Pozdrav ljudi, nedavno sam kupio dve DDR1 ram memorije od 512MB, Ali kad ih ubacim u plocu, Komp samo zapisti, nece nista. Imam neku bednu plocu (MS1947C) Ima 4 ulaza za RAM, 2 za SDRAM od pre 100god. I 2 za DDR1, tako bi trebalo. kad ubacim sve cetiri, pise mi da imam samo 128MB RAM-a, a imam 2x256 i 2x512, to mi ne ide u glavu nikako. A kako sam napisao na pocetku, kad ubacim ove od 512 komp samo pisti, kad ubacim ove starije SDRAM od 256, radi normalno. A kad ubacim sve imam samo 128MB. Ja ovako nesto prvi put vidim. Ako znate, molim vas pomozite mi. A realno, nemam para da kupujem drugu i tako to.. Tako da ako bi moglo nekako da se sredi, javite mi.
Probaj u BIOS-u da ručno namestiš voltažu memorije
toto je piča,ja tam domov...
:: Pozdrav ljudi, nedavno sam kupio dve DDR1 ram memorije od 512MB, Ali kad ih ubacim u plocu, Komp samo zapisti, nece nista. Imam neku bednu plocu (MS1947C) Ima 4 ulaza za RAM, 2 za SDRAM od pre 100god. I 2 za DDR1, tako bi trebalo. kad ubacim sve cetiri, pise mi da imam samo 128MB RAM-a, a imam 2x256 i 2x512, to mi ne ide u glavu nikako. A kako sam napisao na pocetku, kad ubacim ove od 512 komp samo pisti, kad ubacim ove starije SDRAM od 256, radi normalno. A kad ubacim sve imam samo 128MB. Ja ovako nesto prvi put vidim. Ako znate, molim vas pomozite mi. A realno, nemam para da kupujem drugu i tako to.. Tako da ako bi moglo nekako da se sredi, javite mi :: :: Hvala!
Uzmi jedan modul od ddr 512mb i probaj u prvom slotu. Ako nece, probaj u drugom slotu. Ako nece ni tad, uzmi drugi modul od 512mb i ponovi sve isto. Ako nece ni jedna kombinacija crkli su ti ddr slotovi na ploci (ili jedan od njih) pod uslovom da je ddr memorija provereno ispravna...
izvadi sd ram napolje stavi ddr u ociscene slotove i memorije (posto su kontakti posle 15 god nekoriscenja oksidirali do plastike) A pre svega idi na sajt proizvodjaca ploce i nadji manuel za nju i vidi kako treba da se djamperise da radi sa ddr memorijom Kada to odradis cler cmos i pali sa samo jednim modulom memorije pa menjaj slotove i pali makinu imaces na kraju 1 giga rama i procesor na 500
U slot za DDR (DDR ne moze u slot za SDRAM jer ima zub vise), da vidis da li ti je neispravan RAM ili slot) Ako se masi zub za malo, isturpijaj pazljivo memorije ili uzmi jaci cekic...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Baci to matoro i prevazidjno djubre u djubre... Ili ga pokloni u delovima nekome ili baci to sve na limundo / kupujem prodajem, realno, nije vredno zivaca i vremena...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.