Buahahhahah koji su to likovi!!!!!!!! 878$-964$!!!! Edit: :: This is another proud innovation for AMD in delivering the world`s first commercially available 5 GHz processor. Pa to je njihov cilj uvek bio, da budu prvi, a ne da izbace nesto ispeglano. Edit2: TDP `samo` 220W! http://i.imgur.com/tUReQE2.jpg
:: Pa to je njihov cilj uvek bio, da budu prvi, a ne da izbace nesto ispeglano AMD Athlon na 1GHz, prvi desktop procesor na 1GHz - nije bio ispeglan? Ili se ti nisi bio ni rodio kad je AMD pobedio u trci do prvog gigaherca? A kad je AMD prvi izbacio FUNKCIONALAN 64-bitni procesor - daleko pre Intela (ne računajući blamažu zvanu Itanijum) - ni tad nisi bio obavešten?
:: Edit2: TDP `samo` 220W! Ako se ne ogreješ na ovom AMD-u, uvek ćeš moći da podložiš Haswell-a pa da se ogreješ na njemu. Pogotovo uz patrljak od box kulera koji Intel daje uz svoje procesore.
Svaka im cast. Ne zivi se u proslosti, zivi se u sadasnjosti. Kako su radili sa grafikama tako i sa procesorima, marketing. Samo da se na sva usta prica kako su prvi. Back on topic... Jos jedan fail u najavi! :)
:: :: Pa to je njihov cilj uvek bio, da budu prvi, a ne da izbace nesto ispeglano :: AMD Athlon na 1GHz, prvi desktop procesor na 1GHz - nije bio ispeglan :: Ili se ti nisi bio ni rodio kad je AMD pobedio u trci do prvog gigaherca :: A kad je AMD prvi izbacio FUNKCIONALAN 64-bitni procesor - daleko pre Intela (ne računajući blamažu zvanu Itanijum) - ni tad nisi bio obavešten :: :: :: Edit2: TDP `samo` 220W! :: Ako se ne ogreješ na ovom AMD-u, uvek ćeš moći da podložiš Haswell-a pa da se ogreješ na njemu. Pogotovo uz patrljak od box kulera koji Intel daje uz svoje procesore.
Dakle kao sto je covek zakljucio, AMD-ovci dobijaju onu stvar u bulju sa ovim procesorom. Klokovan 8350 po mnogo vecoj ceni. I niko ne spominje nikakvo hladjenje u pakovanju. Izgleda da ni neki krsten cooler nisu mogli upakovati za te pare.
Svaka čast na razmišljanju. Ilustruješ upravo kako razmišljaju sve ove nove `Fejsbuk` generacije, generacije klinaca koji žive u trenutku, za trenutak, i koji žele `sve, sada i odmah` - a `ko jebe istoriju i šta je bilo nekada, šta nas je dovelo do ovde, itd`. Isto tako žive i zlatne ribice - njihovo pamćenje seže 2 sekunde unazad, u prošlost, jer im njihovi mozgovi samo toliko i omogućavaju.
Re: Re: Re: Re: FX-9590 se pojavio u maloprodaji!!!
06.07.2013. 21:45
status: user broj poruka: 224
O`ladi tamo. Vidis, ti upravo demonstriras dno dna ovog foruma, a i srpskog stanovnistva, tj. civilizacije. Nemas problema da svaku temu, svaki prigovor u vezi neke vesti, da svedes na licni sukob. E kad prestanes da delis ljudima nalepnice na licnoj osnovi, da ih krstis kako ti se hoce, e onda ces doci na moj nivo, i tada cemo moci da popricamo kao ljudi.
:: ::Ne zivi se u proslosti, zivi se u sadasnjosti. :: :: Svaka čast na razmišljanju :: Ilustruješ upravo kako razmišljaju sve ove nove `Fejsbuk` generacije, generacije klinaca koji žive u trenutku, za trenutak, i koji žele `sve, sada i odmah` - a `ko jebe istoriju i šta je bilo nekada, šta nas je dovelo do ovde, itd`. Isto tako žive i zlatne ribice - njihovo pamćenje seže 2 sekunde unazad, u prošlost, jer im njihovi mozgovi samo toliko i omogućavaju :: :: Nemam više šta da kažem.
Vidim da ti itekako držiš nivo. Razne debilasto-infantilne onomatopeje u stilu Precednika, `buahhahaha`, `wtf is this shit` i slično - to govori kako si ti čovek od nivoa - kome je objektivnost `primarna` :)
Naravno - Intelovo cigančenje sa `žvakama` ispod poklopca procesora - i taj MEGA FAIL u smislu da svaka nova generacija Intela, navodno, manje troši - a suprotno razumu se sve više i više greje - iako manje troši (što je krajnji apsurd), tebi, koji si se rodio pre 60 postova, nikako nije `buahhahaha`.
Nije talenat napraviti OSMOJEZGARNI procesor na PET GIGAHERCA koji se prilično greje. Takvo nešto je i za očekivati, s` obzirom na kompleksnost i ogroman radni takt. `Talenat` je napraviti procesor od 77W koji se slabije klokuje i daleko više greje od procesora 2 generacije unazad. A još je veći talenat ubediti POVODLJIVE, usplahirene i lako-uzbudljive klinačke debile da je to, u stvari, `napredak Intela`, i da je `zaključavanje i onemogućavanje korisnicima da klokuju svoje procesore - u stvari ljubav i briga Intela za sve nas`.
I ne samo što je Intel zaključao overklok (a to je isto uradio još davno - jer Intel je bio prvi u zaključavanju multipliera) - nego je to zaključavanje izvedeno na KRAJNJE OPASAN NAČIN: BCLK overklokovanje je mnoge ljude koštalo matične ploče, gubitka podataka sa hardova, ili čak i stradanja addon kartica ubodenih u ploču. Napredak - indeed.
Vidis, opet meni govoris kakav sam, tj. kakvog me vidis. A ti si slab sa zapazanjem koliko vidim, nisam nigde velicao Intel. Ti si poceo o Intelu. Sta ti to govori?
Debeli vidim nesto me prozivas i jos aludiras kako ja nisam na nivou.. Mislim da nije lepo obzirom da se ti nisi pokazao ni jednom kao prisebna licnost sa manirima koji dolikuju jednoj normalnoj osobi. Eno neki dan si me optuzio da sam lazov bas kao i onaj prcko Misko sto non stop prica i laje,naravno mene do ne dotice ali etiketiranje u nedostatku argumenata je ipak nedodstatak a vec cega znas i sam.. Kad sam ti predocio stanje i kad je to bilo jasno kroz argumente nisi se usudio ni da se izvinis i ako meni ne treba izvinjenje jer se na te prozivke ne lozim,cisto sam te malo testirao..
Moras taj bes smanjiti prema kolegama,nije AMD vredan toga da se svadjas i vredjas ljude.. Ipak je to parce silicijuma a ne licnost/covek ..Isto vazi i za graficke karte..
Sto se tice toga slazem se sa Razerom jer treba znati za medjuljudske odnose i postovati kolege a toga ovde po najmanje ima. Ja sam ti rekao da te ne smatram kao nekog ko je `niza rasa` jer takvih ovde ima,izroda na svakom cosku ,iz tog razloga batali pricu o Intel negativcima i AMD pozitivcima..
A iskren da bude obisao sam celu planetu virtuelno,nisam sreo negativnije likove,usere,licnosti kako god od AMD poklonika..Zasto je tako to jos nisam provalio..
Da je ovo los procesor jeste,da je promasaj u vidu proizvoda i to jeste ,da je cena katastrofalna i to jeste.To su cinjenice..
Sto se tice Intela ,slazem se sa tobom,nema smisla vise to sto radi ,nemoralno je totalno. Vec po drugi put uvaljuje te zvake i procesori se pregrevaju.. Bas sam na benchmarku izneo opsirnije zapazanje i krajnji zakljucak! Da treba sad da kupim cpu ne bi uzeo Intel,tj ne bi Haswell,koliko sto mi ne uliva poverenje ,toliko sto necu iz principa!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
To je druga prica @Sky, znaju oni zasto su to uradili. Verovatno zato sto im se moze pod jedan, a pod dva, da bi ustedeli na materijalu, a to zbog ovog pod br.1. :) Sto je najtuznije, FX9590 je po svemu sudeci u perfomansama kao i7 3930K koji kosta cca300$ manje. E to je fail.
Na sta mislis?Na ovo sto je Intel stavljao zvake?Ma koliko god da im se moze nemoralno je druze,obmanjivanje ljudi.Ajde jednom pa da covek kaze,omaklo se,ili da nadjemo neki drugi razlog.Ovo vec drugi put nas vuku za nos!Pa ne ide..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Da nema, ne bi bio izbačen. Potrošnja je normalna. I cena je normalna. Kome to treba, kupiće. Obe firme, i Intel i AMD radile su ovakve stvari. Ništa novo.
Neka me neko demantuje ako može, ali, da NEMA OVAKVIH STVARI, ne bi nam bili dostupni CPU iz nižih rangova po ovim cenama. Da nema ni AMD, tek onda bi na.ebali . Zato pozdravljam potez AMD. Nisam svraćao ovde nekih 6 meseci, a stare tenzije su još uvek tu. I to pozdravljam.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Njima je najbitnije da su prvi koji su izbacili 5Ghz procesor. Mada base clock nije 5Ghz ali sa turbom jeste.
:: Da nema, ne bi bio izbačen. Potrošnja je normalna. I cena je normalna. Kome to treba, kupiće. Obe firme, i Intel i AMD radile su ovakve stvari. Ništa novo :: :: Neka me neko demantuje ako može, ali, da NEMA OVAKVIH STVARI, ne bi nam bili dostupni CPU iz nižih rangova po ovim cenama. :: Da nema ni AMD, tek onda bi na.ebali :: Zato pozdravljam potez AMD. :: Nisam svraćao ovde nekih 6 meseci, a stare tenzije su još uvek tu. I to pozdravljam :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Haha..To si u pravu..Koliko godina posmatram samo IT scenu ,znaci nekad mi bude smesno kako se odredjeni brendovi ponasaju.. Sad mi trenutno pada na pamet tortojedova opaska da je AMD majstor za marketing ili kako vec kaze..Oni idu na psiholoski momenat .Ispiraju mozak masama sa pricama,bajkama .. Avioni,kamioni..Posle bude `Tresla se gora,rodio se mis` U ovom slucaju kako kazes bitno je da je 5 Ghz da cela planeta bruji ali sto je CPU fail u svakom pogledu to nikom nista!
Niko normalan to nece kupiti..Tj hoce,neki besni fanboy da prica po komsiluku kako ima CPU na 5 Ghz a sto ga Intel u pola cene pojede to nikom nista :)
:: Njima je najbitnije da su prvi koji su izbacili 5Ghz procesor. Mada base clock nije 5Ghz ali sa turbom jeste :: :: :: :: Da nema, ne bi bio izbačen. Potrošnja je normalna. I cena je normalna. Kome to treba, kupiće. Obe firme, i Intel i AMD radile su ovakve stvari. Ništa novo :: :: :: :: Neka me neko demantuje ako može, ali, da NEMA OVAKVIH STVARI, ne bi nam bili dostupni CPU iz nižih rangova po ovim cenama. :: :: Da nema ni AMD, tek onda bi na.ebali :: :: Zato pozdravljam potez AMD. :: :: Nisam svraćao ovde nekih 6 meseci, a stare tenzije su još uvek tu. I to pozdravljam :: :: :: :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: :: :: ::
Otiso je uvece jedan primerak na ebay-u (ako se ne varam ebay je) za nesto preko 1ooo$. To mora da je ovaj DR(k)master kupio, ajde javi se sa nekim testom, mojNE da si sebican toliko... ccc!
Znaci svakakvih ima..Cccccc... Nego brate baci pogled na ovo.. Ja kad sam video nisam mogao da se nacudim..Hahahaahha... AMD trlja rucice sad i smeje se svojim fanbojevima..Koja ludost!!!
:: Znaci svakakvih ima..Cccccc.. :: Nego brate baci pogled na ovo. :: Ja kad sam video nisam mogao da se nacudim..Hahahaahha.. :: AMD trlja rucice sad i smeje se svojim fanbojevima..Koja ludost!! :: :: http://www.ebay.com/itm/AMD-Radeon-HD-7990-Malta-Engineering-Sample-/121096253149?&maxbid=250.00&autorefresh=tru :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Nemam pojma ,ja i dalje ne prihvatam tu informaciju pored masinerije za vid,ubedjujem sebe da je iluzija.. Ako je ovo zaista tako lik koji je izbacio kartu je genije.. Navukao budale i opario se..Ta karta je samo posle sedmicu-2 ,vec kad je zvanicno izasla 7990 ne znam tacno izasla je po ceni od 1000$ + .Znaci svako je mogao regularno da je kupi po toj ceni.
Taj koji je uzeo tu kartu je kupio macku u dzaku jer ta ista karta sad nema nikakvu vrednost. Inzinjerski primerak ili ne ,fizicki karta je ista..Bacio pare ..
P.S.Ko je to od nasih maloprodajnih radnji nabavio ovaj AMD 9590?Kazu da je cena 800 eur tj preko 800 eur!
Sta je ovo majko mila?! Sa pojavom sendija sam raskrstio u glavi za velikim i masivnim kulerima, plocama od 200e zbog kvalitetne naponske sekcije itd. Sad ispade da ce za tim potraznja biti neverovatna. Pa nista gospodo, pravac nabavka full bakarnih kulera dve kile komad, sto kaze Wlada odvaljuju plocu ako se ne pazi...
Teska bruka i za jedne i za druge, ne zna se ko je gori. Furuna sto trosi kao gtx480 ili haski kome je radna temperatura predvidjena na 90/100c opet isto kao i gtx480... ahahaha, pa dobro, barem su se usaglasili i imaju slicnosti ljuti protivnici... :DD
Za te pare mogli su da ga pakuju sa vodenim..Lakse bi upalila prodaja ,mada i ovako i onako fail!
Nego mene interesuje,gde su te ploce?Za njega treba da idu posebno projektovane ploce sa ekstremno kvalitetnom naponskom. 800 eur za CPU,200 eur za vodeno hladjenje + ploca od najmanje 200 eur,siguran sam da ce biti skuplje..1200 eur + ode za tri stvari..Ovo je definitivno najskuplja platforma do sad a opet nije ni blizu da bude najbolja!
Kad bi merio ciji je Fail veci,AMD odnosi debelo pobedu :D
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.