Cloud gaming sistemi i povezivanje konzole sa PC-em je prosle godine nVidia predstavila.. Cloud gaming vec uveliko funkcionise.. AMD kao po obicaju kasni mada ima prednost sto regularne konzole nose AMD hardver pa ce napraviti neke paralele i ubaciti neke nove mogucnosti.. Inace Kaveri o kome se govori je jako slican sa hardverom koji se nalazi u konzolama.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
AMD ujedinjuje - Intel podmeće žvake ispod heatspreadera
08.06.2013. 13:09
status: user broj poruka: 1886
Citat iz članka:
`Kompanija Advanced Micro Devices je najavila novu strategiju koja bi mogla da dovede do toga da vrhunske igre vrhunskih karakteristika budu prisutne na personalnim računarima i konzolama, kao što su Xbox i PlayStation.`
A za to, što Intel pravi procesore koji su sve skuplji (u odnosu na konkurenciju - AMD FX 8350 = 199$, Intel 4770k = 349$ na Neweggu) - za to zahvalite ARMIJI INTEL FANBOJEVA koji PO SVIM MOGUĆIM FORUMIMA i BOARDOVIMA ŠIROM SVETA PLJUJU I OMALOVAŽAVAJU AMD, u suludoj i nerazumnoj želji da svom ljubljenom Intelu ugase konkurenciju - iako time štete sebi samima: Intel je sve skuplji, sve bezobrazniji, i sve se lošije klokuje... A i dalje kaska za AMD-om u igricama.
`Give respect where respect is due`, kao što kažu u Beloj Palanci...
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Intel nije konkurencija AMD u polju konzola a sto se tice procesora to ce tek da bude muka za intel zasto ? Jer ce igre biti 99% optimizovane za AMD ..Jedino de AMD pada su jacina single Core ... . Nvidia je fakticki mrtva na polju konzola dok za PC ima lagodnu prednost za sad. Imajte u vidu ko voli strategije ,MMorpg( poput mene ) treba uzeti Intel I5 4670K a ostali koji bas ne vole te zanrove 8350 puna kapa... Koliko para toliko i muzike... AMD je postigo nesto sto niko nije ocekivao 3 u 1 sistem Konzole,GPU,CPU +Igre optimizovane za njih... Sto se mene tice meni bi palo 3570K i MSI Gaming 45 z77 4670K Msi gamging g65 z87 Zavisi sad koliko ce kostati ova druga varijanta
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Jos jedan dodatak,ko ne zeli da klokuje i5 3470+(ima solidnih h77 ploca)za 8k i vozi,malo ulaganje,a dosta zaista nudi.Ta kombinacija moze da se uzme za manje od 25k,sto je odlican odnos ulozeno/dobijeno.
Slicaj slucaj i sa i5 4570+h87 ploca.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
to se trziste suzava ,jedino kod nas to traje ,jer dosta ljudi ne kupuje legalno igrice,a standard ne dozvoljava masovniju kupovinu konzola,a da ne pricam o specificnim dzojsticima koje poseduju konzole. Igrice ce biti dovedene na nivo da mogu da se lepo igraju sa APU zbog AMD hardvera na konzolama ,sto znaci ne treba ti extra ulaganje zbog par fps .... A da ne pricamo o cloud ...znam parljudi koji igraju futbal menadzer na facebook-u a igrali su pre na PC.
sad ispada da se i trziste desktopa sužava zbog tableta, ma kako da ne. biće pre da imaš dosta novih konzola, imaš wii, imaš nove generacije xboxa i sonija. normalno da će u ondosu na to tržište PC gejminga da deluje smanjeno u relativnim brojkama, (ILI PROCENTIMA, kako volite) ali u apsolutnm brojevima PC je jednostavno nezamenjiv. ko se bre još ozbiljno igrao na konzoli? ne znam šta se na tome može igrati lepše nego na pc-u? možda fudbal? i to je to. sad to što se neke igrice prave samo za konzole, neke se prave samo za pc. jbg. ali sad kreće talas igrica koje su bile rezervisane samo za Konzole da bude dostupan i na PC`u bez emulatora. Mortal kombat je odličan primer.
znači to što u procentima broj pc-u opada ne znači ništa drugo nego da su se jednostavno pojavili novi uređaji.
igraj BF3 na konzoli i na solidnoj gaming mašini paš videti. pozz :)
imaš hiljadu kompjutera, i tržište je 100% PC, pojavi se 1000 tableta, i tržište PC-a je palo za 50%, WTF? to nema nikakve logike, a takvom logikom se vode svi koji uopšte posmatraju tržišta, njihov rast i pad xD
i to dosta ne znam sta je tu cudno imas tone vesti o tome ,izmedju ostalog i facebook je odvukao dosta igraca sa cloud igricama.Konzola je popularna u drzavama sa visokim standardom kao i legalne igrice.Ostace PC trziste ,smanjivace se do jedne granice,jer ipak ima ljudi koji su navikli na PC i PC igrice.Mogu da ti postavim kontra pitanje ,igraj Gran Turismo na PC.Ako ne znas sta je konzola bolje ne pisi o tome.Nemoj mi reci da se kuglanje tenis ,stoni tenis ..bolje igra na PC nego na Nintendo WII.
I to u svakom pogledu,a posebno na gaming sceni. Ali to umreti nece jer ako cemo realno pc platforma je najbolja platforma za gaming svidelo se to nekome ili ne.
Postoje prosto zanrovi i serijali igara koji su:
1)Nezamislivi na konzolama
2)Usli su u legendu i kao takvim piraterija ima nije neki problem,prave pare shodno velikom kvalitetu koji poseduju(Elder Scrolls,Blizzard igre,moba zanr,rts i action(hack and slash)rpg...)
Naravno da mnoge gledaju da nadju prostor i na konzolama kao dodatni(sigurni)izvor prihoda,Elder Scrolls igre poodavno,a evo stize i Diablo 3 za konzole(ioako je onako mlaka igra,ako gledamo njen kvalitet)napravice lepe pare na trzistu konzola.
Pre ce crci konzole nego pc,a tableti i ostali touch uredjaji u bliskoj buducnosti nece moci ni da pridji po kvalitetu pc igrama.Prosto nikada nece imati tu hardversku snagu. A i realno,touch uredjaji definitivno nisu ozbiljna igracka platforma(u pogledu kompleksnosti igara)a da prave lepe pare,prave sigurno.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Kako ja vidim ove nove konzole, velika je sansa da ce ljudi da kupe PC nego konzole, narocito ako i Sony uvede DRM za PS4, a nikako da kazu da nece...
:: i to dosta ne znam sta je tu cudno imas tone vesti o tome ,izmedju ostalog i facebook je odvukao dosta igraca sa cloud igricama.Konzola je popularna u drzavama sa visokim :: standardom kao i legalne igrice.Ostace PC trziste ,smanjivace se do jedne granice,jer ipak ima ljudi koji su navikli na PC i PC igrice.Mogu da ti postavim kontra pitanje ,igraj Gran Turismo :: na PC.Ako ne znas sta je konzola bolje ne pisi o tome.Nemoj mi reci da se kuglanj :: tenis ,stoni tenis ..bolje igra na PC nego na Nintendo WII :: ::
Nekoliko puta do sada sam ostavljao linkove na vesti - kako je Intel više puta do sada plaćao VELIKE kazne za nasilničko/ucenjivačko ponašanje na tržištu, ucenjivanje OEM-ova da kupuju samo Intel procesore - a na AMD da zaborave, itd, itd... I ne samo da je Intel plaćao kazne - nego su imali i UPADE FINANSIJSKE POLICIJE u kancelarije Intela u Minhenu i Južnoj Koreji.
`The settlement between the companies doesn`t stop antitrust cases brought by governments. After AMD filed its case in 2004, European regulators brought a separate case that led to a .5 billion fine, which Intel is now appealing. And last week, New York Attorney General Andrew Cuomo filed another antitrust suit against Intel. `
I posle, kad ja nazovem `Intel` kompanijom sa MAFIJAŠKIM PRAKSAMA - ljudi misle da sam fanboj i da preterujem - a POGLEDAJTE KOLIKO TUŽBI PROTIV INTELA i koliko UPADA POLICIJE.
Intel je svojevremeno platio sudsko poravnanje AMD-u (1.25 MILIJARDI dolara) - upravo zbog tog mafijaškog ponašanja, da bi AMD odustao od tužbe...
Da su Intel i AMD u istom krevetu - svega toga ne bi ni bilo.
:: i to dosta ne znam sta je tu cudno imas tone vesti o tome ,izmedju ostalog i facebook je odvukao dosta igraca sa cloud igricama.Konzola je popularna u drzavama sa visokim :: standardom kao i legalne igrice.Ostace PC trziste ,smanjivace se do jedne granice,jer ipak ima ljudi koji su navikli na PC i PC igrice.Mogu da ti postavim kontra pitanje ,igraj Gran Turismo :: na PC.Ako ne znas sta je konzola bolje ne pisi o tome.Nemoj mi reci da se kuglanj :: tenis ,stoni tenis ..bolje igra na PC nego na Nintendo WII :: :
Ama covece, imas grand turizmo samo zakonzole, i super mario je za konzole, ajde igraj ti DOTU ili LOL na konzoli? sto ne igras generale na konzoli? ili world of warcraft na konzoli? AAAAaaaaaaaaaaa jbt imas milion primera igrica koje podrzavaju samo konzole ili samo pc, i sta sad hoces da mi dokazes sa tim grand turizmom? kao da ja to ne znam. i igrao sam grand turizmo 5 na ps3ci (valjda je GT5) i ocaj je igrica, OCAJ. drazi mi je dirt 20 puta, iako volim trke i dobru simulaciju, GT5 mi nije zauzeo mesto u srcu :D
jos jednom cu ponoviti, trziste PC-a se ne suzava, vec ostala trzista rastu pa trziste PC-a izgleda manje u odnosu na UKUPNO trziste. Malo je pala prodaja da se ljudi izbahate sa tabletima, sa telefonima koji u sustini ne sluze nicemu osim da skupljaju prasinu i da citaju poruke na fejsu iz kreveta. za hard kor gejming - PC, za hard kor posao - PC. i kraj price. na LAN zurkama dominiraju PC-jevi i uvek ce .)
primetio sam da dosta ljudi ovde samo citira neke vesti, niko mozak malo da ukljuci, koji ce vam mozak ako samo zdravo za gotovo uzimate informacije koje vam plasiraju na netu, :)
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.