Softversko remapiranje za prepoznavanje 7.5 GB memorije
STRANA 1 OD 3
operator
Softversko remapiranje za prepoznavanje 7.5 GB memorije
10.05.2013. 04:46
T53004
status: user broj poruka: 4262
Kako se vraca na 7.5 GB memorije za mapiranje pod win XP-om SP3 32-bit? Potrebno mi je za 3D max :/ Sjecam se da ne vrijedi ponovna instalacija Win XP-a, nego izmjena u registru, jer po default-u, XP ne mapira pravilno memorijske module vece od 2 GB. Stavio sam modul od 2 GB za provjeru da li je ok, pa kada sam ponovo stavio memoriju od 8 GB visi samo 2.5 GB, umjesto ranije 7.5 GB. Jel se neko sjeca, kako je bilo upisivanje kljuceva, posto stranica od Microsoft-a, koju sam ranije koristio za remaping nije vise dostupna? Znam da je islo podesavanje ovdje, ali nakon ubacivanja 2 GB u prvi slot( debil - zaboravio sam) HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\AllocationPreference kljuc je obrisan. Na MS-ovom sajtu vise nema dostupne stranice, jer `navodno` dovodi do nestabilnosti sistema, kad promjenis da mapira vise od 3.5 GB pod Win XP-om, sto ja, licno, nisam dozivio.
Ovo je sve sto sam nasao, ali samo za 4 GB i bez podesavanja za boot.ini file. Boot.ini mi je selektivno ostao isti za mapiranje 8 GB, ali sada bez kljuca u registru za prepoznavanje.
Use the following guidelines to support 4GT in applications: Addresses near the 2-GB boundary are typically used by various system DLLs. Therefore, a 32-bit process cannot allocate more than 2 GB of contiguous memory, even if the entire 4-GB address space is available. To retrieve the amount of total user virtual space, use the GlobalMemoryStatusEx function. To retrieve the highest possible user address, use the GetSystemInfo function. Always detect the real value at runtime, and avoid using hard-wired constant definitions such as: #define HIGHEST_USER_ADDRESS 0xC0000000. Avoid signed comparisons with pointers, because they might cause applications to crash on a 4GT-enabled system. A condition such as the following is false for a pointer that is above 2 GB: if (pointer > 40000000). Code that uses the highest bit of a pointer for an application-defined purpose will fail when 4GT is enabled. For example, a 32-bit word might be considered a user-mode address if it is below 0x80000000, and an error code if above. This is not true with 4GT.
VirtualAlloc usually returns low addresses before high addresses. Therefore, your process may not use very high addresses unless it allocates a lot of memory or has a fragmented virtual address space. To force allocations to allocate from higher addresses before lower addresses for testing purposes, specify MEM_TOP_DOWN when calling VirtualAlloc or set the following registry value to 0x100000:
P.S Iz MS-a su odgovorili da to vise nije moguce zbog zakrpa. Naravno, to je laz, jer update, nije ni izvrsen, nego samo zamjena modula. Na moju zalost, oni koji znaju, nisu mi sad dostupni(stavili na silent po noci, kako i ja :/ ).
Pomoc, trebam da zavrsim posao do 10h. Ako ne stignem do 10h, placam penale. I svaki put kad hocu da pomognem drugima(riba od zeme dosla sa kompom koji ne radi, pa dok sam testirao taj modul od 2 GB), napravio sebi sranje.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
@quna To je samo za Win7. Za XP, jednostavno su sklonili sa MS sajta, a online nema ni jednog dostupnog linka preko preko 20 pretrazivaca, koje sam probao. Uglavnom, prijatelj mi je donio do igraonice masinu jutros oko 5h, pa sam na njegovoj zavrsio. A zasto nisam na 64-bita ? Pa zato sto sam sada u igraonici i instalirani su 32-bitni sistemi, jer drugaru tako odgovara, posto su sistemi sa 4 gb memorije, a to se moze napraviti da vidi pod WinXP-om bez problema, ali je problem za 8 GB, a meni ne treba 64-bita pod Windows-om na mojoj, zbog kompatibilnosti sa odredjenim 16-bitnim programima( za Linux je vec nesto drugo). Adresiranje pod 32-bitnim WinXP-om je malo zeznuto za podesiti da mogu koristiti vise od 4 GB.
Hvala na prijedlogu. Jos malo i zavrsen je posao. @MACHINE Cijenim dio posla koji obavljas, uglavnom, korektno, za ostalo, znas i sam ... dokle seze tvoje poznavanje.
operatore, mozes ga zeznuti za 4G, ali preko ne, jer 32-bitna verzija jednostavno ne moze da podrzi vise, tako je adresovana, cak i da namestis recimo za 8GB(nekim cudom), to ce samo biti `vizuelno`, ali ne i efektivno, nemoj dzabe da trosis vreme.. da, kod linuxa je vec druga prica, to je u stvari totalno druga knjiga i zanr i sve ostalo
:: @qun :: To je samo za Win7 :: Za XP, jednostavno su sklonili sa MS sajta, a online nema ni jednog dostupnog linka preko preko 20 pretrazivaca, koje sam probao :: Uglavnom, prijatelj mi je donio do igraonice masinu jutros oko 5h, pa sam na njegovoj zavrsio :: A zasto nisam na 64-bita :: Pa zato sto sam sada u igraonici i instalirani su 32-bitni sistemi, jer drugaru tako odgovara, posto su sistemi sa 4 gb memorije, a to se moze napraviti da vidi pod WinXP-om bez problema, ali je problem za 8 GB, a meni ne treba 64-bita pod Windows-om na mojoj, zbog kompatibilnosti sa odredjenim 16-bitnim programima( za Linux je vec nesto drugo) :: Adresiranje pod 32-bitnim WinXP-om je malo zeznuto za podesiti da mogu koristiti vise od 4 GB :: :: Hvala na prijedlogu :: Jos malo i zavrsen je posao :: @MACHIN :: Cijenim dio posla koji obavljas, uglavnom, korektno, za ostalo, znas i sam ... dokle seze tvoje poznavanje :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
nemoj da verujes u sve sto vidis na youtube.. i ja sam u neku ruku verovao dok nisam video ono naduvavanje za struju i shock u kondenzatorima napajanja van struje
:: Win OS, 32 bit-a da koristi vise od 4gb, zanimljivo.. :: :: Cuo sam za te hakove ali nisam verovao dok nisam video :: :: Probaj ove korake operater :: nebitno koji je windows http://goo.gl/OcPx :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
@imarkovic Poslace mi drugar, samo da ustane. Poslacu ti podesavanja za XP 32-bit. Skini samo nasu verziju lilfella sa neta iz maja prosle godine (DVD verziju)samo prebaci sa UK na US. Nazalost, nemam vec duze vrijeme volje, a ni vremena da se posvetim XP-u da ga podesim za sire narodne mase. Pod Win7 32-bitnim je bilo problema(zabadao se, kada se adresira za 8 GB, tj. nisam mogao da ga napravim da bude stabilan), zato sam i ostao pod XP-om za moje potrebe(ujedno i mnogo bolje i poznajem XP od Win7-ce). A ujedno ne prepoznaje ili nece da radi pod virtuelnom masinom pod Win7-com vise od polovine 16-bitnih programa , pa sam se vratio na XP zbog posla.
Decko je samo dodao USB stick i koristi ga kao ram memoriju. Nista novo. To se koristilo ranije u nedostatku fizicke memorije, samo je sistem dosta sporije radio. Sada to ima smisla sa USB 3.0 memorijama. Napravis takozvani RAM disk i odatle povlacis programe u svakom trenutku, dok podatke spasavas na HDD(odredis gdje da se snimaju postavke i podesavanja).
32 bit-a Windows koji je tako napravljen da NE MOZE da radi sa vise od 4 gb rama ti ces sad da menjas strukturu OS -a i da ga pechujes ili haknes i on ce eto nekim cudom da radi i sa 16 gb ili vise rama...
:: da si sve video u zivotu... :: :: http://www.imdb.com/title/tt0094793/?ref_=tt_rec_tt :: :: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije ::
@Dexter013 Nikada nisam tvrdio niti cu tvrditi da mogu da podesim da se adresira vise od 7.5 GB pod 32-bitnim WinXP-om. Prvobitno je doslo do potrebe korisnika(gomila instaliranih XP-a 32-bitnih, a potrebno da rade sa vise od 3 GB memorije, bez mogucnosti da se sistemi reinstaliraju, a klijenti MS-a, pa je sam MS to radio, a ja samo kopirao od njih i podesio za svoje potrebe. Nisam se pravio pametan, kao ovdje neki, nego trazio savjet, od onih koji se bave tom tematikom.
I slazem se sa tvojom konstatacijom da za to sluzi WinXP-64 bita, samo nema nadogradnji, koje su neophodne da bi odredjeni 16-bitni programi uopste radili. I naravno, za odredjene uredjaje nema Win XP SP2 64-bitnih kompatibilnih drajvera, sto je jos jedan problem za hardver, koji nije star, ali neophodan za posao, kojim se bavim.
Aman covece kazi tim ljudima da to ne moze a i ti ko da ne znas to sam, nek se otvore za nove servere ili nek se jebu sa xp 32 bita i ogranicenim ramom.
Cak i da uspes da ti pise 8 ili 16 gb da li ti stvarno mislis da ce windows od 32-bita stvarno da koristi tih svih 8 ili 16 gb?!
Naterati XP 32bit da koristi 8GB rama mislim da nije moguce, dok sam koristio XP pokusavao sam istu stvar, nateram ga da vidi sav RAM, ali ga ne moze koristiti, tako da nema vajde od tog. U nedostatku rama mozes naterati sistem da koristi HDD, USB..., ali cemu to, kad je RAM neuporedivo brzi.
Instaliraj WIN7 64bit, onda instaliras neku krstenu virtuelnu masinu (vmware workstation...) i na njoj XP 32bit. Za matore DOS programe imas DOSBox i sl.
Imam gomilu ti matori programa, kao i stari uredjaja koji nemaju drajver za 64bit win, pa mi sve radi, a koristim WIN7 64bit.
bio bih zaista zahvalan tom coveku kada bi recimo mogao da nabudzi na xp x64 bar directx 10, to bi mogao da mi posaljes ako imas u rukavu
:: @Dexter01 :: Nikada nisam tvrdio niti cu tvrditi da mogu da podesim da se adresira vise od 7.5 GB pod 32-bitnim WinXP-om. Prvobitno je doslo do potrebe korisnika(gomila instaliranih XP-a 32-bitnih, a potrebno da rade sa vise od 3 GB memorije, bez mogucnosti da se sistemi reinstaliraju, a klijenti MS-a, pa je sam MS to radio, a ja samo kopirao od njih i podesio za svoje potrebe. Nisam se pravio pametan, kao ovdje neki, nego trazio savjet, od onih koji se bave tom tematikom :: :: I slazem se sa tvojom konstatacijom da za to sluzi WinXP-64 bita, samo nema nadogradnji, koje su neophodne da bi odredjeni 16-bitni programi uopste radili. I naravno, za odredjene uredjaje nema Win XP SP2 64-bitnih kompatibilnih drajvera, sto je jos jedan problem za hardver, koji nije star, ali neophodan za posao, kojim se bavim :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
ne, ozbiljan sam, ovo mi je bitno,, nailazio sam na neke glasine da moze, ali nikad nisam uspeo da nadjem resenje, mada jos nisam prestao da verujem.. da ima tu neka `kvacica` sto kaze poznanik jedan
nemojte da zajebavate coveka, ja verujem da prica istinu, ali sumnjam da su efektivni svih 8G rama, tj. da li se uopste koriste, zato verovatno i radi nestabilno sistem.. mora da je taj DVD kompletno modifikovan, na bazi viste ili sta
Imao si I-tek varijantu widows-a, koja je pod Win32-bitnim sistemom, mogao da koristi DX10 instrukcije, ali za 64-bitni, nisam bas siguran ko je i da li je radio na tome, od ljudi koje poznajem. Iskreno, za moj posao nije bilo bitno, ali mogu da pitam. Svojevremeno se P00lj00jev bavio time. @Dexter013 To je bilo prije 3 godine u Hippo banci u NS i BG. Ne, znam da moze 7.5 GB i to je stvarni limit, a zavisi i od mnogo faktora. Na nekim masinama se vidjelo 5.25 GB(identifikovano), a prepoznavalo 4.5 GB u radu, a na nekim 6.5 GB, a vidjelo svih 6.5 GB pod 3d max-om. Pcelice Majo, joj.
Skini i vidjet ces. .) Da nam nisu pokupili servere, jos bih radio na tome, samo smo ostali bez kesa, pa nas je kasnije mrzilo da ponovo se mucimo, a ljudi nisu htjeli da pomognu da se ponovo pokrene, tako da je to otislo u zaborav. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
pa glupo je onda, sta mi znaci 32-bit verzija kad imam 16G rama.. nemoguce da se nisu usredsredili i na 64-bit verziju..?
:: Imao si I-tek varijantu widows-a, koja je pod Win32-bitnim sistemom, mogao da koristi DX10 instrukcije, ali za 64-bitni, nisam bas siguran ko je i da li je radio na tome, od ljudi koje poznajem :: Iskreno, za moj posao nije bilo bitno, ali mogu da pitam :: Svojevremeno se P00lj00jev bavio time :: @Dexter01 :: To je bilo prije 3 godine u Hippo banci u NS i BG :: Ne, znam da moze 7.5 GB i to je stvarni limit, a zavisi i od mnogo faktora :: Na nekim masinama se vidjelo 5.25 GB(identifikovano), a prepoznavalo 4.5 GB u radu, a na nekim 6.5 GB, a vidjelo svih 6.5 GB pod 3d max-om :: Pcelice Majo, joj :: :: Skini i vidjet ces. . :: Da nam nisu pokupili servere, jos bih radio na tome, samo smo ostali bez kesa, pa nas je kasnije mrzilo da ponovo se mucimo, a ljudi nisu htjeli da pomognu da se ponovo pokrene, tako da je to otislo u zaborav :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Ma ok, Omikron i jos neke neverovatne price o softveru i hadrveru iz buducnosti, kad ovde bilo ko vidi konkretno, onda ti verujem, a do tad ti odajem priznanje da si majstor trol za postovanje, iskreno.
@imarkovic Postavio sam pitanje na tu temu. Pogledacu kasnije odgovor. Odoh malo da odremam.
@Dexter013 Kako za koga. Cinjenica je da tek kad su Omikron unistili, ASUS i Gigabyte procvali. To niko ne moze da ospori. Cijenim ja tvoje misljenje. Vrijeme ce pokazati. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Daj okaci mi neku sliku tih Omikron/Omicron ploca ili kopiju manual/guide-a.
Okaci bilo sta vezano za ploce, grafike i sl. sto ima veze sa tom firmom da vidimo, najbolje setup koji si imao i sam slikao ali moze i sa interneta a da je to taj brand.
Poz
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
:: @imarkovi :: Postavio sam pitanje na tu temu. :: Pogledacu kasnije odgovor :: Odoh malo da odremam :: :: @Dexter01 :: Kako za koga :: Cinjenica je da tek kad su Omikron unistili, ASUS i Gigabyte procvali :: To niko ne moze da ospori :: Cijenim ja tvoje misljenje :: Vrijeme ce pokazati :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
objektivno razmisljajuci, cinjenica jeste da nama smrtnicima nisu dostupne mnoge tehnologije, vec to izbacuju na kasicicu..polako..lagano i samo ono sto je potrebno.. to je sasvim logicno, mislim i nije potrebno za tolikim talasom, potrebe su ispunjene vec upola slabijim stvarcicama, krshicima sto zavrsavaju `home` posao, kao i `office`.. onako ugrubo receno, a tu je vec ceo sklop koji je sacinjen iz nekoliko grana kao sto su marketing, politika, potrosaci itd.. tako je i za igre i za mnoge stvari
@operator, aj valjda ce te sacekati reply kad se probudis, night night
:: @imarkovi :: Postavio sam pitanje na tu temu. :: Pogledacu kasnije odgovor :: Odoh malo da odremam :: :: @Dexter01 :: Kako za koga :: Cinjenica je da tek kad su Omikron unistili, ASUS i Gigabyte procvali :: To niko ne moze da ospori :: Cijenim ja tvoje misljenje :: Vrijeme ce pokazati :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.