E sad pitanje je, koja ploca sigurno radi sa nekom od ovih memorija ili svim, i naravno da uzmemo u obzir da na `qvl` nije nijedna od ovh deklarisana, koja moze da se nabavi kod nas.
Imajte u vidu da sam probao vec razne ploce ASUS P8H77 V LE, ASUS 1155 P8Z77-V LE PLUS, GIGABYTE Z77X D3H...koje sve podrzavaju oc varijantu mem od 1600-2400 i xmp profile.
Znaci treba mi info, i neko ko zna da sigurno memorije rade na plocama tipa ASUS ili GIGABYTE.
I cene da budu od 80e-160e za plocu i malo vise ako bas mora...
Narvno da nema nikog da ti odgovori, ovo je konkretno pitanje gde ne pomaze serovanje informacija sa neta...
Na ovo moze da ti odgovori samo neko ko ima prakticno iskustvo, a jedini koje ja znam su nikolas i pericabari sa bencha foruma ili hwguris foruma... Za potrebe extremnog overkloka cesto probaju gomilu high end memoriskih modula kao i ostalih komponenti, pa zato i znaju sta bi sa cim moglo da ide.
Ja se memorijom nisam bavo jos od X58 cipseta tako da ne mogu da ti dam pouzdanu informaciju sem da te uputim na nikolas i pericu.
E jbg ne zna ni Betmen ovo a koleza Zajebani ti je lepo odgovorio, samo ko se petljao licno sa ovime moze da ti da pozdanu informaciju iz prve ruke dakle 100% ili radi ili ne radi, bilo ko ko nije licno radio sa ovim komponentama moze da nagadja, juri ove sa bench foruma, jbg ne mogu da ti pomognem.
A iz kog konkretnog razloga mora da radi ram na 24000?
Nije te valjda operater ubedio da postoje memare, na tako visokim taktovima? :DDD
:: E jbg ne zna ni Betmen ovo :: a koleza Zajebani ti je lepo odgovorio, :: samo ko se petljao licno sa ovime moze da ti da pozdanu informaciju iz prve ruke dakle 100% ili radi ili ne radi, :: bilo ko ko nije licno radio sa ovim komponentama moze da nagadja, :: juri ove sa bench foruma, jbg ne mogu da ti pomognem :: :: A iz kog konkretnog razloga mora da radi ram na 24000?
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.