Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
*RC TRICA....DE DE ER TROJKA
STRANA 1 OD 1
Stripy *RC TRICA....DE DE ER TROJKA 25.08.2007. 22:23 T5380

status: user
broj poruka: 4163
Većina je kao i ja upoznata sa ddr3 samo preko onoga što pročita. Da li je neko testirao ovu memoriju i da li opravdava (za sada astronomsku) cenu. Kako se pokazala u testovima i realnom radu?
poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 25.08.2007. 22:54 #26200

broj poruka: 371
Ma, kao sto i sam znas, sve sto izadje novo, je ekstra skupo, a sada, da li ima neke velike razlike u realnom radu, mislim da nema...nemaju oni sta tu vise novo da izmisle nego da nabudze koji mhz vise i nista drugo...samo pare da uzmu :) ...

Ognjeni .... 25.08.2007. 23:07 #26201

broj poruka: 4518

citao sam po netu dosta stvari i u novinama i ddr3 je cak sporija sa trenutnim chipsetom i programima oko 2-3 % od ddr2 ..treba joooos vremena da prodje kao i za sve dosad .
MaliAbner Seti se samo pocetka DDR2 26.08.2007. 08:43 #26213

broj poruka: 7769
Kad je poceo da se pojavljuje ddr2 bilo je dosta polemike, jeste ima duplo vise MHz ali su latencije ubitacno visoke.
Dobra ddr memorije je radila na 2x2x2x5 a ddr2 je tek na 800 MHz i latencijama 4x4x4x12 pocela da biva jednako brza (eventualno brza) sa starim standardom, ali je pojeftinila (iako je sam proces proizvodnje te memorije u startu bio jeftiniji) tek kad su pocele masovne isporuke trzistu.
Tako ce biti i sa ddr3, ubise je latencije 10x10x10x24 (odnosno brze varijante 9x9x9x20).

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Shultz Ima da prođe još dosta vremena 26.08.2007. 19:55 #26232

broj poruka: 9
Ne radi ništa brže od DDR2 memorije. U nekim testovima je čak i sporija. Testirao sam je na jednoj kombinovanoj ploči za DDR2 i DDR3 memoriju. Nije vredna investicije.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs