Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Maloprodajne verzije Intel Haswell-a vise vruce +15 C i sporije
STRANA 1 OD 1
obradmi Maloprodajne verzije Intel Haswell-a vise vruce +15 C i sporije 08.06.2013. 07:03 T53376

status: user
broj poruka: 7721
Iako CoreI serija Haswell-a ima prednosti u odnosu na prethodnu generaciju
kada je u pitanju OC, maloprodajne verzije nisu dobre za OC kao pre-proizvodne verzije.
Sudeci po proizvodjacima fabricki klokovanih PC-a (radi se o 4 britanska proizvodjaca
PC za entuzijaste)I7-4770K ne moze da ostane stabilanpri brzinama koje mogu da se
ostvare.PC bazirani na pre-proizvodnim primercima 4,5 Ghz morali su da spuste klok
sa 4,5 na 4,3 ghz.

Druga zabrinutost PC proizvodjaca je da maloprodajne verzije Haswell-a kada se klokuju
prave za 15 C vecu temperaturu u odnosu na pre-proizvodne primerkei ,kao i u odnosu
na Ivy Bridge.

OC iskustvo varira od CPU-a do CPU-a iz generacije u generaciju zbog razlicitih faktora.
kaze predstavnik za stampu Intel-a.I mi ne mozemo da garantujemo odredjenu frekvenciju.

Da li Intel placa ceh zbog pojacanih GPU perfomansi?
http://tinyurl.com/luqsk2y
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Moguce ... 08.06.2013. 07:51 #497145

broj poruka: 4537

mada su se izbrukali sa onom fabrickom zvakom kao niko.
Ponasaju se kao nedodirljivi a to ce da kosta.

obradmi Xbit je ozbiljan sajt cak je malo i pro Intel 08.06.2013. 08:00 #497146

broj poruka: 7721
ne verujem da bi izmisljali .
off topic :temu sam pisao sa Opera mini za tablet ,odusevio me browser
em je brz ko munja ,em zumira sve web strane ,pohvale.

Antimatery Videce se 08.06.2013. 09:44 #497154

broj poruka: 997
Videcemo na kraju, moguce odkud znam.

Po meni je velika steta sto Intel ugradjuje GPU u svoje procesore, razumeo bih za nize segmente ono kao i AMD ali jednom I7-4770K ma uopste nije potreban GPU. Taj GPU su mogli lepo u cipset kao i pre i tu da se hladi,ili da idu bez GPU u visem segmentu, pa evo Sapphire 5450 1GB DDR3 kosta nesto ispod 2.7k dinara eto grafike a verujem da bi tada CPU bio bar nesto hladniji pa i jeftiniji za tu grafiku.

Nekada mi se cini kao da proizvodjaci saradjuju, pa namerno zaustave razvoj dok konkurent ne stane na noge pa potom iznova itd... Kao da jedan lik drzi sve i ima vestacki drugu firmu da neko misli da je konkurencija. Intel ko da namerno se malo pomera sa mesta dok AMD sada izbacuje brzi Buldozer i priblizava se i sve tako kad bude blizu ili isti odnos performansi, onda Intel predstavi drasticno poboljsanu arhitekturu i tako u krug...novi AMD ce se grejati a i Intel ce nesto mi tu ne stima bre :)
A ko zna mozda mi se samo cini....

tortojed @Antimaterijo, to je tako odvajkada. U novije vreme, zbog... 08.06.2013. 15:53 #497227

broj poruka: 10998
toboznje borbe protiv monopolzma, US government je smislio situaciju u kojoj AMD igra ulogu Iznoguda (IsNoGood), koji je dakle, uvek tu negde oko ``second best`` pozicije...
Demokrati i republikanci, Coca-cola vs Pepsi, Varsavski Pakt protiv NATO-a... Svojevremeno je srpski smodrzac smislio Mirinu partiju, kao toboznji pandan socijalistickoj...

PhatPhuck PODVALE od Intela me uopšte ne čude 08.06.2013. 20:57 #497277

broj poruka: 1886
Da citiram sa XBitLabsa:

`Production Haswell Processors Not As Good Overclockers As Samples – PC Makers`

U prevodu: reviewe-rima (onima koji rade benchmarke i testove koje svi čitamo) podelili određeni broj Haswella koji se bolje klokuju - kako bi obmanuli `Enthusiast` korisnike (sve one koji moduju, budže, klokuju sopstveni hardver) da se zalete i kupe PRESKUPI Haswell...

S` obzirom na to koliko je puta do sada Intel platio kazne za mafijaško ponašanje na tržištu, ucenjivanje OEM-ova, itd (i u Americi, i u Evropi), ovakav potez nikoga ne bi trebalo da čudi.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs