Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ga 720 us3 problem
STRANA 1 OD 1
djuroue1 Ga 720 us3 problem 20.07.2013. 16:52 T53949

status: user
broj poruka: 1156
Poz ljudi.Drugarov komp
ga 720 us3
kingston 2gb ddr2
9600gt gainword
amd x2 245
blubery 500w

Komp uspori zakuca se pa nastavi a cpu je na 0-5 posto.
Kao da hard zeza zakoci gubi struju il sta vec.

Novi sistem da instalira nece zakuca svaki put na windows starting *prvi ekran( ili kada pita za jezik i tastaturu na pocetku same instalacije.Usb instalacija.

Napajanje menjao,hard stavljao u mom kompu se instalira na njega opusteno.
Memoriju nemam da zamenim i plocu.

Da nije cipset?
sata napajanje i kablove menjao.

U safe modu takodje koci-nisu drajveri
uzasno sporo ucitava sa harda nekad kad ulazi u safe mod,kad krene instalacija i slicno.

Kao da se sata kontroler gubi jer hard radi normalno na mom kompu.

Predlozi.
Hvala.

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re:Ga 720 us3 problem 20.07.2013. 16:58 #505678

broj poruka: 555
Nije nemoguce da imas problem sa cipsetom, ali probaj prvo da pustis neki test za memoriju.

djuroue1 Re: Re:Ga 720 us3 problem 20.07.2013. 16:59 #505679

Skinucu od drugog drugara ram da otklonim i to.Onda ostaje ploca.

Edit...
Zamenio ram i isto.Sravio moj hdd i isto.
Znaci plica zdravooo?

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...

:: Nije nemoguce da imas problem sa cipsetom, ali probaj prvo da pustis neki test za memoriju
::
prosilva Ga 720 us3 problem 20.07.2013. 19:01 #505689

broj poruka: 195
Ja imam tu ploču oko godinu i po dana. Nvidia 720D ima nordbridge i southbridge u jednom single chip-u. On se veoma mnogo greje, a na ovim vrućinama sigurno preko 80 stepeni, pa prema tome verovatno ti je on pregoreo. Ja sam blagovremeno stavio ventilator na chipset i ubacio još par ventilatora u kućište, pa i pored toga šipset se greje i do 50 stepeni po vrućini, ali ne i preko toga. Inače, veoma sam zadovoljan pločom, sa PII 965be i 8 gb ram-a radi super.

Pozdrav.

djuroue1 Re: Ga 720 us3 problem 20.07.2013. 21:50 #505711

Drugarov je komp.Gledao sam ne ide preko 55c mada ako je klinac igrao neku igru letos mozda je i isao mnogo vise.

Gledam sad hard stavih na moj komp,format,sentinel nadje 754 bad sectora...hm...

:: Ja imam tu ploču oko godinu i po dana. Nvidia 720D ima nordbridge i southbridge u jednom single chip-u. On se veoma mnogo greje, a na ovim vrućinama sigurno preko 80 stepeni, pa prema tome verovatno ti je on pregoreo. Ja sam blagovremeno stavio ventilator na chipset i ubacio još par ventilatora u kućište, pa i pored toga šipset se greje i do 50 stepeni po vrućini, ali ne i preko toga. Inače, veoma sam zadovoljan pločom, sa PII 965be i 8 gb ram-a radi super.
:: Pozdrav
DmasteRNo1 @prosilva 20.07.2013. 22:28 #505715

broj poruka: 6101
Kolega, nForce ploce uopste nemaju nortbridz, vec samo MCP cip, tj. sautbridz.
A to da se greje ko lud, to je standard, nevezano za generaciju cipa i plocu.

http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

prosilva Nvidia 720d 20.07.2013. 23:44 #505733

broj poruka: 195
Nvidia media and communications processors (MCPs) sadrži i NB i SB jer procesori AM2 - AM3+ u sebi imaju samo integrisane memorijske kontrolere, a ne i NB.

djape7777 RE:djuroue1 21.07.2013. 10:41 #505773

broj poruka: 926

Probaj HDD regenerator softverski bad sekotori umeju da nastanu ako je napajane nedovoljno... a sada sigurno zbog toga zabada...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs