Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS P4PE-X /TE PCI Problem
STRANA 1 OD 1
grobSM ASUS P4PE-X /TE PCI Problem 28.08.2007. 15:56 T5406

status: user
broj poruka: 76
Ovako dobio sam jednu mashinu na servis . . . neki celeron D na 2800mhz ..
plocha je ASUS P4PE-X /TE . . (Intel 82845PE + ICH4)

Problem je sledeci . . . Koju god PCI karticu ubodem Jednostavno je ne prepozna . . ..
evo na primer .. . . Ubodem najoblicniji intel 536EP modem u bilo koji pci slot . plocha ga jednostavno ne vidi . . . tj u awardbios system config-u vidi ga kao `Unknown Device `
a ne kao `PCI Simple Comunications controler ` i umesto da mu dodeli IRQ . . njemu irq Stoji na N/A . . . . tako i sa svakim drugim PCI uredjajem koji ubodem .. . (ubo sam creative sound blaster live 5.1 i u win-u je prepoznao 8 puta tj kao 8 uredjaja :S . . ..
u biosu je sve OK . . . . i svi integrisani uredjaji na plochi rade (Zvuk , Mreza ) ali shto se njih tiche oni se nalaze na PCI bus 1 .. . a PCI Slotovi na PCI bus 2 . ..
PCI Irq routing ili neshto drugo ? ? ? please help . . . P.S. Fleshovao sam sve moguce verzije biosa i opet ne pomaze nista . . . . ako neko zna u chemu je problem pomagajte ... . hvala unapred i pozdrav svima !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Možda... 28.08.2007. 19:22 #26355

broj poruka: 729
...da probaš da resetuješ sam bios, pogledaj u uputstvu kako se to radi. Obično je reč o džamperu koji se premesti na jedno minut-dva, pa onda vrati na mesto. A onda, ako postoji mogućnost, izvršiš update BIOS-a. Ukoliko to ne pomogne, upotrebi domaći, plastični ili veći, spoljni RECYCLE BIN koji imaš u kući, stanu ili u blizini i kreni u kupovinu nove ploče.
Šala

Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.

Pisko Reset 28.08.2007. 22:42 #26365

broj poruka: 6645
Pa prvo probaj default podešavanja bios-a, a onda i reset. Liči na nemogućnost - onemugućavanje prepoznavanja periferija (automatski ili ručno na pogrešan način) što bi resetovanje trebalo da vrati na početak. Ako nije ovo... onda je najverovatnije skiknulo nešto na ploči (neki od napona recimo, nije dovoljan pa se nepravilno prepoznaje pci kartica), ili sam čip na matičnoj. Sad bi neki mašinac trebao da doda ono o crap asus-ima, to bi upotpunilo ovo što nagađam(o)...
milans75bg e sinak 08.09.2007. 23:41 #27108

broj poruka: 43
batali zaje6anciju i poshalji je dobavljachu, ta serija plocha ima svakojakih problema sama sa sobom (lichni primer, imao sam istu plochu, samo sa drugim problemima. Reshenje: najcheshtje crkava na south bridge-u i tu nema pomotji, bar ne u smislu reseta BIOS-a ili eventualnog fleshovanja.)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs