Nova ploca za IB-E Procesore sa redizajniranim najmodernijim BIOSem izradjena u 12 Layer PCBu zapocela prodaja. Cena 399$. Posle pojavljivanja specifikacija za ovu plocu Sapphire je izjavio da zeli novu grafiku u 12 Layer. Prica se da ce X99 Classified biti u 14 layer. Na nju mozes da sednes ona ostaje ravna. Phanteks je smesan za to.
Vlasnici X79 SLI, X79 FTW I X79 Classified nece morati da placaju punu cenu jel je za svaku vrstu ploce odredjena cena za doplatu i prelazak na X79 Dark.
Prekasno. Ne znam zasto je nisu objavili prosle godine , a imali su je sve vreme. Ovo ne vazi sa Kingpin-a koji je ima verovatno od prve serije...
:: Nova ploca za IB-E Procesore sa redizajniranim najmodernijim BIOSem izradjena u 12 Layer PCBu zapocela prodaja. Cena 399$ :: Posle pojavljivanja specifikacija za ovu plocu Sapphire je izjavio da zeli novu grafiku u 12 Layer. Prica se da ce X99 Classified biti u 14 layer. Na nju mozes da sednes ona ostaje ravna. Phanteks je smesan za to :: :: http://youtu.be/yNI3sQemu5 :: :: Vlasnici X79 SLI, X79 FTW I X79 Classified nece morati da placaju punu cenu jel je za svaku vrstu ploce odredjena cena za doplatu i prelazak na X79 Dark :: :: http://i.imgur.com/8lU3EHB.jp :: :: http://i.imgur.com/h6Mn00A.jp :: :: http://i.imgur.com/OPW32ov.jpg
Sada vece pred DDR4 da se kupuje revizija SB-E. Pa 4960X ce jedan dan da kosta oko 900e a sutra ga neces moci prodati za 400-500. Ovo je ploca za vlasnike 3930K, 3960X, 3970X koji ce da plate sa svoje EVGA X79 100-150$ da predju sa svoje ploce na ovu i da prodaju svoj 3930k za 380-400 i da kupe 4930k za 500. To moras da si bas bogat, da bas ne poznajes trziste da te bas nista ne interesuje da bi sada uzeo X79 i IB-E. Ok za ljude koji imaju R4E pa prodaju 3930K. Ja ne znam koliko mogu da dobiju za njega, pretpostavljam oko 350-380e polovan mozda i 400e. I da doplate 100e i uzmu 4930K. Oni ce jedno godinu dve dana da gledaju ove sa DDR4 sa njihovim starim DDR3 ali opet ce to biti jako dovoljno. Ljudi su naostreni na Haswell Extreme opasno i Skylake. Skylake ce biti posle pravi upgrade u svemu, imace DDR4, SATA Express, PCIe 4.0 I AVX 3.2 instrukcije. Ne zna se samo koliko jezgra ce imati, ako bude samo 4 to je malo.
Kazu da svi ozbiljni benchmar rekordi su na njoj. Kingpin kaze da je najbolje klokovala 3930K od svih ploca koje je video racunajuci i ASUS. E sada kada mislim na benchmark mislim na ozbiljne benchmark koji oni rade Titan, multi SLI Titan, sada i 780 Classified.3Markovi razni naravno ne Vantage i 3DMark 2006. Cak Vantage je i skinut sa EVGA Mod rigs belezenja rezultata kao nevalidan vise. Ne moze da pokaze pravi odnos snaga recimo izmedju Titana i 780 ili 780 i GTX680, i izmedju NVIDIA I AMD. Ne mislim na SuperPI, brzinu prebaivanja Flash memorije, copy, paste i to. Nego graficki benchmark ono sto najvise zanima ljude sve je skoro na njoj.
Vi ne mozete da zamislite koja je potraznja sada sa SR-2 Classified, ne SR-X nego SR-2. Znaci ploce cesto nestanu iz prodavnica pa ljudi jure po svetu kupuju. Znate kada je to izaslo, Jos Triple Channel. Sve koje se pojave bilo gde u oglasima se odmah prodaju.
Tada je dobar hardware bio, Rampage III Black isto X58 edition je prodata za skoro 600e skoro na E-Bay. Ovo sto sada radi Intel sa mainstream je bezobrazno i hardware je sve losiji. Dok za Haswell Extreme potpuno opravdavam 400e za plocu, 200-250 za memoriju i 500 za CPU. Zato sto si onda miran, sta god da izdaju podrzava ti ploca. cak ako se pojavi SATA Express a Haswell E ga nema lako kupis PCIe karticu i kao da ga imas.Bitno je da imas mnogo jezgra, quad channel i dobru memoriju.
Ma meni graficku kupuje komsinica koja zivi kod keve u zgradi koja ide kod sina koji zivi i ozenjen je Amerikankom, ziveo je u mojoj zgradi. Zadnji put sam ga video bili smo 4-5 osnovne skole. A imam i na drugoj strani lika koji se rodio u Americi koji ima ime Americko a prezime Srpsko. Njemu su roditelji ovde a on cesto dolazi ali ne sada. Mada uvek hoce neko na sajtu da ti kupi ako mu posaljes pare i u Evropi i u USA. Sto je skuplja grafika to se kupovina vise isplati preko USA. Jel pazite na frozencpu kosta recimo neka 659$. To je 520e recimo ili ne znam koliko vec. Slanje za Srbiju grafika je oko 40$. Kada se to preracuna u Evre i da platis carinu 100e kostalo bi te isto kao ovde. Samo carina preko 100e ti je visak koji bi platio. Naravno na to se spremis odmah ako bas zelis neki odredjeni model. Ako ti je sve jedno onda sto bi narucivao.Onome kome je stalo do modela odredjenog 100e preko stock modela nije problem.
Nema Kingpin od prve serije od je o Marta poceo da testira ovu plocu. Odlozena je trebala je u Junu da se pojavi. Ploca ima drugaciji BIOS princip koji tada nije bio uopste aktuelan. Pricao je on Kingpin o tome. On u stvari najvise je posvecen testirnju i modovanju grafickih karti, tako je bar rekao ali su sada neke njegove ideje ubacene u Z79 Dark. Ima tamo jedan lik taj ima masine za obradu metala precizne sa kojima pravi znate kakve vodene blokove, da se onesvestite. Napravio je vodeni blok za ASRock X79 Extreme 11, za EVGA ploce, za GIGABYTE, za ASUS, totalno kada ne postoji vodeni blok EVGA njemu posalje plocu on uzme mere prvo radi to na kartonu pa onda te masine obradjuju taj metal. Pravice i za X79 Dark vodeni blok. Mnogo je ljudi kupilo od njega blokove za neke ploce za koje nisu se pojavljivali uopste. Ja kada sam video ono reko ovo da das sada Vladi Repoublike Srbije i rok od mesec dana ne bi napravili, nesto bi propustalo, negde bi zeznuli. Sve one kanale kako uradi unutra pa se preklopi to, bruka...
Evo je karta koju sam narucio, rekao sa tim ljudima da se ne zezaju nego ako treba da odmah pokazu za carinjenje. 530e + 200e racunam da ce me najbolja verzija GTX780 izaci 700-750e.
Evo je, zaboravio sam da narucim backplate, zaboravio sam da narucim EVBot, kao mentol. Jedino je pozitivno sto su te dve stvari cak i zajedno ispod cene koja se carini.
Pogledajte kako treba da izgledaju nereferentne grafike, stvarno bogovski izgledaju sa strane u SLI poredeci one nakazne nereferentne koje se nalaze ovde...
O tome vam pricam kada vam kazem koliko muke treba zaraditi 650-700e. Za te pare danas treba bre da se pobiju dve firme koja ce pre da mi donese Classified na gajbu ne da nude gluposti... Ili ovaj DirectCUII pa gde je tu elegancija, ovo nije grafika ovo je sendvic, evo vire kackavalj i salata i sa strane, izviruju pajpovi pa uporedite te 3 naredjena i one odozgo...
Ali bukvalno treba da ti na gajbu dovezu model koji zelis prema ovim uslovima sta za nas znaci dati te pare. To je kao da je neki Svajcarac platio 3000e grafiku.
Pa ja ne kupujem plocu. Ja plocu imam. Doduse ja sada imam sve 3 stvari EVGA i grafiku i plocu i napajanje. Ali mi plocu na treba. Ja sam mozda 10-15 tamo na overlock.net suicide club sa Ivy Bridge na 4.8GHz Prime95 12-13h testiranja. Sta ce meni ploca??? Meni je 4.5GHz najvise sto bi klokovao bilo koji Intel na svetu a imam 300MHz preko toga fore. Ne treba mi, samo grafiku uzimam sada a tu su najbolji na svetu. Drugo ne svidja mi se ASUS stil, ASUS ce da kupuje onaj ko dobija poklone od ASUS. Jel meni ASUS dao Rampage 4 Extreme??? Jel mi dao Rampage III Extreme??? Kako mogu ja da kupim nesto njihovo. To ce da kupe administratori i novinari.
Meni se ova ploca mnogo svidja, verovatno uz EVGA X79 FTW najlepsa njihova ploca ali nema razloga da ako kazem da u Maximus 6 Extreme nema sta da se stavi da u nju ima. EVGA Z87 Classified, sve je angled, cak i fan headersi, 24pin konekotor a i USB 3.0 internal. Verujte mogu da nadjem postove gde je nas trojca raspravljalo prosle jeseni kako bi bilo da naredna ploca ima angled USB konektore i ugledasmo to na ovoj.
Po meni jedna od najlepse 3 ikada ploce napravljene, jako je skupa, ali kazem nema sta da se stavi unutra. Da je ovo ploca za Haswell E ne bi gledao nista drugo, vec bi bila odvojena....
Ovo su konektori za jednu novu stvar GPU Link se zove, to ce sluziti da graficka karta moze da se klokuje iz BIOSa ploce, da je prepoznaje BIOS, klokove, itd. Voleo bi da ovakvu naprave za Haswell E. Mnogo mi je lepsa nego X79 Dark.
NEW Motherboards, Z87 FTW, Z87 Classifed, X79 Dark
Dzabe pogledas ove sve Z87 od svih i onog sirotana 4770K i dodje ti da kupis Z68 FTW i 2700K i da se smejes.Evo vam kita, analogna naponska, old school, 5.0GHz jebite se i Intelu i svi ostali. Uvijene zice jos onako, kalemovi kao pre 10 god. Ali bije 4.9-5.0GHz CPU. Nedelja kada je otisao Hase. Skalpirali ga Sosoni.
Sto se bre pravis blesav? Samo si ti u stanju da zejebes Sajka po duzini i besmislenosti sadrzaja posta. A nisi mogao da se suzdrzis da postujes nesto o eVetiGA-na?
Uopste nije tako losa kupovina. U prilog joj ide sto je dual slot...i jedna je od najbrzih out of the box kartica 980-1046mhz dere spd... Inno3D 780 Herculez je 1006, ali boost takodje ide do 1046...Palit Jetstream je takodje 980mhz za core, ali je boost `samo` 1033mhz...
Naravno, sve ovo se moze naci na nasem trzistu , kao i uvek :D...
Kingpin je klokovao na 1410MHz na vazduhu. Kazu ljudi da na 1300MHz se manje greje nego stock na 863MHz. Karta je bruka. Ispod je 15 faza, 2 BIOSa, update BIOSa izlazi redovno kao za ploce uz modovane BIOSe plus. Ima 8+8 pin connectore i kosta samo 40$ preko modela sa ACX coolerom. Znaci uzeti nesto drugo sem nje je greh. Ljudi su nikad zadovoljniji kartom jel bukvalno nema osobe koja je ispod 1300MHz imala artefakte. Ako zelite da nadjete mozete. Ja sam imao ludu srecu da ne moram da je narucujem za frozencpu. Inace ne bi mi bilo problem nimalo. Na frozencpu ima stavka Western Union money transfer. Kontaktiras ih i posaljes pare preko Western Union. Potpuno isto kao da si platio karticom gledaju na to. Kada sam pitao PIN da li moze da donese oni rekli ne ja sam ih kontaktirao i oni rekli da ce je dobiti oko mesec dana posle pojavljivanja na EVGA sajtu. Oni imaju specijalni deo za EVGA hardware i imaju najtrazenije stvari. Dobri su im partneri. I onda keva prica kako komsinica ide kod sina za USA. Ja odmah iskoristio priliku. Pa dobro sta pitanje je samo koliko si spreman da platis. Nista vise. Ja sam spreman koliko treba da bi uzeo nju a ne MSI ili ASUS ili GIGABYTE.
Ne razmisljam o tome. Nebitni su mi uopste u svetu grafickih karata. Rekao sam odavno da nisam pristalica da ploca i napajanje moraju da budu EVGA ali graficka karta ako je NVIDIA u pitanju za mene mora EVGA jel su oni specijalizovani za to i simbol za najbolji deo NVIDIA. To sam odavno rekao. Zasto ja necu kupiti ASUS to ima vise razloga a vama ne savetujem nista. Nemam nikakvo misljenje o tome dok za sebe znam da ce graficka biti uvek EVGA. Jel je to 80% te firme i tu su najbolji i najtrazeniji u svetu. Za druge mi je nebitno tacno da u prodavnici gde je EVGA 700e platite GIGABYTE 800e. Znaci potpuno mi je svejedno i ne vidim razliku izmedju drugih u toj prici i ne razdvajam ih uopste. Nema ono koji pre da nema ovoga. Ne razmisljam o tome. Bio sam skeptican jel sam bio fan stock karti sa jakim PCBom i bogatom naponskom i nisam znao kako ce izgledati njihova prva tj druga ali prva ozbiljna karta koja nema referentno hladjenje. I napravili su kako ja voli, zatvoreno to, ne vidim cevi, nije debela, nije nezgrapna, nije kao kifla napunjena salamom i kackavaljem nego kockasta grafika, lepa siroka, dobro ohladjena, itd.
Imam jednu molbicu a to je da ENVIDIA promeni svoj nick u WLADA koji je bio prvi na pocetku. Jer ce tako svi da te razumeju a, ovako te niko ne razume jer misle da trolujes ili kako vec... i zamisli Vlado koliko bi sad imao postova da si ostao na niku Wlada, ja mislim da bi imao vise i od Sky-a.
J&W IP35 Pro Intel E8400 3Ghz 2x2 GB Kingston DDR2 800Mhz MSI GTX460 OC 1GB Western Digital 250GBAAKS Western Digital 640GB Blue Western Digital 1TB Black Western Digital 1TB Green Chieftec GPS-550AB-A 550w
Iza njega ostaje sve kao izvadjeno iz kutije. Jos 10-12 dana a onda karta stize... Jebi, jebi, jebi ASUSa, ASUSa, ASUSaaaaa. jebi jebi ASUSa, ASUSa,ASUSaaaa...
Space Master se mnogo naljutio na tebe. Kaze da mu stalno uzimas musterije i da masovno kupuju Evga. Asus vise niko ne gleda. Wlado nije fer,propasce Asus zbog tebe.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.