Ima li neko resenje problema sa novim AMD690g chipsetom i ide hdd-ovima.Ni u jednoj varijanti ne prepoznaje ide diskove ni kao slave ni kao master ni kao Cabla select,cak sam probo sa starom WD forom skinem jumper ali ga jednostavno po butovanju ploca ne vidi-ploce su gigabyte,msi i biostar- a dvd pioneer 112.Hvala unapred na idejama.
Ako postoji IDE uticnica, onda mora da postoji u biosu mogucnost aktivacija/iskljucivanja IDE/PATA porta, a koji se nalazi ili u ADVANCED ili u CHIPSET CONFIGURATION. Recimo, posto imam SATA hard i DVD rezac, ja sam iskljucio PATA/IDE granu. Proveri kakav je kabl, moguce je da neke ploce ne vide 40pinske ATA 33 kablove, vec samo 80pinske ATA 66. Javi ako ne pomogne...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.