Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
i5 2500k CPU temperatura i usage problem
STRANA 1 OD 1
viola11 i5 2500k CPU temperatura i usage problem 20.06.2013. 17:55 T53564

status: user
broj poruka: 52
Pozdrav,
Nesto mi se cudno desava sa temperaturom procesora. U pitanju je i5 2500k, na njemu je CM Hyper 212 EVO cooler. Juce sam detaljno ocistio komp.
Desava se to da u raznim programima za citanje temperature ona konstantno bude izmedju 85-95 stepeni. Dok u biosu pise da je oko 40 c.
Pogledajte screenshot.
Takodje CPU usage mi se nespusta ispod 75-90% iako nista nije pokrenuto.
Sta moze biti problem i kako da znam koja temp je prava?

http://imgur.com/tJqFKI9,Iu4Ts84#0
http://imgur.com/tJqFKI9,Iu4Ts84#1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery To nije problem 20.06.2013. 18:02 #500149

broj poruka: 997
To ti je prosto, jednostavno rukom pipni hladnjak, ako je 40c videces malo toplije od tvoje ruke ono mlako, e ako je 85-95 bice bas vreo! Slobodno neces se izgoreti i da je 90c, pipni brzo pa onda videces ako nije vruce drzi ruku sve vise i vise, u principu treba posle nekog vremena da opece temperature preko 80c ali nece ostaviti oziljak ili nesto za to ne brini, verujem da imas prasine kao malo cebence :) ispod kulera, to treba cistiti.
Jammin Hm 20.06.2013. 18:05 #500150

broj poruka: 234
Mozda imas kakave gamadi, pa zauzece raste, ali to ne izaziva ovoliku temperaturu.
Po ocitanjima iz Aide CPU Core 1.440V je ogromno, spusti to na 1.2V ako procesor nije klokovan, znaci pravac BIOS i pogledaj Vcore. Mozda treba update BIOS-a.

Antimatery da da to nisam video 20.06.2013. 18:07 #500151

broj poruka: 997

Da visa voltaza, mada u principu termalna zastita bi trebala da odreaguje ako je toliko vruc, cim bi pokrenuo nesto zahtevno ugasio bi se, verujem da ije toliko. Probaj meri sa drugim tipa openhardwaremonitor ili coretemp.

Za zauzece vidi tacno koji proces drzi takvo zauzece...

Bobi4ever Sad ce doci mali Coa sa buvljaka 20.06.2013. 18:12 #500152

broj poruka: 4876
da ti ponudi 200 din za CPU.

Neki virus ti verovatno drma procesor ili pak neki program koji se pali pri ukljucenju Windowsa.
Otvori Task Manager pa pogledaj koji proces opterecuje CPU na tih 75-85%.
Takodje skeniraj sistem nekim krstenim AV-om.
Okacicu kasnije HW monitor negde pa cu postovati link.
100% daje tacna ocitavanja.
imarkovic Re: i5 2500k CPU temperatura i usage problem 20.06.2013. 18:39 #500154

broj poruka: 18999
proveri da li je stegnuto sve, nosaci od 212 kulera itd., zatim zameni pastu ako je bas dugo nisi menjao, trece, moze da bude lose ocitavanje, to je sve.

:: Pozdrav
:: Nesto mi se cudno desava sa temperaturom procesora. U pitanju je i5 2500k, na njemu je CM Hyper 212 EVO cooler. Juce sam detaljno ocistio komp
:: Desava se to da u raznim programima za citanje temperature ona konstantno bude izmedju 85-95 stepeni. Dok u biosu pise da je oko 40 c
:: Pogledajte screenshot
:: Takodje CPU usage mi se nespusta ispod 75-90% iako nista nije pokrenuto
:: Sta moze biti problem i kako da znam koja temp je prava
::
:: http://imgur.com/tJqFKI9,Iu4Ts84#
:: http://imgur.com/tJqFKI9,Iu4Ts84#1
viola11 gamad 20.06.2013. 18:52 #500161

broj poruka: 52
izgleda su ipak gamad rudarska :D
tj u task manageru sam se sokirao kad sam video neki exe fajl koji mi zdere 45% cpu, izguglao malo i nasao da je taj Macromedia.exe neki trojanac koji dolazi preko krekovane Metro Last Night igre koju sam takodje imao instaliranu a izgleda da je gamad jedna na mojoj grbaci kopala bitcoinse :)
izgleda da mi negine obaranje sistema :)
zerocool55 re... 21.06.2013. 16:45 #500341

broj poruka: 1131
Imao sam i ja taj problem jos odavno isto mi je naleteo neki programcic koji mi je terao procesor da radi na 100% cim se pokrene Win ali sam ga obrisao pomocu nekog spywera..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs