Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
System memory testing failed...Crap?
STRANA 1 OD 1
alexi System memory testing failed...Crap? 19.08.2007. 23:26 T5326

status: user
broj poruka: 677
Imao sam mali problem sa kompom malopre....Buduci da imam dva DDR modula(256+128=jake li pomoci),komp mi je zakucao ODJEDNOM pri samom startovanju....Monitor ostaje na stand by,hard nesto redi,ali se nista ne desava,a -i-r-i-t-a-n-t-n-i- zenski kompjuterski glas mi govori gore navedeno.....Uklonim modul od 128 mb,i komp radi normalno.......Zanima me da li neko otprilike zna sta se desilo sa tim ramom,tj zbog cega je doslo do tog FAILa?
Cisto da napomenem da nista u kucistu nisam cackao pre startovanja kompa......Pozdrav......
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ko ce to znati? 20.08.2007. 00:25 #25812

broj poruka: 5704
KOji je brand RAMa??? Za pocetak uzmi pamucnu krpicu koja ne ostavlja vlakna, malo alkohola i ocisti pinove tj. povrsi preko koje se muduli napajaju i rade. Izduvaj zazore i kanalic slota kako bi izasla prasina. Probaj u drugi DIMM slot. Zatim RAM istestiraj sa GM i MT86. Verovatno je kontakt...

- R a v e n L o r d -

alexi Chinese..... 20.08.2007. 13:00 #25834

broj poruka: 677
Nemam pojma koji je brand,verovatno je kineski,poprilicno je star a i nije moj....Nista,probacu to da odradim kasnije,sada se mora ici fizikalisati za novce......

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs