHANNEL,a koliko dobijam zbog povecanja mem sa 2 gig na 3 gig? interesuje me zbog dolazecih igara,kako ce bolje raditi? jer, trazice 3 i 4 gig da bi radile u FULL-u...ne uzima mi se 4 gig jer u tom slucaju memorija na mojoj ploci ne moze da radi vise od 333Mhz iako je DDR 400Mhz jer su sva 4 mem slota popunjena! kolika je stvarna razlika izmedju DUAL i SINGLE CHANNEL-a(konkretno,u igrama,zahtevnijim)? HVALA UNAPRED NA POMOCI!
Sa 3GB RAM-a nebitan ti je Dual ili Single Channel nacin rada,razlika je neprimetna izmedju ta dva nacina rada.A tvoja ploca podrzava max 3GB memorije.Otkud to da si kupio tako skup procesor u kombinaciji sa NCP memorijom?
:: moja konfiguracija je: Athlon X2 4600+ @ 2.7Ghz (Cooler Master HYPER TX). 2x1 gig NCP DDR 400Mhz @ 430Mhz CL: 2.5,3,3,7 (Cooler Master bakarni HEAT SPREADER). EVGA 8800 GTS 320Mb @ 600gpu/1900mem. MSI K8N-NEO 4 F. PSU: LC POWER 550W SILENT GIANT GREEN POWER ::interesuje me zbog dolazecih igara,kako ce bolje raditi? jer, trazice 3 i 4 gig da bi radile u FULL-u...ne uzima mi se 4 gig jer u tom slucaju memorija na mojoj ploci ne moze da radi vise od 333Mhz iako je DDR 400Mhz jer su sva 4 mem slota popunjena! kolika je stvarna razlika izmedju DUAL i SINGLE CHANNEL-a(konkretno,u igrama,zahtevnijim
Imaš 2x1 giga NCP i `oćeš da kupiš još 1 giga i sva 4 slota su ti popunjena? Kako to? I zašto bi 4 GB rama radila na 333, kad po specifikaciji podržava 4 giga na 400. Bar tako piše. Ups, to se odnosi na ovo ispod...pa, da, nema neke razlike između dual-channel ili ovako, jer je naravno mnogo bolje 3 GB single, nego 2 GB dual...
::Sa 3GB RAM-a nebitan ti je Dual ili Single Channel nacin rada,razlika je neprimetna izmedju ta dva nacina rada.A tvoja ploca podrzava max 3GB memorije.Otkud to da si kupio tako skup procesor u kombinaciji sa NCP memorijom
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
Generalno je uvek bolje imati vise sporije memorije nego imati manje a brze. Mada je tvoj slucaj specifican. Smatram da je prelazak sa 2 na 3GB prilicno nepotreban pa cak i da koristis vistu. Jedino ako se opremas unapred za sledece 4 godine. Ne znam, mislim da bi ti stajale neiskoriscene bar godinu dana (ako ne i duze).
Generalno bolje je 3GB single nego 2 dual, ali mislim da ces sve nove igre bez problema da poteras i sa 2GB, pogotovo ako je XP os u pitanju! Odluka je samo tvoja, u svakom slucaju od viska glava ne boli!
:: :: :: Generalno je uvek bolje imati vise sporije memorije nego imati manje a brze. Mada je tvoj slucaj specifican. Smatram da je prelazak sa 2 na 3GB prilicno nepotreban pa cak i da koristis vistu. Jedino ako se opremas unapred za sledece 4 godine. Ne znam, mislim da bi ti stajale neiskoriscene bar godinu dana (ako ne i duze).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.