Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Pomoc amd athlon 4800 se pregrejava i gasi komp .. sta da radim sredim ovaj problem ::
:: Prvo higijena pa onda pitaj za dalje.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: Pomoc amd athlon 4800 se pregrejava i gasi komp .. sta da radim sredim ovaj problem :: ::
provjeri da se nije slucajno resetovao kompjuter zbog baterije, pa prebacio da se ventilator pali tek na odredjenoj temperaturi, koja je zadana. pogledaj i preko Coretemp, kakvo je stanje, a ako se ponovo resetuje, provjeri temperauru ina NB fizicki, tj. da li su hladnjak na CPU i na NB topli na dodir. Ako jesu,eto ti odgovora. I Provjeri da li ti dobro naleze hladnjak na CPU
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Ja sam ima taj problem samo sto je kod mene bio 5000+,riknuo mu senzor za temperaturu ma sta da uradim malo ga opteretim on nabije 100c i ugasi se nema mu spasa.
Drugar je imao slican problem na istom procesoru i na kraju se ispostavilo da ga maticna nije lepo prepoznavala i davala mu +0.1V vise zbog cega se pregrevao.
Ako ti proc radi na 2.4GHz onda je stariji model 90nm izrada i radi na 1.35 V, a ako radi na 2.5GHz onda je noviji model 65nm izrada i radi na 1.325 V.
Postavi odgovarajucu voltazu za onaj koji imas i obavezno stavi pastu.
I ja sam imao problem sa 5000+, ploca ga isto nije prepoznavala kako treba i davala mu je vise napona nego sto je trebalo pa se pregrevao... Mada to sto nemas paste ti je svakako deo problema...
Kompletna serija Athlonxxxx+ je smece od procesora. Usijavaju se
13.05.2013. 01:09
status: user broj poruka: 10998
(sa stock kulerom ih je nemoguce ohladiti ako su overklokovani a ventilatori jurisaju na 100% angazmana i pretvaraju komp u helikopter), konfiguracije na njima zasnovane, na granici su stabilnosti... Deka je EPOHALNO prevario svoje vernike kada je na trziste izbacio onaj legendarni stepping kojem je bilo moguce otkljucati mnozilac spajanjem nekih pinova (olovkom ili tecnim metalom). Brze-bolje, taj stepping je zamenjen novim serijama (koje, zamislite!, ne mogu da se ``otkljucaju``) a sobom donose samo probleme : pomenuti temp senzor je jedan od njih...
Jedino sranje sto ne radi na svim plocama... a dobro je sto CPU radi na OC frekvencijama uz fabricki napon... sto ce reci da ne bi trebalo da trosi vise struje... sto ce dalje reci to je jedini pravi OC, svi ostali kostaju prilicno na godisnjem nivou...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: (sa stock kulerom ih je nemoguce ohladiti ako su overklokovani a ventilatori jurisaju na 100% angazmana i pretvaraju komp u helikopter), konfiguracije na njima zasnovane, na granici su stabilnosti... :: Deka je EPOHALNO prevario svoje vernike kada je na trziste izbacio onaj legendarni stepping kojem je bilo moguce otkljucati mnozilac spajanjem nekih pinova (olovkom ili tecnim metalom). Brze-bolje, taj stepping je zamenjen novim serijama (koje, zamislite!, ne mogu da se ``otkljucaju``) a sobom donose samo probleme : pomenuti temp senzor je jedan od njih.. :: ::
OK i hvala za linkove. Samo, ovde (u temi) se radi o CPU-a nestabilnom
13.05.2013. 09:16
status: user broj poruka: 10998
cak i na default kloku, a ozloglaseni (priznajem, zasluzio je) dual core Presler je, iako vreo kao ringla, radio (i radi) besprekorno. Jedan moj poznanik i dan-danas ima 940-icu. Covek se bavi ``laganom`` produkcijom muzike (komponuje, aranzira...) pomocu CUBASE-a... Stock cooler se NE CUJE (redovno ciscen, naravno)... Komp mu je ``zavrsio`` fakultet (Muzicka akademija u BG-u) i evo, ``zaradjuje mu`` (solidnu) lovu...
I NI JEDNOM, za sve ove godine nije imao NIKAKAV problem (vezano za CPU)... Kada (ipak jednog dana) ploca bude pukla, menjace se i CPU... Napravicu tim povodom fotoreportazu i zaraditi lepe pare... Forum ce biti obavesten...
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.