Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Nedostatak LPT porta na novijim plocama
STRANA 1 OD 1
edhunter1 Nedostatak LPT porta na novijim plocama 21.08.2007. 10:20 T5341

status: user
broj poruka: 76
Novije ploce nemaju LPT port, a ja imam stari matricni stampac koji me jos uvek dobro sluzi i sa njime jeftino stampam tekst... E sad javlja se problem, posto cu ja uzeti jednu plocu bez printer porta, a ne bih da se odreknem stampaca... Postoji li neko resenje za obezbedjivanje printer porta u vidu neke kartice ili nesto slicno i gde ima da se nadje?!

Hvala za informacije!

Nisam znao gde da svrstam temu, ako ne spada ovde, premestite je...

poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB E, ovo je i mene zaintrigiralo... 21.08.2007. 11:31 #25892

broj poruka: 729
...pa sam malo guglao, pa video ono sto ti treba. Pogledaj na:

http://www.usbgear.com/1x-LPT-USB.html

U svakom slucaju, tako nesto postoji, ali je pitanje gde moze da se nadje kod nas. A izgleda da nije ni jeftino, sudeci po cenama u normalnim drzavama. Pogledaj u nekoj vecoj prodavnici kompjuterske opreme (linkove ka sajtovima imas sa desne strane u vidu bannera).

imarkovic .. 21.08.2007. 12:27 #25893

broj poruka: 18996
Naravno da postoji, mogu ti navesti par firmi u kojima sam uzimao sve i svasta, pa proveri, ja bih trazio USB 2 LPT adapter... Logo (www.logo.co.yu), HGspot (HGspot.co.yu), microsystem (racunari.net), Imtel (imtel.co.yu), pakom (pakom.co.yu), multicom computers.
srecno :)
ddragoljub PCI -> LPT 21.08.2007. 16:18 #25905

broj poruka: 126

Pozdrav,
mozesh da nadjesh i PCI karticu sa 1 LPT portom... ne znam shta ti dodje zgodnije....Usb je mozda bolji ako zelish da ga prenesesh negde.... a sa PCI karticom dobijesh kao da je integrisan port....koliko znam nisu potrebni drajveri (imam slichnu karticu samo je PCI->2x RS232 (2 serijska porta) )

Pozdrav, dragoljub

edhunter1 !! 21.08.2007. 20:07 #25915

Znaci postoji i kartica... Vise bi mi odgovaralo to resenje, posebno ako ne zahteva drajvere... Nisam imao vremena da trazim puno, ali onaj kabal koji bi omogucio povezivanje starog stampaca na usb u jednoj firmi kosta oko 20 eur, sto me je obeshrabrilo... Sto je mnogo, mnogo je!
ddragoljub Re: !! 21.08.2007. 21:40 #25916

broj poruka: 126
:: Znaci postoji i kartica... Vise bi mi odgovaralo to resenje, posebno ako ne zahteva drajvere... Nisam imao vremena da trazim puno, ali onaj kabal koji bi omogucio povezivanje starog stampaca na usb u jednoj firmi kosta oko 20 eur, sto me je obeshrabrilo... Sto je mnogo, mnogo je

Naravno da postoji :-)
samo nemoj da ochekujesh da bude neshto jeftinije od usb varijante.
Evo kartice:
http://www.usbgear.com/1x-LPT-PCI.html

pogledao sam, firma od koje sam uzeo moju pci karticu za serijski port nema te kartice sa paralelnim :-( ali sigurno negde ima.... Onaj neki `Digitus` pravi sve te `dodatke`

Srecno u potrazi,
Pozdrav, dragoljub

malo sam pogledao na googlu `digitus pci beograd`
i ima usb adaptera na lpt za:
Cena:
638,96 Din.
Cena sa PDV-om:
753,97 Din.

da ne pravimo pravu reklamu ... :-) firma je PCcen****** - snaci cesh se :-)
edhunter1 Hvala 21.08.2007. 22:31 #25918

Pa to je duplo jeftinije, i duplo bolje resenje! Hvala puno za informaciju, ustedeo si mi puno vremena i truda!

Hvala jos jednom!

Poz!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs