Pazario sam skoro fx4100 i od trenutka kad sam ga ubacio na 970A-G43,poceli su da se pojavljuju Neki cudni problemi?!Sve na def. Burazer krene da igra dotu i posle nekog vremena Komp zakuca(pomaze samo restart).Nekad,na momente primetim u radu(po desktopu) nekakvo usporavanje ?i posle par testiranja i googlanja...vidim da na zvanicnom sajtu,ova moja maticna ne podrzava fx4100),a podrzava one jace...wtf?Razmisljao sam da ga vratim i zamenim za fx6300 uz doplatu,ako to jos uvek mogu?
P.s osim tih problema(koje nisam imao ranije),nisam primetio nikakve anomalije Kad ne zeza lepo radi,ubrzanje se primeti pogotovo u igrama.. Probao sam i oc i pravi problem nekada,posle par sati.JAKO BITNA STVAR,koju sam zaboravio! Temp mi u leru budu od 45-55c a u fullu i do 80c i to me jako brine(u biosu pokazuje manju temp za 10c)
Proveri da li je lepo nalegao, da li ravnomerno rasporedjena pasta...možda se pregreje pa se restartuje GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Temperature kod mene pod punim opterecenjem kao kod tebe na leru, nesto to ne valja, Maksimalna dozvoljena temperatura za sve FX procesore je 62C, pod punim opterecenjem se dozvoljava do 65C preko toga je sve alarmantno,
Proveri da li si lepo namestio hladnjak i lepo rasporedio pastu, uguraj najnoviji bios, pa javi rezultate.
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK
Prvo tempareture procesora ne bi smele da prelaze 72 stepena. Verovatno se pregreva pa se desava to sto se desava.... Drugo napisi ostatak konfiguracije, koju graficku kartu imas itd?
:: Pazario sam skoro fx4100 i od trenutka kad sam ga ubacio na 970A-G43,poceli su da se pojavljuj :: Neki cudni problemi?!Sve na def. Burazer krene da igra dotu i posle nekog vremen :: Komp zakuca(pomaze samo restart).Nekad,na momente primetim u radu(po desktopu) nekakvo usporavanje ?i posle par testiranja i googlanja...vidim da na zvanicnom sajtu,ova moja maticna ne podrzava fx4100),a podrzava one jace...wtf?Razmisljao sam da ga vratim i zamenim za fx6300 uz doplatu,ako to jos uvek mogu :: :: P.s osim tih problema(koje nisam imao ranije),nisam primetio nikakve anomalij :: Kad ne zeza lepo radi,ubrzanje se primeti pogotovo u igrama. :: Probao sam i oc i pravi problem nekada,posle par sati.JAKO BITNA STVAR,koju sam zaboravio :: Temp mi u leru budu od 45-55c a u fullu i do 80c i to me jako brine(u biosu pokazuje manju temp za 10c)
Ajde kad dodjem kuci(oko 16h)napisacu sve u sitna crevca Javljam sve
Da pitam na brzaka...jel postoji mogucnost da ga vratim i doplatim za fx6300 Ne znam kako to funkcionose od dana kupovanja,koliko ima fore za vracanje?
sam i ja imao, sve je bilo na default-u, imam plocu 870A-G54(FX), pregrevao se northbridge, mada su sva podesavanja bila na DEFAULT, i procesor nisam nikad OC. Sad sam pogledao na sajtu MSI, i za moju plocu takodje ne pise da podrzava FX-4100, a podrzava novije procesore. Mogu da se kladim kad sam plocu kupovao da je bio na listi podrzanih procesora. Verovatno je problem nekompatibilnost ploce i procesora?
Ima(o)m Msi 970A-G43,x3 440(sada fx),lc power 600w,8gb ddr3,Msi hd7850 1Gb Problemi su se javili po ubacivanju fx4100.Sve je na def,u leru su mi temp 45-55c a u fullu i do 80c,ali da napomenem da imam termaltake contac 16 sa 2 ventilatora 92mm i kad PIPNEM HLADNJAK i podnozje nije u opste vruce(po mojoj proceni ima 45-50c u fullu?!).BIOS mi je na naj novijoj verziji 10.3 Znaci sta se desava...u photoshopu primetim neki slow motion trenutke,kao i na desktopu..u Doti zakuca par puta posle 30min(samo restart pomaze).ove testove prolazi bez problema,al je temp katastrofa Pozvao sam radnju u kojoj sam ga kupio i kaze mi taj lik da nije bas tako jednostavno da ga vratim i zamenim za fx6300.posto se vec vodi kao koriscen-polovan..jedina varijanta je kao,da ga dam na reklamaciju.A znamo svi dobro da se procesori skoro pa ne kvare.Cak sam mu i objasnio da je mozda do tooga,sto mi maticna ne podrzava taj procesor,ali je ostao pri istom stavu Nemam pojma sta da radim?Probacu jos samo da vratim u biosu na 10.2 verziju?
Pogledao sam sve temeljno...pasta je lepo-ravnomerno nanesena,hladnjak lepo lezi,cvrst je...hladan je na dodir cak i posle par sati rada,i ako temperature kazu drugacije?!
Pogledao sam sve temeljno...pasta je lepo-ravnomerno nanesena,hladnjak lepo lezi,cvrst je...hladan je na dodir cak i posle par sati rada,i ako temperature kazu drugacije?!
Djavo bi ga znao, provrti taj procesor sat vremena u Linxu http://thideras.com/downloads/LinX.zip ako pregura nije do njega mada opet ne mora da znaci. Kako god ti ako hoces da vratis taj CPU u prodavnicu, anije proslo14 dana od dana kupovine ti to slobodno mozes da uradis i da trazis pare nazad ili kako god. AKoCPU crkava ima da cekas 2-3 nedelje jbg. Ako taj prodavac opet pocne da jede govna pripreti mu inspekcijom, Zakon o zastiti Potrosaca je tu vise nego jasan.
:: Ima(o)m Msi 970A-G43,x3 440(sada fx),lc power 600w,8gb ddr3,Msi hd7850 1G :: Problemi su se javili po ubacivanju fx4100.Sve je na def,u leru su mi temp 45-55c a u fullu i do 80c,ali da napomenem da imam termaltake contac 16 sa 2 ventilatora 92mm i kad PIPNEM HLADNJAK i podnozje nije u opste vruce(po mojoj proceni ima 45-50c u fullu?!).BIOS mi je na naj novijoj verziji 10. :: Znaci sta se desava...u photoshopu primetim neki slow motion trenutke,kao i na desktopu..u Doti zakuca par puta posle 30min(samo restart pomaze).ove testove prolazi bez problema,al je temp katastrof :: Pozvao sam radnju u kojoj sam ga kupio i kaze mi taj lik da nije bas tako jednostavno da ga vratim i zamenim za fx6300.posto se vec vodi kao koriscen-polovan..jedina varijanta je kao,da ga dam na reklamaciju.A znamo svi dobro da se procesori skoro pa ne kvare.Cak sam mu i objasnio da je mozda do tooga,sto mi maticna ne podrzava taj procesor,ali je ostao pri istom stav :: Nemam pojma sta da radim?Probacu jos samo da vratim u biosu na 10.2 verziju?
1h je vrteo i nije izbacio gresku...Pratio sam temp u speedfanu i u HWmonitor 64bit i u oba pokazuje do 80c Ali kad pipnem rukom hldanjak(od procesora pa na gore prema vrhu bakarnih cevi) on je hladan,kao da ima nekih 45-50c po mojoj proceni?!Probacu jos da vratim bios sa najnovije verzije na 10.2(pise Enhance system stability. - Improved gaming mouse compatibility.) a za novu 10.3 (- update CPU AGESA code. - update RAID UEFI driver)pa cu da vidim?Ali mislim da ga zeza ovo sto na yvanicnom sajtu ne pise da podrzava fx4100..dal je moguce?!
podržava sve FX procesore, jedino VRM može da te zaustavi da staviš 8xxx. 41xx su najbednii FX procesori, Deneb i Thuban to šiju na veliko. Ako možeš stavi neki 63xx oni su već nešto.
Definitivno me zeza to sto maticna ne podrzava ovaj procesor
12.07.2013. 22:37
status: user broj poruka: 661
Sad sam uradio test od 15min u linx-u sa OC fx4100 na 4.6GHz..bas da vidim kako ce da se ponasa pod punim opterecenjem i ista situacija.Temp su u pm(ali kad pipnem rukom hladnjak,bakarne cevi i sam procesor,u opste nisu vreli).Znaci da maticna nemoze da pokaze lepo temp ili sta vec?!Odigrao sam par naslova sa ovim oc i nista se ne desava,u smislu ne blokira,ne koci,ne pravi probleme(3-4h se igram)Temp mozete i sami da vidite na slici Stavio sam ga na 4.6GHZ sa napono 1.400V.Na def je slicna situacija,skoro isto sve pokazuje?! Definitivno cu zvati ujutru radju u kojoj sam ga uzeo,da pokusam da ga zamenim za FX6300...nadam se da cu moci,posto nije proslo jos 14dana? Evo je slika http://postimg.org/image/703dki6jp/ http://postimg.org/image/703dki6jp/b4b811c0/
P.S Da napomenem da sam odradio i test sa linx-om od 1h i nije izbacio gresku(na def)
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.