Pitanje 1: Procesor je ovaj iz opisa. Radi kao sat švajcarac, al` ako bih nadograđivao komp, a da ne menjam matičnu, koliko bi koštalo nešto što valja i šta bi to bilo?
Pitanje 2: Imamo li mi neke sezonske izmene (smanjenje) cena, popuste, čišćenje rafova i tome slično kao što komšije sa (zlog) zapada imaju? Il` je po principu `kad zastari da treba da se baci, e moža tad`?
Nesto,ako vec nemas para.Msm lploca+neki cpu,konkretno msm fx 6300,ali tesko niko to tek tako ne prodaje.
Naime,na tu plocu najjace sto mozes da stavis je Phenom II x6,s`obzirom da imas (otkljucani)phenom II x4 msm da je to smesan upgrade,nikakav skoro.
Ako oces upgrade,minimum fx 6300. Naravno zavisi za sta koristis racunar,ako je gaming primarna radinost,menjaj tu hd 4890,pa tek onda kad skupis pare za cpu njega,jer ce uvek biti solidnih cpu-ova za 100-njak evra.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Bez brige za grafu, ona je u procesu promene uskoro, zaboravio sam da promenim spisak komponenti. xD Gaming mu je primarna svha. Pokušavam da napravim neki značajnu pgrade do početka iduće godine, ali ne može od jednom. Dupe hoće al` novčanik odbija, da se tako izrazim.
Uzeh gtx 660 ti,umesto hd 6870(isticala je garancija),pocetkom avgusta stize monitor i to je ok.
Ali i5 (ivy verovatno)mi je prioritet sad,ali tesko,zaista tesko pre pocetka sledece godine,a tad ce se situacija i sa haswellom srediti,jer dupe hoce da radi i zaradi,dok je pauza na fakultetu,ali nema gde,znaci strasno.Videcemo ovih dana vucem neke veze itd...ali mrka kapa.
Kazem ti fx 6300 nek ti bude minimum da stvarno kazes e uradio sam upgrade.Posle toga imas i5 3350p ili i5 3470,ali za plocu(nize klase)+cooler ti treba 28k-31k,ja gledam i5 3470. Upgade na toj ploci,zaboravi.
Pa ima,doslo je do odredjenenog pada cena Ivy brdige modela posle izlaska Haswell-a ali cisto da se napravi balans izmedju njih,malo je to sve pojeftinilo.
Fx modeli realno stoje kako stoje i nemaju gde,cena im je na mestu. Smanjenja cena realno mozda za novu godinu,mada je to po meni izlizana tema,al dobro.
Skupi pare,koliko mislis da ti je max da das,pa javni,pa da vidimo kako i sta,evo cisto smernica,posto imas ram :
FX 6300-105e MSI 970A-G46-65e ili Asus M5A97 R2.0 isto 65e Cooler Master 212 Evo-nesto ispod 30e
Znaci 200e ako hoces novo a da kazes da si imao neki upgrade,osetice se sigurno,ispod toga zaista nema smisla.
Kazem,uvek pogledaj polovno moze se naci nesto,meni to polako postaje prva solucija,ako je sve ok a ima garanciju(min 2 godine)sto da ne,sta me briga,sto mora novo,ako je staro nekoliko meseci(kao ova moja gtx 660 ti u vreme kupovine)to je prakticno novo,a lepa usteda.
djoko, sacekaj za procesor, ne bih ti savetovao da svodis izbor na ivy, a pogotovo na haswell.. po svemu sudeci, nadam se da ce sledeca serija biti bolja po pitanju temperatura..
:: Ako ih ima,to su popusti po principu vikend akcija,bla bla bla :: Ako spuste 5% komponente preko 100e,super : :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ali koja sledeca serija?Broadwell?Pa to nece pre sledeceg leta(neki govore da je odlozen za desktop do pocetka 2015,mnogo druze daleko),a i meni istice garancija za ovo u julu 2014,a racunam da uzmem bar 10.000 dinara od cpu-a,ploce i ladnjaka.
Jedino taj refresh haswella,ali to nece jos,a i nzm sta ce doneti,nekako dolazim do utiska sta god uradim,kajacu se :)
Za sada, pre 2 meseca sam za 6000 kupio 965 Be, C3 i evo ga, rastura na 4.2 GHz i dugo će biti klasika i vredeti nešto pošto je bolji od 41xx a radi na mnogo više ploča.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.