Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
`Velikodušni`, žvakasti Intel će BLOKIRATI overklok na pločama koje nemaju `Z` čipset
STRANA 1 OD 1
PhatPhuck `Velikodušni`, žvakasti Intel će BLOKIRATI overklok na pločama koje nemaju `Z` čipset 23.07.2013. 00:22 T53971

status: user
broj poruka: 1886
(vest od pre 14 sati)
http://wccftech.com/intel-blocking-haswell-non-z-oc-k-series-processors-h87-b75-motherboards/

TAMAN što su neki proizvođači našli način da potrošačima ponude malo više za uloženi novac - Intel kaže `no, no`: radi se na blokiranju overkloka na matičnim pločama koje nemaju `Z` čipset.

`Ako je nešto dobro za potrošače - Intel nije srećan time.`

Intel Blocks Non-Z OC Feature For K-Series Haswell Processors

It has just been over a month since Haswell’s introduction and manufacturers have already found a way to get past the overclocking restrictions imposed by Intel on their H87 and B75 chipset based offerings. ASRock was the first to introduce the so called Non-Z OC feature for Haswell processors and was later offered by Gigabyte, ASUS, Biostar, MSI, ECS. What the Non-Z OC feature specifically does is allow users with a K-Series Haswell processor to overclock their chip on a H87 and B75 chipset motherboard which otherwise isn’t possible. All you need to do is grab the latest BIOS firmware from the manufacturers support list and you’re ready for overclocking on budgeted motherboards.

However these budget boards still fall a bit short on features compared to the Z87 chipset based lineups from the respective manufacturers. While this is good for consumers, Intel may not seem too happy about it and as per the report by hardware.fr, the chip giant is soon releasing a new firmware update for their B75/H87 chipsets boards which would actively block the Non-Z OC feature from various manufacturers. Now this is not known whether or not is the firmware update mandatory for every Haswell owner or would it be shipped by manufacturers to block the OC feature they released a little over few weeks ago.`

Intel - mafijaška kompanija koja se bavila ucenjivanjem OEM-ova (Dell i HP), lažiranjem poslovnih knjiga (sa Dell-om), i na čije su kancelarije u Japanu, Južnoj Koreji i u Evropskoj Uniji (Minhenu) vršene RACIJE kao da se radi o firmi za pranje novca Pabla Eskobara - i `respektabilna` kompanija koja je na kraju morala AMD-u da plati 1.25 MILIJARDI dolara na ime odštete za gušenje konkurencije - uvek daje više. :)
A Intel-mudžahedini to najbolje znaju :) Svake godine novi socket - jer treba pratiti modu :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Opterecen si a i corav ! 23.07.2013. 00:26 #505931

broj poruka: 18472
22.07.2013. 18:22

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=3&topid=53826&forid=33&katid=1

Svakako uzivaj u novoj temi i nadaj se novim sagovornicima :)))

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

PhatPhuck Re: Opterecen si a i corav ! 23.07.2013. 00:29 #505932

Čudo da to nisi postavio kao posebnu temu, s` obzirom da si do sada BILO KAKVU glupost vezanu za Intel postavljao kao posebnu temu, i to još boldovanim slovima :)

Prosto ne znam šta ti bi, pa ovo nisi postavio kao posebnu temu :)

P.S. Izvini što ti nisam citirao potpis, ono, `superior technology` i ostalo :)

:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=3&topid=53826&forid=33&katid=
::
:: Svakako uzivaj u novoj temi i nadaj se novim sagovornicima :))
SkyFire Nova vest je nesto drugo.. 23.07.2013. 00:33 #505934

Ja sam vest stavio u temu u kojoj prilici jer po svojoj prirodi tu pripada,radi se o Haswell-u!
Ti imas obicaj da otvaras svaku temu zasebno to je prosto normalno/ nenormalna stvar kao pojava nama vec poznatog fenomena u sklopu tvog ponasanja.

Inace rekoh ja da ce Intel biti ljut..Dokaz tome..

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=53734&forid=9&katid=2

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

PhatPhuck Re: Nova vest je nesto drugo.. 23.07.2013. 00:45 #505937

:: Ja sam vest stavio u temu u kojoj prilici jer po svojoj prirodi tu pripada,radi se o Haswell-u
:: Ti imas obicaj da otvaras svaku temu zasebno to je prosto normalno/ nenormalna stvar kao pojava nama vec poznatog fenomena u sklopu tvog ponasanja

Pa, dobro... Možda kad i ja budem počeo da ucenjujem poslovne partnere, da lažiram poslovne knjige i da redovno žvaćem žvaku - možda će se moje ponašanje i u ostalim aspektima potpuno promeniti :)

:: Inace rekoh ja da ce Intel biti ljut..Dokaz tome.

A `el` `oćeš dokaz da je meni krut zato što je Intel ljut? :)
SkyFire Debeli.. 23.07.2013. 00:51 #505938

Orbit odradjuje svoje,ja se ne bunim..
A dokaz o fizickom postojanju krutog elementa ces morati da pokazes i dokazes na delu odredjenom zenskom bicu mada nazalost obzirom na tvoj potencijal `velikog govornika` i utrosenog vremena na netu spadas u onu grupu koju svi mi od mila zovemo `Desanka Sakic ` .
Uprkos tvom stanju i za to postoji resenje,ne tako idealno ali bar za utehu :

http://www.youtube.com/watch?v=-jFul0-H5ZY

Debeli skupljaj pare,hebo hardver :

http://goo.gl/fDtRA

Superior Technology

tortojed Intel nije srećan time. Nepismeni Fet. ``Nesrecan time``... 23.07.2013. 01:34 #505943

broj poruka: 10998
Srecan zbog toga. Usrecen time. Zadovoljan time (ili, zbog toga). Debelo izyeban nepismenjak...

pajsgudgud Re: Intel nije srećan time. Nepismeni Fet. ``Nesrecan time``... 23.07.2013. 08:07 #505960

broj poruka: 3742
Ako ćemo već o prevođenju...pravilnije je...`izgleda nije previše srećan zbog toga`.

U svakom slučaju je nekorektan potez ograničavanja overkloka procesora pločom.

Kupim juga i ugradim dvogrli karburator o svom trošku i ti se dosetiš da mi prodaješ benzin manje oktanske snage jer ja nisam tebi platio da mi ugradiš karburator da li je to pošteno? Malo karikiriram ali je to je to u suštini...
support normality

:: Srecan zbog toga. Usrecen time. Zadovoljan time (ili, zbog toga). Debelo izyeban nepismenjak..
Dexter013 @pajsgudgud 23.07.2013. 10:00 #505964

broj poruka: 17093
Ne vredi, dzaba objasnjavas, cak i kad nesto ocigledno ne valja i nije dobro po krajnjeg kupca, opet valja i nema veze...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Re: Intel nije srećan time. Nepismeni Fet. ``Nesrecan time``... 23.07.2013. 10:06 #505965

broj poruka: 3730
+1

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Ako ćemo već o prevođenju...pravilnije je...`izgleda nije previše srećan zbog toga`.
:: U svakom slučaju je nekorektan potez ograničavanja overkloka procesora pločom.
:: Kupim juga i ugradim dvogrli karburator o svom trošku i ti se dosetiš da mi prodaješ benzin manje oktanske snage jer ja nisam tebi platio da mi ugradiš karburator da li je to pošteno? Malo karikiriram ali je to je to u suštini..
:: support normalit
:: :: Srecan zbog toga. Usrecen time. Zadovoljan time (ili, zbog toga). Debelo izyeban nepismenjak..
:: ::
pajsgudgud Re: @pajsgudgud 23.07.2013. 10:23 #505968

broj poruka: 3742
važno je učestvovati .)
support normality

:: Ne vredi, dzaba objasnjavas, cak i kad nesto ocigledno ne valja i nije dobro po krajnjeg kupca, opet valja i nema veze..
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
Gonjavac Re: `Velikodušni`, žvakasti Intel će BLOKIRATI overklok na pločama koje nemaju `Z` čipset 23.07.2013. 11:03 #505971

broj poruka: 573

STETA!!!!!!

:: (vest od pre 14 sati
:: http://wccftech.com/intel-blocking-haswell-non-z-oc-k-series-processors-h87-b75-motherboards
:: TAMAN što su neki proizvođači našli način da potrošačima ponude malo više za uloženi novac - Intel kaže `no, no`: radi se na blokiranju overkloka na matičnim pločama koje nemaju `Z` čipset
:: `Ako je nešto dobro za potrošače - Intel nije srećan time.
:: Intel Blocks Non-Z OC Feature For K-Series Haswell Processors
:: It has just been over a month since Haswell’s introduction and manufacturers have already found a way to get past the overclocking restrictions imposed by Intel on their H87 and B75 chipset based offerings. ASRock was the first to introduce the so called Non-Z OC feature for Haswell processors and was later offered by Gigabyte, ASUS, Biostar, MSI, ECS. What the Non-Z OC feature specifically does is allow users with a K-Series Haswell processor to overclock their chip on a H87 and B75 chipset motherboard which otherwise isn’t possible. All you need to do is grab the latest BIOS firmware from the manufacturers support list and you’re ready for overclocking on budgeted motherboards
:: However these budget boards still fall a bit short on features compared to the Z87 chipset based lineups from the respective manufacturers. While this is good for consumers, Intel may not seem too happy about it and as per the report by hardware.fr, the chip giant is soon releasing a new firmware update for their B75/H87 chipsets boards which would actively block the Non-Z OC feature from various manufacturers. Now this is not known whether or not is the firmware update mandatory for every Haswell owner or would it be shipped by manufacturers to block the OC feature they released a little over few weeks ago.`
:: Intel - mafijaška kompanija koja se bavila ucenjivanjem OEM-ova (Dell i HP), lažiranjem poslovnih knjiga (sa Dell-om), i na čije su kancelarije u Japanu, Južnoj Koreji i u Evropskoj Uniji (Minhenu) vršene RACIJE kao da se radi o firmi za pranje novca Pabla Eskobara - i `respektabilna` kompanija koja je na kraju morala AMD-u da plati 1.25 MILIJARDI dolara na ime odštete za gušenje konkurencije - uvek daje više. :
:: A Intel-mudžahedini to najbolje znaju :) Svake godine novi socket - jer treba pratiti modu :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan PRAVDA ZA INTEL 23.07.2013. 12:35 #505975

Vidim ja da cu se drzati crvenog tabora .... Jos ako se ne spuste cene za 3570K i ploce Intel je onda skroz zavrsio pricu...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

Miskonius Re: PRAVDA ZA INTEL 23.07.2013. 12:36 #505976

broj poruka: 4420

A Hackintosh?

:: Vidim ja da cu se drzati crvenog tabora .... Jos ako se ne spuste cene za 3570K i ploce Intel je onda skroz zavrsio pricu..
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
matz re 23.07.2013. 12:41 #505977

broj poruka: 801

ne vidim razlog zasto je Intel to uradio ,a ne vidim ni zasto bi neko klokovao K seriju na plocama od 5000 dinara kada Z I nisu tako skupe

DmasteRNo1 Re: re 23.07.2013. 12:55 #505979

broj poruka: 6101
Upravo tako. Nebitno da li se radi o Intelu ili AMD-u, ko hoce da klokuje procesor, nece kupiti neku krbulju od ploce. Das 200+ evra za CPU i po 5000 dinara za plocu i napajanje. To po meni nema logike.

http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

Dejzan Re: Re: PRAVDA ZA INTEL 23.07.2013. 13:31 #505980

To me najvise boli.....
Da me usere loto odmah Mac PRo bez razmisljanja ovako.... beda jad i cemer... :D :D

:: A Hackintosh
:: :: Vidim ja da cu se drzati crvenog tabora .... Jos ako se ne spuste cene za 3570K i ploce Intel je onda skroz zavrsio pricu..
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
KalifNS Re: Re: re 23.07.2013. 13:59 #505983

broj poruka: 1017
Nisi u pravu.
Zasto da platis vise ako hoces da klokujes?
Postoji mnogo lepih nacina da se potrosi tih uludo bacenih 50e vise.

Klokuju ljudi i procesore na plocama od 30-50e bez problema, kad proizvodjac to ponudi.

najidealnije
idealno

:: Upravo tako. Nebitno da li se radi o Intelu ili AMD-u, ko hoce da klokuje procesor, nece kupiti neku krbulju od ploce. Das 200+ evra za CPU i po 5000 dinara za plocu i napajanje. To po meni nema logike
:: http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA
DmasteRNo1 Re: Re: Re: re 23.07.2013. 16:29 #505990

broj poruka: 6101
Vecina ploca od 50 vera nije za OC. Nemaju dovoljno dobru naponsku i ko zna sta jos u odnosu na ozbiljnije ploce. Ni ja nisam za bacanje para, ali na ploci ne stedim, jer ona je kicma kompjutera. A kad imas problema sa kicmom...

http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

Dexter013 @dream 23.07.2013. 16:32 #505991

broj poruka: 17093
Ako neces da se izvivljvas sa OC ili pravis cf/sli
99% ploca je sasvim dovoljna.

Da li ce korisnik raditi oc to je nejgova stvar

Da li ce oc biti efektivan i uspesan kao i na skupljim plocama
to je normalno druga stvar i svi su toga svesni

ali ne dozvoliti namerno OC, je genralno malo bezveze...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Nista ja... 24.07.2013. 08:40 #506096

broj poruka: 417

samo da obnovim temu. Ipak zasluzujemo Fetkov odgovor na prozivanje Intela i Orbita, a i bilo bi lepo da objasni cemu otvaranje te teme, ako ima neki drugi razlog osim nabijanja broja postova.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs