Mozda vec postoji neka slicna tema, ukoliko je tako izvinjavam se svima.
Imam Phenom 9500 i imam priliku da pazarim AMD Athlon II 645. Sta bih i da li bih time ista dobio? Ploca je Gigabyte GA-M61PME-S2, ne znam koja je verzija bios-a, pogledacu kad dodjem kuci.
...iskreno ne znam sta radis sa racunarom, ali ako ne radis nista ozbiljno, cemu bacanje para? Imas na Tomshardware isto da pogledas dosta o procesorima.
Ukratko, taj tvoj Phenom 9500 je prva arhitektura cetvorojezgarnog AMD procesora, dok je Athlon 645 novij, samim tim arhitektura je naprednija a i sam procesor brzi... Pitanje je da li ces ti sa tvojim radom na kompu videti to ubrzanje...
Pozz...
____________________________________________________________ GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | 2 x Dell S2240L | LC7600 X-Type dk3d.weebly.com
:: :: Zdravo :: :: Mozda vec postoji neka slicna tema, ukoliko je tako izvinjavam se svima :: :: Imam Phenom 9500 i imam priliku da pazarim AMD Athlon II 645 :: Sta bih i da li bih time ista dobio :: Ploca je Gigabyte GA-M61PME-S2, ne znam koja je verzija bios-a, pogledacu kad dodjem kuci :: :: Hvala svima.
Ja imam priliku da pazarim ovaj i5 sa pristojnom asus plocom i noctua u9 cpu kulerom.Koliko je ovaj i5 bolju od Athlona? % ? I sta dobijam prelaskom na i5?
____________________________________________________________ GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | 2 x Dell S2240L | LC7600 X-Type dk3d.weebly.com
:: Ja imam priliku da pazarim ovaj i5 sa pristojnom asus plocom i noctua u9 cpu kulerom.Koliko je ovaj i5 bolju od Athlona? % ? I sta dobijam prelaskom na i5 :: ::
40e za taj CPU uopste nije mnogo, to mu je u stvari realisticna cena.
Ne znam sta ocekujes? Da nadjes A II 645-640-630-620 za 2000 RSD?
Tesko druze.
Taj Fenom je mozda i za nijansu jaci CPU klok za klok vs Athlon II, jer ima L3 - ali uopste ne treba to da te brine, jer taj Fenom nece videti ni 3GHz, dok ce svaki Athlon II dobaciti preko 3,5GHz, i tu se svaka prica zavrsava...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Videh i ja sad kako stvari stoje, BIOS na ploci je F2, za thlon II 645 moram da flesujem BIOS na F5B :: Ili da kupim novu plocu :: :: @alar :: :: Da znas, krs od ploce :: :: @Danijel :: :: Videh na oglasima za 40eur, ali mi je malo mnogo :: :: A nisam ni strucnjak za updejtovanje BIOS-a :: :: jb :: :: ::
Dzabe mu taj L3 jer ima nizi IPC, i poznati TLB bug, plus sto se malo klokuje. Odavno prevazidjen cpu, a i kad se pojavio nije bio bog zna sta... Vredi i5 760 40e, jer brise patos sa tim AII 640 u svakom testu...
:: 40e za taj CPU uopste nije mnogo, to mu je u stvari realisticna cena :: :: Ne znam sta ocekujes? Da nadjes A II 645-640-630-620 za 2000 RSD :: :: Tesko druze :: :: Taj Fenom je mozda i za nijansu jaci CPU klok za klok vs Athlon II, jer ima L3 - ali uopste ne treba to da te brine, jer taj Fenom nece videti ni 3GHz, dok ce svaki Athlon II dobaciti preko 3,5GHz, i tu se svaka prica zavrsava.. :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Videh i ja sad kako stvari stoje, BIOS na ploci je F2, za thlon II 645 moram da flesujem BIOS na F5B :: :: Ili da kupim novu plocu :: :: :: :: @alar :: :: :: :: Da znas, krs od ploce :: :: :: :: @Danijel :: :: :: :: Videh na oglasima za 40eur, ali mi je malo mnogo :: :: :: :: A nisam ni strucnjak za updejtovanje BIOS-a :: :: :: :: jb :: :: :: :: :: ::
Sve je to tacno, ali i dalje stojim iza cinjenice da su klok vs klok tu negde. Uostalom, zasto ne testiras ako meni ne verujes. (:
I5-760 40e? :D Gde to ima, da idem da uzmem za sebe jedan.
Ovo je jako interesantno.
Iskljucivo na PCBerzi nalecem na:
8800GS sa buvlkjaka potpuno ispravna za 500 RSD.
Ovde Phenom II x4 ne vredi 6000-7000, vec 4000-5000.
I5-760 nekim cudom odjednom vredi 40e...
Blago onima koji nadju komponente za te pare.
:: Dzabe mu taj L3 jer ima nizi IPC, i poznati TLB bug, plus sto se malo klokuje. Odavno prevazidjen cpu, a i kad se pojavio nije bio bog zna sta... Vredi i5 760 40e, jer brise patos sa tim AII 640 u svakom testu.. :: :: ___________________________________________________________ :: GA-970A-UD3 | AMD FX 8120@4.0 GHz | CM Seidon 120M | PC 7770 OC PCS+ :: Kingston 16Gb DDR3 1333 CL8 | Samsung 840 SSD 120 + F3 500 | 2 x Dell S2240L | LC7600 X-Typ :: dk3d.weebly.co :: :: :: 40e za taj CPU uopste nije mnogo, to mu je u stvari realisticna cena :: :: :: :: Ne znam sta ocekujes? Da nadjes A II 645-640-630-620 za 2000 RSD :: :: :: :: Tesko druze :: :: :: :: Taj Fenom je mozda i za nijansu jaci CPU klok za klok vs Athlon II, jer ima L3 - ali uopste ne treba to da te brine, jer taj Fenom nece videti ni 3GHz, dok ce svaki Athlon II dobaciti preko 3,5GHz, i tu se svaka prica zavrsava.. :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Videh i ja sad kako stvari stoje, BIOS na ploci je F2, za thlon II 645 moram da flesujem BIOS na F5B :: :: :: Ili da kupim novu plocu :: :: :: :: :: :: @alar :: :: :: :: :: :: Da znas, krs od ploce :: :: :: :: :: :: @Danijel :: :: :: :: :: :: Videh na oglasima za 40eur, ali mi je malo mnogo :: :: :: :: :: :: A nisam ni strucnjak za updejtovanje BIOS-a :: :: :: :: :: :: jb :: :: :: :: :: :: :: :: ::
je standardan Gigabyte utitoity za flešovanje BIOSa iz windowsa, upotrebljavao sam ga više puta i uvek je radio savršeno. Iako može da nađe odgovarajući BIOS preko interneta mnogo je bolje ako skineš novi bios sa njihovog sajta pa ga upišeš preko @BIOSa. Naravno da to treba da se uradi sa starim procesorom, da paziš da ne nestane struje u toku toga id da ništa ne bude oveclokovano i bios da bude namešten na što bliže defaultu i da wondows rade besprekorno. Treba da se obrati pažnja i na reviziju same ploče, ako ne možeš preko softwarea da pronađeš to, u levom donjem uglu ploče imaš taj podatak. Čak iako bude radio procesor na toj ploči ipak neće moći da izvuče sve iz novog, ploča ima DDR2 ne 3 i nije optimizovana za njega. Bez bar 970 chipseta minimum, nebih ni razmišljao da stavljam Athl, Ph. dvojke.
Ocigledno je da nisi svestan kakvu si dezinformaciju sada napisao!
Bez 970 chipseta ne bi stavljao Athlon II i Phenom II?
Molim te, objasni mi, zasto ne bi?
Da li si svestan da je 970 chipset koji je prvenstveno projektovan zbog AM3+ platforme?
Kakve to onda veze ima sa AM3 platformom, molicu te lepo da mi objasnis?
Nikakve gubitke ne bi imao ni sa tim chipsetom koja ta ploca ima, iako je istina - mator, prevazidjen...
Kada kazem nikakve gubitke - iskljucivo mislim na neki realan rad, dok sintetika i moze pomalo zaostajati.
Molim te, nemoj napamet pricati.
Inace, slobodno mozes koristiti @Bios za flash.
I pre nego sto opet pocnes da pametujes(bez razloga, verovatno i bez argumenata) - ja bih te zamolio da mi odgovoris na dva prosta pitanja:
Koja je razlika izmedju 970 i 990 chipseta, na primer?
Sta je chipset, i cemu sluzi?
Posto ti ocigledno ne znas sta je sta.
Neverovatno je da ljudi misle da sto je broj veci, i sto je ploca veca i `nadrkanija`, da ce to odmah sve da radi bolje...
Srbijo!!!
:: je standardan Gigabyte utitoity za flešovanje BIOSa iz windowsa, upotrebljavao sam ga više puta i uvek je radio savršeno. Iako može da nađe odgovarajući BIOS preko interneta mnogo je bolje ako skineš novi bios sa njihovog sajta pa ga upišeš preko @BIOSa :: Naravno da to treba da se uradi sa starim procesorom, da paziš da ne nestane struje u toku toga id da ništa ne bude oveclokovano i bios da bude namešten na što bliže defaultu i da wondows rade besprekorno :: Treba da se obrati pažnja i na reviziju same ploče, ako ne možeš preko softwarea da pronađeš to, u levom donjem uglu ploče imaš taj podatak :: Čak iako bude radio procesor na toj ploči ipak neće moći da izvuče sve iz novog, ploča ima DDR2 ne 3 i nije optimizovana za njega :: Bez bar 970 chipseta minimum, nebih ni razmišljao da stavljam Athl, Ph. dvojke :: :: ::
Uzeo sam Phenom II 965BE - 5000 RSD, HDZ965FBK4DGM je oznaka., nadogradio BIOS i sad cu da vidim sta i kako. Na prvi pogled mi se cini da je malo sporiji odziv aplikacija u windows-u, nego sa Phenom-om 9500.
Da li ima potrebe reinstaliram windows? Trenutno radi na 800 mhz, prepostavljam do podesavanja u BIOS-u?
Nemoguce da radi losije od 9500, to je mnogo brzi cpu.
:: Uzeo sam Phenom II 965BE - 5000 RSD, HDZ965FBK4DGM je oznaka., nadogradio BIOS i sad cu da vidim sta i kako :: Na prvi pogled mi se cini da je malo sporiji odziv aplikacija u windows-u, nego sa Phenom-om 9500 :: :: :: Da li ima potrebe reinstaliram windows :: Trenutno radi na 800 mhz, prepostavljam do podesavanja u BIOS-u :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.