Nisam, imao sam havariju, puko je Barton 2500+, na ploci bili naduvani kondenzatori pa sam se downgradeovao na Thoroughbred-B 2400+ sa upola manje cache-a ali sam uzeo KT600 plocu umesto stare KT400 sa naduvanim kondenzatorima, krsh ostaje dok se ne raspadne... I to jebanje u zdrav mozak me izashlo celih 45+15 evra coveku za ruke i cimanje... Jbg... A ova mashina se baguje nikad gore, gasi tastature, ovo ono, samo tastature gasi sve ostalo radi ko sat. Napajanje je Thermaltake 400W neki litepower ali jebem li ga valjda moze da vrti i3 ... pa zato pitam jesu li mi dobre voltaze jer ovaj konj u vip$$$ouse ceni da mi je PLOCA otisla... A nije sastavila 30 radnih dana ili ti 30x24 radnih sati... Ako i ova nova tastatura krene da se opet samoresetuje i tripuje zamrzecu opasno i intel i gigabyte...
Elem dodatno pitanje, do dodavanja 2x4gb (pre je bilo samo 2x2 GB) plavog kingstona SVE JE RADILO OK, (ili se meni bar cini) jel moze da bude da napajanje ne moze da gura 4 stangle memorije??? I naravno i3 540 je na 3.20 da bi memara radila na 1600 u protivnom bi bio na 3.07 a mem na 1333...
Zaista ne znam zasto ova ploca mrzi Genius Slimstar i222 tastature, hebe ih bilo da ih ubodem u USB ili preko PS/2 konvertora ... Sa starom matorom Genius tastaturom (PS/2) nije bilo nikakvih problema ali mi je oduzeta jer treba nekome drugom ko ima malo nepreciznije ruke od mojih (ima lepse tastere i mnogo je zahvalnija za kuckanje)... Btw ovo je firmin komp, a onaj Athlon usrani je kucni pakao od kojeg cak i ANDROID TELEFON bolje pushta youtube... Kako cu ga ishchekicjati chekicjem kad mi pukne film ... samo da nisam ulozio 100 eur u to djubre ove godine... Stavio mu ATI 3450 (NOVU ZA 3000) i evo kazem tj ponavljam Athlon 2400+ / KT600 gigashit plochu pre 4-5 dana...
Probaj to sa adapterom USB/PS2, mozda proradi. Sto se tice...
08.05.2013. 19:06
status: user broj poruka: 10998
ploce, to je jedan od bednijih modela, tipicni ``budget friendly`` model... Uzrok problema moze da bude i konfiguracija memorije - NIJE pozeljno da bude toliko slotova u takvim gabaritima (mesanje 2GB i 4GB, i hnjihov rad u dual channel rezimu)... Probaj da izbacis one 2x2GB (i ostavis samo 2x4GB), pa da vidis kako se ponasa.
edit: kasno sam snvatio da te zeza i preko PS2. Verovatno je ploca krenula nizvodno...
Ma znam da je ploca u najmanju ruku ... smeshna jbg, sta ima da dajem za plocu u ono vreme 150 eur kada je na njoj i3 od 100 eur... Bem li ga sa ovom novom tastaturom (Genius Slimstar 120) nista za sada, do sada bi jela pite shampite... A da je ploca (a verujem da mozda nije) zezali bi i shtampachi povezani na USB, flash memorije i ostale gluposti. Sa ovim prethodnim dvama tastaturama (i222 slimstar genius) problem je bio sto se iz cista mira iskljuci pa se ukljuci a nekad je moralo i da se restartuje mishem (koji je wireless i koji nikada nikakav problem nije pravio). Mnogo mi je chudno to shto se dogadja... Glupo mi je da vadim memoriju, shta da radim sa tih 4gb rama, glupo mi da prodajem, da dajem, a 8 mi je ... pfff Shta prave koj moj plochu sa 4 slota ako joj nije do zhivota :D Shta pravish kola sa 6 brzina ako ne koristish ni petu... Shto je AMD prokleti tako proklet i glup i kao `povoljan` kad u stvari nije. Neka pitanja ce ostati vechno da kopkaju ceo svet :D
Predlozio sam ti vadjenje onih 2x2GB slotova da bi se uverio...
09.05.2013. 00:30
da ti memory setup pravi/ne pravi problem. Jesi li siguran da je na ploci poslednji izdati BIOS? Da li je u BIOS-u (C-MOS-u) sve podeseno kako treba, u odeljku za USB portove (legacy support itd.)?
Ali me stvarno mrzi da cupam te usrane module jer se bojim da se ne razjebu prokleti slotovi za njih, jedva sam ih ugurao, ne bih ponovo da rkam plocu. Ali ako si ti ubedjen da to pravi problem mogu da ga probam sa dve stangle od po 4 cisto da vidim oce li i dalje... USB legacy ukljucen, sve vezano za USB ukljuceno, tu nema sta. Zadnji je bios za tu plocu stavljen oznake FI.
Elem, podrobnije cu ga drndati tek za vikend, ostavicu ga ukljucenog skoro 48 sati pa cemo videti, ali to sto se desava(lo) desavalo se u krajnje neocekivanim situacijama, tipa ne znam taknes neki taster na tastaturi posle nemam pojma nekog vremena nakon sto stoji i nista ne radi i odjednom se tastatura gasi, pa bude mrtva sekund dve pa se povrati. A juce je preko PS/2 adaptera u jednom momentu dok sam je na isti nacin pipnuo posle odredjenog vremena isto tako nesto krenula da se tripuje ali se brzo odtripovala, znaci nije reagovala tri sekunde i onda se povratila.
To se opet kazem desavalo samo sa genije slimstar i222 tasturama (imam 2 i obe su se tripovale), a prethodna PS/2 tastatura takodje genijeve izvedbe nikad ali nikad nije pravila problem doduse tad je u kanti bilo samo 2x2GB rama. Mozda bi se i ona proseravala, nisam je testirao.
Ova najnovija koju sam danas uzeo (genije 120 slimstar) za 1.5-2 sata rada nije pravila nikakva sranja, palio sam stampace (USB), ubadao flesheve, i tako dalje, bukvalno izazivao sam konflikt na sve moguce dostupne nacine i nista, nije ni zatreperila.
Elem, sto se one voltaze tice zaboravih da ti kazem, u biosu su ponudjeni stepovi od po 20 mV, prethodno dok je imala dva modula (2x2gb) bilo je na 1.640V a AIDA je ocitavala 1.632 pa sam digao na 1.660V i sada AIDA ocitava 1.664V (bolje tih 14mV viska nego -8mV manjka, neko mi je tako rekao).
Javljam sta se desava tamo u subotu/nedelju, a mozda te budem smarao i na privatnoj poruci odnosno posaljem ti mail...
Nego reci mi jel ovo kilavo napajanje od 400W TT Litepower dovoljno da gura tu konfu, bilo je staro godinu dana pre nego sto je sastavljena konfa ali nije do tada efektivno radilo 5 sati... Btw, ima jedna zavojnica (onaj krug oko koga je umotana bakarna zica, valjda se tako zove) koja je malo pozelenela od korozije (bog zna cime izazvane, ali boja je otprilike kao one bakarne kupole na skupstini samo sto nije cela korodirala vec jedan deo, tipa jedna petina kruga) pa jel mozda to moze eventualno da pravi sranja u celoj prici?
... Ocajan sam majke mi, pljujes tog raspalog deku a eto sta intel mrtvi radi, a sinonim je za pouzdanost u svakom smislu... Doduse, ja i dalje zivim sto se AMD-a tice u eri Athlona u Socket A izvedbama pa ne znam kakve su nove deke, nit me interesuje, nit cu ih ikad kupiti, za mene ce to uvek da bude firma koja prdi u chabar bez obzira na to sto mnogi svrshavaju na to kako rade igre na nemam pojma procesorima od 60 evra grafikama od 80 i plocama od 50-60...
Ne korozija nego patinacija - bakar patinira. To, samo po sebi ne bi
09.05.2013. 07:40
trebalo da bude izvor problema. PSU jeste relativno slab, ali, ako je problem (otkazivanje tastature) prisutan i u ``idle`` rezimu, kada je ukupna potrosnja celoga PC-ja desetak puta manja od max snage napajanja, ni ova ne moze da bude uzrok.
Vadjenja memorije sam se setio zato sto si napisao da (kako ti se cini) problema nije bilo pre dodavanja iste...
`` do dodavanja 2x4gb (pre je bilo samo 2x2 GB) plavog kingstona SVE JE RADILO OK``
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.