Intel izveo klasičnu obmanu potrošača sa Haswellom
STRANA 1 OD 3
PhatPhuck
Intel izveo klasičnu obmanu potrošača sa Haswellom
07.07.2013. 08:09
T53742
status: user broj poruka: 1886
Pre-production (pred-masovnu-proizvodnju) uzorci Haswella su se klokovali DALEKO bolje nego Haswell CPU-ovi koji se zaista prodaju (krajnjim kupcima). Intel izveo klasičnu `bait-and-switch` obmanu: pred puštanje Haswella u prodaju, proizvođači koji će ugrađivati Haswell i revieweri/testeri - to jest, sajtovi koji se bave prikazivanjem i testiranjem hardvera - dobili su koliko-toliko ljudske primerke Haswella koji su mogli korektno da se overklokuju, kako bi stekli lažne utiske i mogli napisati dobre review-ove i nahvaliti Haswell, da se masa navuče i uspali još jednom - i još jednom da pare za U SUŠTINI ISTI CPU kao što je Sandy Bridge - i ne samo to - nego da se naivčine izlože dodatnom trošku u vidu kupovine nove matične - što Intelu omogućava duplu zaradu: ne samo što će još jednom prodati istu - malo prefarbanu mačku u istom džaku, u suštini isti quad core kao što je bio Sandy - nego će svakom naivčini prodati i još po jedan primerak sopstvenog čipseta.
OBRATITE PAŽNJU: ne samo što se više greju, nego su i više `power-hungry`, to jest, POVLAČE VIŠE STRUJE.
`Retail versions of Intel Haswell processors are hotter and more power-hungry than pre-production chips, and can’t be overclocked to the same speeds, British PC manufacturers have told PC Pro.
Four companies have told us that systems built using retail versions of Haswell chips haven`t been able to match the speeds seen on pre-production models, which are given to manufacturers for testing before the official launch. All four PC makers spoke to PC Pro on condition of anonymity.(jer ko od njih sme da naljuti Intel, znajući kako se ucenjivački i mafijaški Intel prethodno ponašao prema OEM-ovima, ucenjujući Dell i ostale da potpuno izbace AMD i ugrađuju samo Intel čipove - za šta je suđeno Intelu u Americi.)
One company said that it had overclocked pre-production chips from 3.5GHz to 4.7GHz or 4.8GHz with ease, but that `40 or 50` retail chips had been impossible to overclock beyond 4.2GHz because of the high voltages and unsafe temperatures involved.`
`The firm said that retail chips are `around 15°C` hotter than pre-production samples.
A spokesman for the third company added that a Core i7-4770K overclocked to 4.6GHz was so unstable it `wouldn’t even load the operating system`, and that systems that use the Core i5-4670K are restricted to only 4.2GHz because `voltage bumps... send temperatures sky high`.
Intel sent PC Pro its standard overclocking disclaimer, which warns that the process can lead to `additional heat or other damage` and that `Intel has not tested, and does not warranty, the operation of the processor beyond its specifications`.`
Intel, kao odgovor, poslao svoje klasično `pokvarena ploča` objašnjenje da `Intel ne testira i ne garantuje rad procesora van njihovih specifikacija.` Naravno, treba razumeti i oprostiti Intelu - koji iako prodaje procesore koji su namenjeni entuzijastima - sa otključanim množiocem što može da znači samo jedno - za overklok - Intel do sada nije bio zaista svestan da krajnji kupci forsiraju Intel procesore preko fabr. specifikacija... Nije im stigao službeni dopis :)
ČITAJTE KAKO INTEL OBMANJUJE JAVNOST O TDP CIFRAMA svojih procesora: Izmislili su novi termin - `scenario design power`, umesto `thermal design power`.
`Intel made a lot of noise about its new low-power Ivy Bridge Core processor line. It claimed that the new chips are far more power-efficient than the current low-voltage CPUs, proudly touting that they drew as little as 7W. All is not what it seems, however, as Ars Technica has taken an exhaustive look at Intel`s claims, revealing a classic bait-and-switch from the chip giant. The issue stems from the figure Intel is quoting in its `7W` claim — SCP, or `scenario design power` — an entirely new term that benefits intel`s marketers more than it benefits us. In the past, the company has always quoted its chips` power efficiency in terms of TDP (thermal design power), a figure that reflects the amount of cooling your processor requires when running at 100 percent. SCP, however, refers to the power draw of a chip in `average` conditions — the two figures are N-O-T N-E-A-R-L-Y C-O-M-P-A-R-A-B-L-E.
Nisu MALO slagali o potrošnji, nego su 50% umanjili/slagali za realnu potrošnju.
`Examining Intel`s full lineup from yesterday`s announcement reveals a far less impressive set of power-savings across the board. Most of the `7W SCP` processors actually have a TDP of 13W, with the 1.1GHz Pentium 2129Y the only chip to reach the 10W power draw Intel promised last month. When compared to the 17W TDP of prior low-power Ivy Bridge processors the new chips should help extend the running time of devices, but Intel has only managed to achieve that saving at the expense of computing power. Intel has reduced both the running and turbo clock speeds when compared to current processors, and although it may have changed other things, the new chips will definitely not be as powerful as the outgoing line.`
`Novi čipovi definitivno neće biti isto moćni kao odlazeća linija procesora.`
Tako Intel definiše `napredak`: novi procesori se više greju, više troše, slabije se klokuju - a nekada su i prosto-naprosto SPORIJI od prethodne linije.
`According to a trusted source in the motherboard industry, select Broadwell chips will indeed come soldered onto desktop motherboards. Lower-end models might not be available in socketed configurations at all, it seems. Our source did, however, reaffirm Intel`s position that socketed CPUs aren`t being dropped completely. We were told socketed processors are on the roadmap until at least 2016.`
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: :: ali na ivy bridge cesh preci, zar ne :: :: IB sam mogao uzeti prosle godine, cekao sam haswell-a koji je usro motku, ove godine zbog bezobrazluka intel nece videti moje novcice ...
Ako će neko ubiti tržište desktop PC-a, to će biti Microsoft i Intel
07.07.2013. 11:09
status: user broj poruka: 1886
1. Microsoft - sa šarenim razočarenjem zvanim Windows 8
2. Intel, koji će razočarati mnoge entuzijaste sa NENAPREDOVANJEM u performansama - a istovremeno će ih iscediti finansijski, jer će masa glupaka i POVODLJIVIH sisa stalno prelaziti sa Sandy-ja na Ivy pa na Haswell pa na Broadwell pa na ko zna šta sledeće - pri tom često menjajući i (skupe) matične - a realno ne dobijajući po više od 10% ubrzanja, što je u velikoj većini slučajeva neprimetno ljudskom oku - a primetno je uglavnom samo u testovima.
Mnogi od tih glupaka će se pitati `za šta li sam dao upola cene bivšu SKUPU I DOBRU P67/Z77/AMD890/990FX ploču i Phenom X6/FX8350/Sandy Bridge CPU, a dao svežih dodatnih 150-200EUR da se nadogradim na Ivy/Haswell/Broadwell... Ali, kad `mora da se proba novo` - onda mora :) Emocije ne pitaju za cenu, jedino se razum bavi cenama, a kod nezrelih, povodljivih i naloženih klinaca i infantilnih matorijih nerd-ova emocije vode glavnu reč.
da Intel isisava pare brutalno od potrosaca na taj nacin sto svaki novi CPU ima svoj socket ,sto automatski povlaci i kupovinu nove ploce.Cak ista generacija CPU ima razlicit socket ,recimo I3 i drugi CPU.Pa je onda Intel sa Hasvelom uveo zabranu za OC za CPU koji nisu K a koji su dosta skuplji od obicnih CPU(nema trika da se klokuje) itd......Da to ne mora tako dokaz je AMD.Hasvel vs Ivi razlika 3 % u perfomansama ali Hasvel se dize u nebesa kao da je 100 % brzi. .Dok je magaraca bice i samara
Bas ti hvala ,sad cu ovu vest da okacim na benchmark.. Sreca da postojis pa ovakve stvari iskopas za mene
`Cemo da okrecemo Intel raznju,on nama tako..Mamu li mu..
@Soloja
Ponavljas jednu te istu stvar kao pokvarena ploca a to sto pricas nema smisla.. Ljudi koji koriste zdrav razum na koji se opozivas njima Haswell ne bi smetao vec bi imali alternativu upravo onu koju sad Dejzan ima..
Izvini i bez ljutnje ali mi to tvoje ponavljanje ,izbegao sam Intel svaki put zapara usi jer nema osnove za tako nesto jer si izabrao najgoru mogucu opciju.. Opet nemoj pogresno da me razumes,tvoja glava,tvoj dzep samo kazem da Haswell nije kriv za tamo neke tvoje odluke..Toliko..
@Obrade Ne kaki,ako ja pocnem da pricam sta sve AMD radi..Lelele.. Ne postoji gora firma koja vise obmanjuje narod od AMD-a!Intel nije svetac i treba da se kaze kad pogresi ali za AMD je mala maca!A to za sockete sto pricas nema ni najmanje smisla. AMD se i ukopao tu gde jeste a ostajuci na istom socketu i jeste fora koju protura kupcima,on je dobriocinitelj,misli na narod a ovako 3 koraka zagazio unazad i prodaje proslost tj ni sa prosloscu se jos nije izjednacio jezgre vs jezgro! Marketing i uvaljivanje,klasika...
Kad je Deneb izasao? :)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pa ok kupujte CPU i ploce za svaku novu generaciju Intel za 3 % razlike u perfomansama pa mora cak i novo napajanje ,ja nemam nista protiv.No izgleda je igra provaljena pa se to trziste suzava.AMD nije cvece isto ,to su sve azdaje ,ali je Intel ubedljivo najveca azdaja.Odgovorno tvrdim da je za norrmalnog korisnika na pc trzistu a takvih je najvise na PC berza i vise nego dovoljan APU Richland od igrica do programa,a Kaveri ce biti i vise od toga. Pa cak ni varijanta CPU x4 AMD ilii Intel + eksterna grafika tipa radeon 6670 vise nije isplativa.
:: Bas ti hvala ,sad cu ovu vest da okacim na benchmark.. :: Sreca da postojis pa ovakve stvari iskopas za mene :: :: `Cemo da okrecemo Intel raznju,on nama tako..Mamu li mu.. :: :: @Soloj :: :: Ponavljas jednu te istu stvar kao pokvarena ploca a to sto pricas nema smisla. :: Ljudi koji koriste zdrav razum na koji se opozivas njima Haswell ne bi smetao vec bi imali alternativu upravo onu koju sad Dejzan ima. :: :: Izvini i bez ljutnje ali mi to tvoje ponavljanje ,izbegao sam Intel svaki put zapara usi jer nema osnove za tako nesto jer si izabrao najgoru mogucu opciju. :: Opet nemoj pogresno da me razumes,tvoja glava,tvoj dzep samo kazem da Haswell nije kriv za tamo neke tvoje odluke..Toliko. :: :: @Obrade :: Ne kaki,ako ja pocnem da pricam sta sve AMD radi..Lelele. :: Ne postoji gora firma koja vise obmanjuje narod od AMD-a!Intel nije svetac i treba da se kaze kad pogresi ali za AMD je mala maca!A to za sockete sto pricas nema ni najmanje smisla :: AMD se i ukopao tu gde jeste a ostajuci na istom socketu i jeste fora koju protura kupcima,on je dobriocinitelj,misli na narod a ovako 3 koraka zagazio unazad i prodaje proslost tj ni sa prosloscu se jos nije izjednacio jezgre vs jezgro :: Marketing i uvaljivanje,klasika.. :: :: Kad je Deneb izasao? : :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
P®oSledite lorda, sve će Vam biti jasnije... Tako `briljantni` umovi su danas najplaćeniji... Oni iščekuju `vrbovanje`... Postaju kome®CIAlni degustatori za `sopstvene novce`, pravdajući se... ... ... `Nagvaždanja`, tog tipa, `im` svakako odgovaraju... Sve je pretočeno... ... ... Iz šupljeg u prazno... ... ... Zagrizite... ... ...
Cek,cek..O cemu ti covece pricas? AMD vam prodaje pricu kako je dobrocinitelj i humanitarac i vi se lozite na to? Alo ,pa svako ko malo bolje poznaje tehnologiju zna da je to teska glupost i takva decija laz da nema dalje..
Socket i nije u stanju da promeni niti im se isplati jer nisu sposobni da naprave CPU koji ce doneti revolucionarniji pomak. Osnova,platforma za neke nove serije bazira se uvek na staroh generaciji procesora uz odredjene rekonstrukcije chipa - u prevodu macka u dzaku ili ti sarena laza! Godinama vam prodaje fakticki jedno te isto samo umotano malo u drugaciju foliju..
Prvi pokusaj da se taktika malo promeni,jer je narod provalio cime se sluze je rezultirao totalnim neuspehom i krahom zvanim Bulldozer cime su doprineli da 2-3 koraka sebe vrate unazad.
I danas prodaju performanse koje smo videli jos iz doba Deneb procesora tj jezgro vs jezgro Quad vs Quad ni sa Visherom nije dostignuto! O kakvom ti obmanjivanju pricas..Pa AMD je masjtor za te igrarije.. Marketingom sve pokriva a ljude laze i maze i dalje mi nije jasno ko samo guta te price!
Tehnoloski stoje u mestu i dalje obecavaju ono sto ne ispunjavaju - klasika,stara prica koja kraja nema.
Kad tako sitnicaris osvrni se oko sebe pa pogledaj sta ti je AMD dao a sta Intel,Intel i dalje ide napred dok AMD ratuje sam sa sobom tj sa svojom prosloscu koju jos uvek nije pobedio..
Da ne pricamo koje karakteristike imaju Dekstop CPU-i i sta potrazuje takva platoforma,od kvalitetne ploce do dobrog hladjenja i koliko to sve trosi .. Da sam na vasem mestu ne bi smeo da se javim jer to sto vam radi AMD je uzas ali dobro,vi cete uvek naci neki razlog da branite i kada on ne postoji nesto ce da se izmisli kao i svake godine..
Sta bi sa Visherom?Kolika je razlika u odnosu na Bulldozer?A?Sta su obecali?A sta ste dobilli..Mmmm..Nista?Sta sam nocas propustio?Mmmmm nista (Mi nismo andjeli) ,tako je i ovde,stara prica.. A sta cemo sa ovim CPU-om od 800 jevreja i preko?Sta to AMD prodaje,cime se bavi? Overklokovao Visheru za koju je neophodna super mega kvalitetna ploca i vodeno hladjenje i prodaje kao spektakularni CPU ,5 Ghz,wao ,nema sta..Ko uvaljuje treba se debelo zapitati..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pa vi onda pravac ebay, pa kupujte FX9590 koji je inace mali potrosac, koji se uopste ne greje, mozes pasivno da ga hladis, a sto je najbolje!!! - - mozete ga staviti na bilo koju am3+ plojku!!!!!! EEEE a tek ide najbolji deo!!!!! CENA PRAVA SITNICA!!!!! ahahhahahahahhaahhahaaahaha
stvar je vrlo prosta ,ne radi se vise o CPU ,jer se dosta umesao i GPU i GPGPU perfomansse. a sto AMD eksploatise maksimalno sa APU .Opste je poznato da AMD APU ebe svaki INTEL u GPU perfomansama.Mnogo si sto bi rekli CPU centrican.Pokazivao sam testove gde APU Richland ebe mnogo skuplje CPU u programima zahvaljujuci GPU jedinici i GPGPU perfomansama.AMD je primoran da se ovako ponasa ,da je obrnutno ko zna bio bi mozda i gori od Intela.Zato je dobro da postoji konkurencija.
Šta je `krajnji` cilj, o kojoj se pot®ošačkoj grupi radi, čemu razglabanja..? Čitava IT industrija je tome namenjena... Bila, ostala... Šta tu ima novo..? Kad se navike i razmišljanja promene, uslediće i p®omene pristupa plase®a... U svakom slučaju, ništa spektakularno se neće desiti... Ti što iščekuju su neizlečivi PA®Aziti današnjice, iiiii svakako `im` odgovaraju... Na njih se uvek ®ačuna... Iiiii kome to ovde nije jasno..?
Nego ti skreces temu na nesto sto nema veze sa ovom pricom.. A molim te,tesko AMD-u da bude bolju u IGP performansama kad za IGP koristi derivate iz Radeon serije..Mislim stvarno.. Obrade kad ces da se uozbiljis majke ti?Pusti te pricice za decicu,nemoj nama veteranima da prosipas bajke,ne ide..
A konkurencija nek pozivi i nek postoji ja sam za to ali ako pricamo istinu ,onda neke cinjenice moraju da se istaknu
Ako otključavanje dual core procesora u quad-ove, Athlona II X3 u Phenome II X4 sa kešom, otključavanje Radeona 6950 u 6970 - ako to nije dobročiniteljstvo prema krajnjim kupcima, ja ne znam šta jeste.
OSIM TOGA, nema JASNIJE indikacije da je u pitanju DAVANJE VIŠE ZA ULOŽENE PARE AMD-a prema krajnjim korisnicima to što AMD u međuvremenu NIJE UČINIO NIKAKAV POTEZ DA TA OTKLJUČAVANJA USKRATI KORISNICIMA, nego još i ohrabruje na ceđenje više performansi - sa utility-ima kao što je AMD Overdrive.
:: AMD vam prodaje pricu kako je dobrocinitelj i humanitarac i vi se lozite na to :: Alo ,pa svako ko malo bolje poznaje tehnologiju zna da je to teska glupost i takva decija laz da nema dalje.
ne moram barem tebi da dajem linkove ,pogledaj Adobe testove sa APU ili Powerdirector pa ce ti biti jasno ,Richland APU ebe i FX8350 i SB i IB ,jedino je od tih varijanti novi Hasvel i to 4770 K brzi i to ne puno od njega .Otimaju oni svi pare ,Intel bas preteruje mada nemam lose misljenje o tome firmi.
:: Nego ti skreces temu na nesto sto nema veze sa ovom pricom. :: A molim te,tesko AMD-u da bude bolju u IGP performansama kad za IGP koristi derivate iz Radeon serije..Mislim stvarno. :: Obrade kad ces da se uozbiljis majke ti?Pusti te pricice za decicu,nemoj nama veteranima da prosipas bajke,ne ide. :: :: A konkurencija nek pozivi i nek postoji ja sam za to ali ako pricamo istinu ,onda neke cinjenice moraju da se istaknu :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Haha..Gde debeli ne zasmejavaj me..Ovo je vec presko u patetiku.. Necu na ovu primitivnu temu o `Humanitarsvu` ni da polemisem..Vredja mi inteligenciju..
@Obrade
Kad bi Intel,hipoteticki,uzeo derivat Keplera za IGP AMD ne bi znao gde se nalazi.. A sad,koliko je to moguce,ekonomski isplativo je sasvim druga prica..Samo naglasavam da se tu radi o razlicitim tehnologijama i da je Intel tata za CPU a ne za GPU koji by the way po meni i ne zna da napravi mada je sa Haswellom dobro napredovao!
`Ako otključavanje dual core procesora u quad-ove,
07.07.2013. 12:19
status: user broj poruka: 1187
Athlona II X3 u Phenome II X4 sa kešom, otključavanje Radeona 6950 u 6970 - ako to nije dobročiniteljstvo prema krajnjim kupcima, ja ne znam šta jeste.`
Znam da se neces sloziti sa mnom ali CPU kao CPU ispada iz igre dolazi do izrazaja GPGPU perfomanse ,eto ti pogledaj Nvidia Tesla pa ti je sve jasno.Ja sam oduvek bio za fuziju Intela i Nvidie ,no takav brak je izgleda nemoguc.
:: Haha..Gde debeli ne zasmejavaj me..Ovo je vec presko u patetiku. :: Necu na ovu primitivnu temu o `Humanitarsvu` ni da polemisem..Vredja mi inteligenciju. :: :: @Obrad :: :: Kad bi Intel,hipoteticki,uzeo derivat Keplera za IGP AMD ne bi znao gde se nalazi. :: A sad,koliko je to moguce,ekonomski isplativo je sasvim druga prica..Samo naglasavam da se tu radi o razlicitim tehnologijama i da je Intel tata za CPU a ne za GPU koji by the way po meni i ne zna da napravi mada je sa Haswellom dobro napredovao :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.