Kad upalim komp na post skrinu mi izbaci OC Failed - Default values loaded i Press F1 to continue. I podigne sistem normalno. Nakon prvog reseta vise nece da se uplali. Crn ekran i nema ni zvuk iz bipera pri paljenju. Onda mu uradim clear CMOS i upalim ali imam gresku CMOS checksum error i Press F1 to continue i normalno digne sistem. Nakon prvog restarta zabode na post skrinu i pise da CPU radi na 0MHz (0x15) i ne mogu da udjem u BIOS. Opet reset i opet zabode ali ovaj put na 30MHz (2x15). Pa onda opet 0, pa 15 itd u krug. Kad uradim clear CMOS sve ispocetka :/
Nisam radio OC niti menjao bilo sta u BIOSu. Temperatura CPUa je oko 77*C, ali CPU fan radi na 0 ili 2700rpm i vrlo brzo se smenjuje a vrti se normalno. Jel mu to ok temp, deluje mi malo vruce? Kad sam cistio komp od prasine skidao sam hladnjak a nisam menjao pastu (jbg, nemamni pastu a ne daju mi se pare ako bas ne moram:) al je bio masan ko burek.
Jel ima neko ideju sta moz da mu bude? Da probam novi BIOS ili tu nesto ne radi?
uh oh, odakle poceti.. Gigabyte.. no problem, sve je to normalno kod Gigabyte-a Sto se temperatura tice, tu odmah da ti kazem da dignes ruke, senzori lazu i to je to, ne mozes nista da uradis. za ovo drugo moze jedino da te spasi poslednji bios, tako da flash-uj adekvatnim biosom za tu plocu i verziju, pa ako ni to ne prodje, reklamacija (ako uopste imas gar.).
:: :: GA-945PLM-S2 :: Intel 631 P4 2.4GH :: 2Gb + 1Gb DDR2 53 :: 400W kine :: :: Kad upalim komp na post skrinu mi izbaci OC Failed - Default values loaded i Press F1 to continue. I podigne sistem normalno. Nakon prvog reseta vise nece da se uplali. Crn ekran i nema ni zvuk iz bipera pri paljenju. Onda mu uradim clear CMOS i upalim ali imam gresku CMOS checksum error i Press F1 to continue i normalno digne sistem. Nakon prvog restarta zabode na post skrinu i pise da CPU radi na 0MHz (0x15) i ne mogu da udjem u BIOS. Opet reset i opet zabode ali ovaj put na 30MHz (2x15). Pa onda opet 0, pa 15 itd u krug. Kad uradim clear CMOS sve ispocetka : :: :: Nisam radio OC niti menjao bilo sta u BIOSu. Temperatura CPUa je oko 77*C, ali CPU fan radi na 0 ili 2700rpm i vrlo brzo se smenjuje a vrti se normalno. Jel mu to ok temp, deluje mi malo vruce? Kad sam cistio komp od prasine skidao sam hladnjak a nisam menjao pastu (jbg, nemamni pastu a ne daju mi se pare ako bas ne moram:) al je bio masan ko burek. :: :: Jel ima neko ideju sta moz da mu bude? Da probam novi BIOS ili tu nesto ne radi :: :: Fala
U lijevom donjem uglu ploce bi trebalo da pise REV. 1.0 (1.1, 2.1...), pogledas koja je revizija, pa skines odgovarajuci BIOS.
:: :: Kazes flash-uj adekvatnim biosom za tu plocu i verziju. Ako je to bitno, a na ploci ne pise koja je verzija jel se onda pretpostavljam da je ver. 1.1 :: :: Nisam to nikad radio. Idem malo da guglujem pa javljam dal radi.. :: ::
veoma je bitno, nista se ne podrazumeva, kad radis flash biosa moras da proveris bar 3 puta poklapanje verzija/modela ploce, a proces traje nekoliko sekundi..
:: :: Kazes flash-uj adekvatnim biosom za tu plocu i verziju. Ako je to bitno, a na ploci ne pise koja je verzija jel se onda pretpostavljam da je ver. 1.1 :: :: Nisam to nikad radio. Idem malo da guglujem pa javljam dal radi.. :: ::
Proveri prvo da li si dobro namestio taj hladnjak, proveri kako naleze... A za pastu bi uvek trebalo dati para, makar i najjeftiniju...
Pre bilo kakvog cackanja BIOS-a, ako imas drugi racunar ili neko od komsija/drugara, skini bateriju sa maticne ploce i probaj nekom drugom baterijom (najbolje bi bilo novom). Vrlo moguce da se zbog nje desava...Ja bih tu pre trazio problem za OC & CMOS, pa tek posle BIOS update, ako mora...
skidao sam hladnjak i namestao ga opet da budem siguran da je dobro lego. menjao sam i bateriju... sad vise nece ni post skrin da digne da probam da flesujem bios. pu jeee
resetuj bios (imas blizu baterije kratkospojnik CMOS pa spoj), pa onda ne cekaj vise nego odmah flash-uj, mada ako tako zajebava ploca cisto sumnjam da ce bilo sta resiti, ali probaj svakako.
:: :: skidao sam hladnjak i namestao ga opet da budem siguran da je dobro lego. menjao sam i bateriju... sad vise nece ni post skrin da digne da probam da flesujem bios. pu jee :: ::
Moguce da ti je baterija rinkula. Kupis i zmaenis ksota 100 dianra. Stavis Pa probas da flesuje bios. Pa vidi sta ce se desava. 99% da je btaerija riknula ploca je dosta stara.
ma ne mora da znaci da je do baterije uopste, kaze covek da je probao da je menja, uostalom to lako moze da se isproba instrumentom. Ja sam u takvim situacijama 101% resavao update-om biosa.
:: Moguce da ti je baterija rinkula. Kupis i zmaenis ksota 100 dianra. Stavis Pa probas da flesuje bios. Pa vidi sta ce se desava. 99% da je btaerija riknula ploca je dosta stara :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: ::
Izvadi lepo memoriju iz slota i vrati je u isti. Ako ne upali prebaci je u susedni slot. Trebalo bi da ti resi problem. *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-***-***-***-***-***-*-*-*-*-*-
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.