Kako ga je INTEL-FANBOY/AMD-hejter p*pušio na Youtube-u
STRANA 1 OD 2
PhatPhuck
Kako ga je INTEL-FANBOY/AMD-hejter p*pušio na Youtube-u
11.07.2013. 23:19
T53834
status: user broj poruka: 1886
Napravio `stručni` video da objasni kako je cela AMD-ova priča o APU-ima samo `marketing hype` (marketinške naduvane gluposti), dok je `prava` kombinacija, naravno, Intel + diskretna grafika :)
Lik ima duplo više dislike-ova nego like-ova za video, a najlajkovaniji komentar je `You`re a complete moron` :)
Primetićeš da ja nigde u svom postu nisam sr*o o Intelu. Samo sam dao link na primer lika koji je sr*o o AMD-u, i kako je prošao (negativni komentari + dislike-ovi).
A i kad napišem nešto loše o Intelu - ne izmišljam neke moje lične teorije i gluposti, nego pružim originalni izvor informacije. Sad - što se to nekome ne svidi - to je druga stvar.
Nedovoljno kritikovanje Intela - a kenjanje po AMD-u i jeste dovelo do termičkog debakla zvanog Haswell, i do promena 5 Intelovih socketa u zadnjih 6 godina.
:: Neverovatno, posle pričaš na forumu `ja nisam AMD fanboy, samo se tako krstim :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
narocito ova nova HSA platforma sto treba da dodje ,utvrdili su u AMD-u APU sa HSA platformom CPU i GPU koriste istu memoriju ,protiv resenja odvojeni CPU i GPU recimo detekcija lica u video klipu 2,4 puta je brze sa HSA platformom ,nego odvojeno zato sto nema kopiranja podataka u kes i praznjenja kesa.Mnogo su manje latencije kod HSA platforme.
I sta sad? Mesas ti babe i zabe, zna se za sta sluze razliciti soketi... Razlika je i u plocama. Intel to napravi kako valja, pa kazu, ako hoces da se k*****, onda kupi i plocu koja ce izdrzati takav cpu. AMD napravi cpu, i kaze ti, moze ovaj cpu i na plocu od 30e. Ahaaaa... vazi, izvol`te! I da ne zaboravimo da u high end segmentu amd pusi samo tako...
:: LGA775, 1366, 1156, 1155, 2011, 1150 :: Sam zaboravio neki socket :: :: Jel` treba još da se potrudim :: :: :: :: Promena 5 intelovih soketa za 6 godina... Hajde debeli, potrudi se, mozes ti to bolje. :: :: Is that all you got? :: :: :: :: :: :: noooob.. :: :: :: :: :: ::
U svetu kapitalizma, naravno da ce firme od tebe traziti i da zamenis plocu, ako hoces novi procesor. Debeli je zaboravio da napomene i 2011-3, koji treba da dodje 2014.
Pre pola godine sam kupio i7 socket 1155. Sa malim zakasnjenjem, jer naravno nisam kupio pri izlasku. DO dana danasnjeg dosla su jos 2 socketa 2011 i 1150.
Zato je Debeli u pravu, kada kaze da Intel mnogo sere sa tim socketima.
Sto se tice snimka, nije pravedno praviti komparaciju APU sa drugom firmom i dodatnom standalone grafikom. To mu dodje kao komparacija frizidera sa jednim i dvoje vrata razlicitih firmi. Jednostavno ne moze. Ali da APU odlicno obavlja posao, to stoji.
Sto se tice gejminga, obe strane i AMD i Intel ispunjavaju sve uslove igranja, cak to AMD radi za jeftinije pare. Mi necemo moci na nasim monitorma videti frejmove vece od 60, jer sami televizori i LCD monitori to ne dozvoljavaju. Moze da se nabode neki LCD monitor koji ima i 75Hz, ali to je retkost u 16:9 formatu.
Imam par igara, StreetFighter AE je primer, koji daju i preko 140 fps-a u igrici, ali to meni ne vredi jer mi LCD TV daje 60Hz 2ms (E-IPS panel).
:: I sta sad? Mesas ti babe i zabe, zna se za sta sluze razliciti soketi... Razlika je i u plocama. Intel to napravi kako valja, pa kazu, ako hoces da se k*****, onda kupi i plocu koja ce izdrzati takav cpu. AMD napravi cpu, i kaze ti, moze ovaj cpu i na plocu od 30e. Ahaaaa... vazi, izvol`te! :: I da ne zaboravimo da u high end segmentu amd pusi samo tako.. :: :: :: :: LGA775, 1366, 1156, 1155, 2011, 1150 :: :: Sam zaboravio neki socket :: :: :: :: Jel` treba još da se potrudim :: :: :: :: :: :: :: Promena 5 intelovih soketa za 6 godina... Hajde debeli, potrudi se, mozes ti to bolje. :: :: :: Is that all you got? :: :: :: :: :: :: :: :: :: noooob.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: U svetu kapitalizma, naravno da ce firme od tebe traziti i da zamenis plocu, ako hoces novi procesor :: Debeli je zaboravio da napomene i 2011-3, koji treba da dodje 2014 :: :: Pre pola godine sam kupio i7 socket 1155. Sa malim zakasnjenjem, jer naravno nisam kupio pri izlasku. DO dana danasnjeg dosla su jos 2 socketa 2011 i 1150 :: :: Zato je Debeli u pravu, kada kaze da Intel mnogo sere sa tim socketima :: :: Sto se tice snimka, nije pravedno praviti komparaciju APU sa drugom firmom i dodatnom standalone grafikom. To mu dodje kao komparacija frizidera sa jednim i dvoje vrata razlicitih firmi :: Jednostavno ne moze. Ali da APU odlicno obavlja posao, to stoji :: :: Sto se tice gejminga, obe strane i AMD i Intel ispunjavaju sve uslove igranja, cak to AMD radi za jeftinije pare. Mi necemo moci na nasim monitorma videti frejmove vece od 60, jer sami televizori i LCD monitori to ne dozvoljavaju. Moze da se nabode neki LCD monitor koji ima i 75Hz, ali to je retkost u 16:9 formatu :: :: Imam par igara, StreetFighter AE je primer, koji daju i preko 140 fps-a u igrici, ali to meni ne vredi jer mi LCD TV daje 60Hz 2ms (E-IPS panel)
i pokrete...ja sam upravo ovako zamisljao naseg nebeskog predsednika buaxaxaxaxaxa
Phenom IIx4 955 Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate 1TB NZXT Lexa S Black Shark 8GB/1866MHz LC Powe LC6650GP3 http://tinyurl.com/7rgqpg9 Potreba da se uvek bude upravu je siguran znak glupog coveka
Nisam uopste promasio poentu. To je realnost. Sa 25 godina iskustva tehologija koje su mi prosle kroz ruke, mogu opusteno da tvrdim da se vise pravi djubre, mislim fizicki se pravi, nego sto dobijamo realan pomak. Danas je sve stvar u novcu, a ne u kvalitetu o trajnom kvalitetu.
Intel je u zadnje 2 godine izbacio 4 socketa. Cak je i 1156 zamenjen sa 1155.
A poenta je dobra, jer ti ne mozes da meris APU sa diskretnom grafikom. I taj APU kod AMD je veoma odlican, za date pare.
:: Promasio si poentu, isto kao i debeli. :: :: :: :: U svetu kapitalizma, naravno da ce firme od tebe traziti i da zamenis plocu, ako hoces novi procesor :: :: Debeli je zaboravio da napomene i 2011-3, koji treba da dodje 2014 :: :: :: :: Pre pola godine sam kupio i7 socket 1155. Sa malim zakasnjenjem, jer naravno nisam kupio pri izlasku. DO dana danasnjeg dosla su jos 2 socketa 2011 i 1150 :: :: :: :: Zato je Debeli u pravu, kada kaze da Intel mnogo sere sa tim socketima :: :: :: :: Sto se tice snimka, nije pravedno praviti komparaciju APU sa drugom firmom i dodatnom standalone grafikom. To mu dodje kao komparacija frizidera sa jednim i dvoje vrata razlicitih firmi :: :: Jednostavno ne moze. Ali da APU odlicno obavlja posao, to stoji :: :: :: :: Sto se tice gejminga, obe strane i AMD i Intel ispunjavaju sve uslove igranja, cak to AMD radi za jeftinije pare. Mi necemo moci na nasim monitorma videti frejmove vece od 60, jer sami televizori i LCD monitori to ne dozvoljavaju. Moze da se nabode neki LCD monitor koji ima i 75Hz, ali to je retkost u 16:9 formatu :: :: :: :: Imam par igara, StreetFighter AE je primer, koji daju i preko 140 fps-a u igrici, ali to meni ne vredi jer mi LCD TV daje 60Hz 2ms (E-IPS panel) ::
Brijac, kako kome... Od tebe flomasteru jos nismo culi ni jednu pametnu. Kad budes spreman, ti se ukljuci nekad u raspravu. Ili nemas nista u glavi osim 20cm kite?
Kako mogu da kazem koju pametnu kad od vas Intel-ektualaca nemos doci do reci. Naproseravaste se od silne mudrosti. Evo vam i jedna pesmica: http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU
P.S. Cvece su uzeti, a kitu ostavljam vama buljo-uvlakacima.
Po meni definicija fanbojizma je kupovina necega, nekog brenda i onda dizanje u nebesa tog brenda jer si ti dao novac i moras sam sebi licno da opravdas tu kupovinu, toga ima na sve strane realno INTEL AMD NVIDIJA, da te boli dupe bas bi te bili briga ko sta prica o tome sto si ti kupio, a kada neko stvarno razmisli i sagleda svoje potrebe sto se tice procesora i igara (99% ljudi ovde najzahtevnije sto rade na kompu su igre) shvati da za 60 frejmova ne mora uopste besni i5 ili i7 + besne ploce. http://www.anandtech.com/bench/CPU/338
i koji sve cpu sa njim daju oko 55/60 idealnih frejmova za igre, a ko voli da se prepucava nek izvoli i nek opravdava sam sebi besni i5 za video igre ili jos gore i7.
A jos bolji su saveti za masine od 40/50k max budzeta, nemoj na amd cpu i plocu sa jacom grafickom, uzmi i5 i plocu za njega jes da ce ti grafika biti katastrofa ako uzmes INTEL platformu ali nema veze...
Brijac, i ti ga preterujes vise sa tvojih 60fps. To sto radis isto moze da spada u fanbojizam! Konstantno pricas da je amd dovoljan za igre. Pa i intel je dovoljan, alooooo. i3 podera patos sa amd quad-om, bre hej... Batali vise ti tvojih 60frejmova. To sto ti radis, e to je bas fanbojizam. Upravo to. Batalite intela za igre, kupujte amd. Cuj...
Poenta je u novcu druze, koliko sta kosta, nemaju svi budzet do neba... Besni i5 i ploca ili jaci recimo fx x4/6 i ploca, a kad turis jaku kartu mozes savrseno da se igras bez problema...
A svako nek kupuje sta god hoce, ja uvek na osnovu budzeta sklapam masine kad neko trazi savet, a kad god ima lufta preporucujem i5, tako da tvoje neko osudjuvanje mene kao nekog fanboja lagano pod ruku sa autorom ovog klipa i mozes dupe da obrises opusteno...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.