Ovo je samo prikaz recenzije, koja je urađena od strane tom`s hw-a: http://goo.gl/dlkR4, u kojoj se naglašava napredak do 10%. Upgrade sa SB-E, naravno nije opravdan, ali su čipovi energetski efikasniji, do 30%, što je odlično sa stanovišta serverskih jedinica.
I to je napredak? Koji se može vizuelno/senzorno primetiti, i.e. ljudskim okom?
Adobe CS6 - identična minutaža? (0:51)
Core i7-4960X pretty much ties the Sandy Bridge-E-based -3970X in our CPU-based metric. You`d assume that Ivy Bridge-E would have an advantage, right? It turns out that we also discovered that Core i7-3770K wasn`t any faster than -2700K in this test more than a year ago. On the other hand, all of Intel’s six-core CPUs outmaneuver the company’s quad-core offerings.
Fraza od tri reči koju će svaki Intelovac morati dobro da nauči napamet: `wasn`t any faster`.
Smorio se i Tom Pabst, testirajući Intelov `novi` proizvod: `Alright, so, overall I have to admit that those benchmarks were pretty boring.
I na kraju - zaključak - NAPRETKA PRAKTIČNO NEMA (osim za hipike koji vole da grle drveće i pale sveće `Majci Planeti Zemlji` - a takvi likovi i ne kupuju ovakve procesore)
`Mainly, it doesn’t push performance high enough to warrant a big price tag. Any interest in a Core i7-4820K? I’d be more inclined to bet on a -4770K/Z87 platform, if only for the newer chipset’s extra functionality.
As far back as April of last year we knew that Core i7-3770K was somewhere between zero and seven percent faster than Core i7-2700K, depending on the workload. Is it really a surprise that Ivy Bridge-E would only be a few percent faster than Sandy Bridge-E?`
Takvo stanje, da Intel, poput `Zastave Kragujevac` koja kad promeni pepeljaru na Jugu 45 doda `GTX` oznaci modela - će potrajati sve dok se Intel bude BEZRAZLOŽNO dizao u nebesa, KORUMPIRANO/potplaćeno hvalio i nahvaljivao od strane raznih `objektivnih` i `nepristrasnih` reviewera - a g*vna na kraju balade će pojesti samo kupci/potrošači.
Ovo ce da radi na manjim naponima,manje da se greje,manje da trosi,bice stabilno na 4.8 Ghz-5.0 Ghz i milina.Na to sve pomak nije nesto spektakularan ali 10-15% opet nije za baciti! Na mom vodenom sistemu ima da radi fantasticno i ja sam miran do daljnjeg..
Cekamo pravi review posto je ovaj odradjen na divljaka!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Ovo ce da radi na manjim naponima,manje da se greje,manje da trosi,bice stabilno na 4.8 Ghz-5.0 Ghz i milina.Na to sve pomak nije nesto spektakularan ali 10-15% opet nije za baciti :: Na mom vodenom sistemu ima da radi fantasticno i ja sam miran do daljnjeg. :: :: Cekamo pravi review posto je ovaj odradjen na divljaka :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Polako dok krene malo masovnije..Tu je..Haswell je tek krenuo ali koliko sam primetio za mobile ga ljudi hvale..
Je stvar privatne prirode a svi mi imamo razloge zasto nesto radimo u zivotu a kakav je to razlog to je licna stvar i to ne treba nikog da zanima .. To je vrlo prosto..
@Daum
Cekaj da ga nasviramo na 5 Ghz,kako ce tek tad da brije.. Ima gacice da im spadnu a ostace samo od ojeda crvena guza :))))
Ako imas taj sendi bridz uopste, sto ti pise da ga imas, i planiras hasvela da uzmes jer ti taj cpu slab i nedovoljan za bilo sta, onda imas lepi sale sindrom.
A sta radis verovatno nista sto neko vec rece, jer ne vidim problem da bilo ko pa i ti kazes lepo kad te neko pita, radim u tom i tom softveru, to i to, a sto bi bilo ko to ovde uopste sakrivao rad/posao/zabavu na racunaru kao nesto licno i privatno...
Tebe sve interesuje ,sve zapitkujes..Sta te bre boli patka sta ko radi u njegovom zivotu?! To tebe ne treba da se tice ..To je nekultura i nevaspitanje.. Sa kojim ti uopste pravom nekog osudjujes?!
A na qrac si se popeo ljudima sa svojom filozofijom ne treba ti to ,imas 60 fps-a sa FX6300 ,ne treba jaci procesor i sl tog tipa.. Ljudi ti se smeju ,postao si glavna maskota pcberze..
Posto ja nemam dlake na jeziku a meni se licno hebe i za forum i za kompleksase (cast izuzecima i dobrim ljudima) ja ti kazem posto ostali nemaju mud@ !
Jesam li sad bio dovoljno jasan ?
Ti si neki mnogo eben lik. Zabole me i za tebe i za ovog iznad ali si jebeno najgori trol ovde. bitno je da seres po amd a nvidiu i intel dizes u nebesa zaludjeniku. Smaras sa svojim temama i neosnovanim tvrdnjama. a tek što se fluidnog gejminga tiče i mikrostuteringa pa tu si veće trol i od lordace.Ovde glumis nekog znalca a na benchu si bubica ma manji si od nje jer tamo i ima poznavalaca što je ovde retko slučaj.
:: Tebe sve interesuje ,sve zapitkujes..Sta te bre boli patka sta ko radi u njegovom zivotu? :: To tebe ne treba da se tice ..To je nekultura i nevaspitanje. :: Sa kojim ti uopste pravom nekog osudjujes? :: :: A na qrac si se popeo ljudima sa svojom filozofijom ne treba ti to ,imas 60 fps-a sa FX6300 ,ne treba jaci procesor i sl tog tipa. :: Ljudi ti se smeju ,postao si glavna maskota pcberze. :: :: Posto ja nemam dlake na jeziku a meni se licno hebe i za forum i za kompleksase (cast izuzecima i dobrim ljudima) ja ti kazem posto ostali nemaju mud@ :: :: Jesam li sad bio dovoljno jasan :: :: :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ovo je it forum i pricamo o kompjuterima gde je i mesto i vreme, dakle, pitanje je bilo skroz na mestu cemu izliv besa i dijareje, menjas procesor za jaci, iz kog razloga? Sto si se uvredio?
Izgleda sam ubo zicu a? Nema potrebe za nerviranjem. Drago mi je da ti komp sluzi za ukras tj. igre na 140 nepotrebnih frejmova... A kome smeta tih 60 idelanih frejmova o kojima ja pricam? Samo tebi i koliko vidim duplim nalozima, a stvarno nije lepo sto nazivas 99% foruma kompleksasima, bas lepo.
Maskota ti sam sebi, sa svojim objektivnim fanbojizmom, koliko vidim ne samo ja vec 99% ovog iskompleksiranog foruma za koji ti se jebe
Koji ti je nick da te malo uhvatim u masinu i tamo da vidis ima li razlike tamo i ovde? Hvala Bogu da ima ljudi koji jos znaju jer da se sve vrti oko berze i ovog cirkusa to bi bilo propast!
Na benchu pisem apsolutno sve isto sto i ovde,tamo sam respektovaniji clan bar 5 puta vise nego ovde. Razlika je sto sam ja tamo ozbiljan u odnosu na ovde sa razlogom jer vas pajsera ima mnogo, AMD vam iz dupeta viri pa ja dodjem da malo popravim situaciju da to do kraja poguram,nema smisla da strci onako da narod gleda.. :)))
@Dexter Drzi se onog u cemu si najbolji a to je da spamujes.. :))) Ja se ne nerviram opet gresis.Samo nemam dlake na jeziku a to je velika razlika!
P.S.Hoces nam opet javiti kad krenes u wc da kenjas?Mislim nisi nas skoro izvestavao ..
Ja ti se lepo obracam, a ti opet po starom, ajde diskusija bez vredjanja ako umes uopste, nikom ovde nisam ruznu rec rekao pa necu ni tebi sad...
@Ostali Nemojte slucajno da budete nekulturni i pitate nekoga na it forumu sta radi na kompu i zasto planira upgrade, da ne ulazite ljudima u privatnost i intimu.
Nisam Amd fan i jedino njihov proc koji sam imao je sempron davne 2006.Od tada intel+nV.Sada imam i7 i integrusu pošto mi bolje ne treba.I ako te zanima upotreba mog pc slobodno pitaj. Na benchu nemaš ovakvih postova a ni ja ovakvih
:: @maniac6n :: :: Ko se tebi obratio :: :: Koji ti je nick da te malo uhvatim u masinu i tamo da vidis ima li razlike tamo i ovde :: Hvala Bogu da ima ljudi koji jos znaju jer da se sve vrti oko berze i ovog cirkusa to bi bilo propast :: :: :: Na benchu pisem apsolutno sve isto sto i ovde,tamo sam respektovaniji clan bar 5 puta vise nego ovde :: Razlika je sto sam ja tamo ozbiljan u odnosu na ovde sa razlogom jer vas pajsera ima mnogo, AMD vam iz dupeta viri pa ja dodjem da malo popravim situaciju da to do kraja poguram,nema smisla da strci onako da narod gleda.. :)) :: :: @Dexte :: Drzi se onog u cemu si najbolji a to je da spamujes.. :)) :: Ja se ne nerviram opet gresis.Samo nemam dlake na jeziku a to je velika razlika :: :: P.S.Hoces nam opet javiti kad krenes u wc da kenjas?Mislim nisi nas skoro izvestavao . :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
A ova ti je najjaca kada se obracas `gledaocima` .. @ostali@ Kao humoristicka emisija.. Ma nek si ti meni ziv i zdrav kad me ovako lepo zasmejavas :))) Koliko traje serija?Sta je u sledecoj epizodi?
@maniac6n3
Sad si me jos i zaintrigirao..Zvucao si sasvim pristojno
:: A ova ti je najjaca kada se obracas `gledaocima` .. @ostali@ :: Kao humoristicka emisija. :: Ma nek si ti meni ziv i zdrav kad me ovako lepo zasmejavas :)) :: Koliko traje serija?Sta je u sledecoj epizodi? :: :: @maniac6n :: :: Sad si me jos i zaintrigirao..Zvucao si sasvim pristojno :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M290
:: A ova ti je najjaca kada se obracas `gledaocima` .. @ostali@ :: Kao humoristicka emisija. :: Ma nek si ti meni ziv i zdrav kad me ovako lepo zasmejavas :)) :: Koliko traje serija?Sta je u sledecoj epizodi? :: :: @maniac6n :: :: Sad si me jos i zaintrigirao..Zvucao si sasvim pristojno :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.