Re: AMD ne samo da vise nije broj 2 (iza Intel-a) nego je pao na cetvrto
23.05.2013. 00:22
status: user broj poruka: 3730
Ovo nema veze sa zivotom... Prvo poredjenje x86 sa ARM ... Drugo nije moguce nikako i u drugim slucajevima jer AMD snabdeva Xbox i PS4 .. Znam da bi ti Troto to voleo ali prihvati cinjenicu da se AMD nalazi tiku uz intel i dise mu za vratom mozda sad nece moci da ga ugrozi ali polako u ostalom konkurencija mora da postoji...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: mesto medju proizvodjacima procesora (trzisni udeo / prodaja procesora raznih arhitektura) :: Detaljnije :: :: http://url.ie/hgtk
E pa, statistika, od prodatog kupusa i mesa pravi prodatu...sarmu.
23.05.2013. 00:48
status: user broj poruka: 10998
A naslov nije moj:
``AMD loses 2nd place processor market, now 4th``
Pojasnjeje sledi:
``only top-ranked Intel and fourth-place AMD sell processors built with x86 microarchitectures for standard notebook and desktop PCs running Windows operating system software from Microsoft. The remaining top 10 suppliers develop and sell mobile MPUs with RISC processor cores licensed from ARM.``
Ali, poenta je u naglom skoku sposobnosti ARM arhitekture, koja preti da postane takmac x86... Ako se sutra, u nasem PC kucistu nadje ploca koja podrzava visejezgarni ARM CPU i nekakav Geforce (cija ``nejaka`` verzija vec ``vozi`` mobilnu grafiku), sa sve pratecom periferijom i odgovarajucim OS-om a igre i ``korisne`` aplikacije su vec tu, sta cemo onda?
Re: E pa, statistika, od prodatog kupusa i mesa pravi prodatu...sarmu.
23.05.2013. 07:05
status: user broj poruka: 7769
OKet !!!
Hajde pokusaj da nam objasnis koji je tvoj benefit od propasti AMD-a !!!
Po meni ovo lici na onog naseg sto je kukao kad su mu gurali zelenu krusku (tanju stranu) u ljubicu a posle se smejao kad mu je ulazio deblji deo jer je video Muju da nosi zelenu lubenicu... ili cak mozemo da povucemo neku paralelu sa Boskom tifusarem iz Neretve...
Bolece ljubica ako Intel ostane jedini !!!
Definitino su cudni umovi srbistanski !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: A naslov nije moj :: :: :: ``AMD loses 2nd place processor market, now 4th` :: :: Pojasnjeje sledi :: :: ``only top-ranked Intel and fourth-place AMD sell processors built with x86 microarchitectures for standard notebook and desktop PCs running Windows operating system software from Microsoft. The remaining top 10 suppliers develop and sell mobile MPUs with RISC processor cores licensed from ARM.` :: :: Ali, poenta je u naglom skoku sposobnosti ARM arhitekture, koja preti da postane takmac x86... Ako se sutra, u nasem PC kucistu nadje ploca koja podrzava visejezgarni ARM CPU i nekakav Geforce (cija ``nejaka`` verzija vec ``vozi`` mobilnu grafiku), sa sve pratecom periferijom i odgovarajucim OS-om a igre i ``korisne`` aplikacije su vec tu, sta cemo onda?
Uvek me veseli kada primetim kako se, komentarom na neku...
23.05.2013. 07:27
(``moju``) temu, javi crvenkapica kojoj kao da sam u guzicu ugurao deblji kraj moje sargarepe... Jednostavno, crvenkapica ne moze da otrpi mrkvu a da ne izusti jedno ``jaooj``...
A mozemo da povucemo i paralelu sa Valterom iz Sarajeva: skenj`o vas Intel k`o Bata fasiste...
Ne brini, o Klajne Abvere: nece Intel ostati jedini - nije zabavno bez mucenja (stono bi rek`o kvarni inspektor u tumacenju Gerija Oldmena, u filmu ``Leon - Profesionalac``: ``Devojcice, bojis li se smrti? Da? Odlicno: ja ne uzivam da ubijam one koji se ne boje``)...
Re: Uvek me veseli kada primetim kako se, komentarom na neku...
23.05.2013. 07:45
status: user broj poruka: 3730
AMD je sad na potezu cekamo 5 Ghz procesor :) A onda intel moze da se naguzi a jedan 7990 ce ga lepo razonoditi :)
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: (``moju``) temu, javi crvenkapica kojoj kao da sam u guzicu ugurao deblji kraj moje sargarepe.. :: Jednostavno, crvenkapica ne moze da otrpi mrkvu a da ne izusti jedno ``jaooj``.. :: :: A mozemo da povucemo i paralelu sa Valterom iz Sarajeva: skenj`o vas Intel k`o Bata fasiste.. :: :: Ne brini, o Klajne Abvere: nece Intel ostati jedini - nije zabavno bez mucenja (stono bi rek`o kvarni inspektor u tumacenju Gerija Oldmena, u filmu ``Leon - Profesionalac``: ``Devojcice, bojis li se smrti? Da? Odlicno: ja ne uzivam da ubijam one koji se ne boje``)...
Re: Re: AMD ne samo da vise nije broj 2 (iza Intel-a) nego je pao na cetvrto
23.05.2013. 08:57
status: user broj poruka: 3519
Da, sigurno, Intel koji je treći po redu proizvođač čipova i AMD koji plaća štampanje svakog, a uz to beleži gubitke gotovo svakog kvartala. Baš im dišu za vrat. Ti nikako da shvatiš, da oni sa svim tim poslovima pokrivaju gubitke i imaju zaradu višestruko manju u odnosu na Intel. Uz to im ne ide na ruku (Intelu takođe) pad prodaje desktop segmenta. Slažem se da treba biti optimista, ali ni malo realnosti nije na odmet .
:: :: Ovo nema veze sa zivotom... Prvo poredjenje x86 sa ARM ... :: Drugo nije moguce nikako i u drugim slucajevima jer AMD snabdeva Xbox i PS4 . :: Znam da bi ti Troto to voleo ali prihvati cinjenicu da se AMD nalazi tiku uz intel i dise mu za vratom mozda sad nece moci da ga ugrozi ali polako u ostalom konkurencija mora da postoji.. :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: mesto medju proizvodjacima procesora (trzisni udeo / prodaja procesora raznih arhitektura) :: :: Detaljnije :: :: :: :: http://url.ie/hgtk
jedino resenje je da ignorisete ovakve postove intel vs amd i nvidia vs amd (ati)...samo zamislite one koji se ne bave novinarskim poslom i traze ovakve teme i jos ih citaju!!!Pa da tu energiju uloze u nesto konstruktivno danas bi bili bogati,ovako samo smaraju narod. Ignorisite ove beznacajne postove i bice vam lakse :)
Da, najbolje bi bilo da ignorisemo. Medjutim, kada bi neki od ovde prisutnih
23.05.2013. 11:44
(originala ili klonova) ignorisali PCBerzu, bilo bi nam jos lakse... A i klonovi bi predahnuli... Al` sta da se radi - nepodnosljiva lakoca kloniranja uzima svoj danak...u smaranju.
- 5% vremena provodi zaista koristeći sopstveni `brzi, najbrži Intel procesor` - za REALNE stvari kojima je procesor namenjen (to jest, za rad koji donosi pare, ili gejming u kome zaista uživa)
- 5% vremena provodi svakodnevno startujući razne benchmarke (ali samo one koji favorizuju Intel - znači - nikako Cinebench, Crysis 3 ili slične - koji su dobro optimizovani za multicore procesore) - da bi dobio svoj dnevni fix zadovoljstva samim sobom
- ostalih 90% vremena provodi na netu tražeći sve moguće i bilo kakve članke i review-ove koji Intel glorifikuju do nebesa - a AMD prikazuju kao da je proizvod `Elektronske Industrije Niš` - i onda ispira mozak ostalima svugde po netu, kako bi sam sebi opravdao manijakalnu cenu koju Intel + adekvatna matična ima u odnosu na AMD + adekvatna matična, a koja je najčešće u odnosu 2.5 prema 1 - kako bi sam sebe uverio da je to što Intel menja sockete brže nego ja čarape - `zapravo dobro za potrošače`
U suštini, u pitanju je bolest srodna opsesivnoj-kompulzivnosti pomešanoj sa recurring depresijom. Medikamenti koji rešavaju problem: Luvox + Prozac
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Nesto na netu sto lici na `forum` gde se ponekad razumno i realno (nikad) pise o HW-u, dele misljenja itd. A retko kad (uvek) se vredjaju clanovi, omalovazavaju, teme nikad nisu sprdnja i spam itd.
I posle se neki clanovi cude sto je PCB odavno otisao niz vodu. Zbog ovakvih tema, dinosauruskog `foruma`, nepostojecih admina i primitivnog ponasanja pojedinaca, meni je ovaj sajt postao pojam sprdacine, nekulture i neobrazovanja. Cast izuzecima. Pozdrav.
Ne, nego ti ne kapiras poentu... Meni je tuzna konstatacija da je nekome hobi/satisfakcija/fetis nazovi to kako hoces, u podjebavanju jednog tabora i ocekivanje reakcije istih... Znaci to naseg dragog tortojeda mentalno i u potpunosti duhovno ispunjava?
:: Nije problem u torti, ne pravi on od foruma sprdnju, već te `paljevine` koje sam spomenuo
U svom prethodnom postu nigde nisam spomenuo tortu, a da li teme njegovog tipa treba i da ostanu, o tome trebaju da odlucuju admini/moderatori kojih na PCB-u nema. Skoro svaka tema se pretvori u flame, spam, svadju, sprdnju itd. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Svi smo mi različiti. To šta mu se sviđa, u to ne ulazim, ali sigurno ovo ne radi zato što je fanboy. Njegov nivo inteligencije upućuje da to samo radi ili iz zabave ili nekog drugog razloga. Glupi fanboy svakako nije.
:: Ne, nego ti ne kapiras poentu.. :: Meni je tuzna konstatacija da je nekome hobi/satisfakcija/fetis nazovi to kako hoces, u podjebavanju jednog tabora i ocekivanje reakcije istih.. :: Znaci to naseg dragog tortojeda mentalno i u potpunosti duhovno ispunjava :: :: :: :: :: :: Nije problem u torti, ne pravi on od foruma sprdnju, već te `paljevine` koje sam spomenuo ::
Samsung i Qualicom prave procesore za mobilne kojih neki kazu sada ima vise nego stanovnika na planeti i tablete ,ne bi me cudilo da su pretekli i Intel . I to je dobro jer nema i nece biti monopola ,pa bio to i Intel.
Da li mislis da nas zanima sta je u pitanju ? 90% foruma ga posmatra kao ``slucaj`` i zabole nas pisa sta je u pitanju, jedini je phuck dao dijagnozu i ja cu da se pridrzavam toga... :DD
aahahaha
:: Svi smo mi različiti. To šta mu se sviđa, u to ne ulazim, ali sigurno ovo ne radi zato što je fanboy. Njegov nivo inteligencije upućuje da to samo radi ili iz zabave ili nekog drugog razloga. Glupi fanboy svakako nije
Re: Uvek me veseli kada primetim kako se, komentarom na neku...
23.05.2013. 18:42
status: user broj poruka: 7769
Deda da li se ti drogiras ili si takav od rodjenja?
Pedofile olinjali...
Tuzno, zaista tuzno mator covek a `sivac`...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: (``moju``) temu, javi crvenkapica kojoj kao da sam u guzicu ugurao deblji kraj moje sargarepe.. :: Jednostavno, crvenkapica ne moze da otrpi mrkvu a da ne izusti jedno ``jaooj``.. :: :: A mozemo da povucemo i paralelu sa Valterom iz Sarajeva: skenj`o vas Intel k`o Bata fasiste.. :: :: Ne brini, o Klajne Abvere: nece Intel ostati jedini - nije zabavno bez mucenja (stono bi rek`o kvarni inspektor u tumacenju Gerija Oldmena, u filmu ``Leon - Profesionalac``: ``Devojcice, bojis li se smrti? Da? Odlicno: ja ne uzivam da ubijam one koji se ne boje``)...
Zalim slucaj, gospodo-kolege, ali neki od vas bi trebalo da ponovo
23.05.2013. 22:24
(ili po prvi put) PROCITAJU temu. To je jedini nacin da shvate da sam ja samo preneo jednu vest, koja se itekako tice komp hardvera. I to je sve. Nikakvih zaoka sa moje strane nije bilo. Je li tako? Procitali ste? E, sad obratite paznju na ``prelomni trenutak``, tacku u kojoj tema POSTAJE nesto sto NIJE TREBALO da postane: Abnerov komentar (tendenciozan utoliko sto IMPUTIRA moj navodni BENEFIT od propasti AMD-a). Jeste li ovo uocili, locirali? Dobro, hajdemo dalje: ko pominje ``krusku`` i ``ljubicu``, i u kakvom kontekstu, cime je to izazvano? Nicim, drage kolege, sa moje strane barem. Jeste li i ovo uocili ? Uzvracam li ja, manje vise istom merom? Uzvracam. Treba li da se pravdam za to sto sam oruzje uzeo napadacu iz ruku i raspizdio ga njime (njegovim sopstvenim, malo modifikovanim oruzjem)? Ja mislim da ne treba. A vi?
A onda se, iz niotkuda pojavljuje ko-zna-koji-ili-ciji klon (hijena). Hijena je, bajagi, Abnerov sekundant. I sta hijena, visokoumno, predlaze? Nista pametno, a jos manje novo, cini mi se...
Dakle? Hocemo li revidirati svoje misljenje o tortojedu kao ``potpaljivacu`` ili cemo menjati propise/obicaje - na primer, zabranicemo izvestavanje o aktuelnim stanjima na trzistu hardvera...?
I jos jednom (jer mnogo je ovde ponavljaca, pa moramo da utvrdimo gradivo): samo sam ukazao na postojanje jednog izvestaja, i to iz OZBILJNIH izvora. Nikakve zluradosti, nikakvog ruganja AMD-u nije bilo. Stvar pocinje da se izopacuje komentarom napisanim od strane kolege Abnera.
Re: Zalim slucaj, gospodo-kolege, ali neki od vas bi trebalo da ponovo
23.05.2013. 23:40
status: user broj poruka: 6101
Dovoljno je samo to sto si bas TI postavio temu i nista drugo. Ne prenosis ti nikakve vesti, nego kao i Skaj namerno i smisljeno provociras. Tako da nemoj da se pravis nevinasce.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.