Asus p8z77v deluxe drugi pci-e slot problem ili ne???
STRANA 1 OD 1
MadCatz
Asus p8z77v deluxe drugi pci-e slot problem ili ne???
07.05.2013. 20:13
T52973
status: user broj poruka: 608
imam plocu iz naslova asus p8z77v deluxe...
koristio sam dugo powercolor 7970 refererentnu karticu u gronjem pcie x 16 slotu i sve je bilo ok... danas sam kupio jos jednu msi7970 twin frozr i stavio je u drugi pcie slot koji je takodje x16...
treba mi takav setup za mining...
medjutim tad nastaju problemi... uopste ne vidi karticu koja je zabodena u drugi pcie slot...
menjao sam im mesta i sta god da uradim, nijednu od ove dve kartice ne prepoznaje u drugom pci-e x16 slotu...
u device manager-u prisutna samo jedna hd7900 series....
sta moze biti?
flasovao sam novi bios za plocu, tj najnoviji, radio clear cmos.... sta jos moze biti?
kada udjem u bios, u NB pci-ex configuration, imam ovako: PCI e x16_1 x16
Pricali ti ljudi, a ti jok... odma` ti je sprzila slot, Psycho ima da dobije novu inspiraciju posle ovoga. Drugi slot je vrisnuo ne znam sta bi drugo moglo da bude... Jesi li probao treci slot, ima ga valjda?
Odgovor je prost.. ASUS ajde sad paljba kako je karta kriva ili jos bolje desava se ... Vidim nisi se zeznuo da si uzeo ASus u oba dva slucaja ali jbg... Probaj da zamenis karte probaj u druge masine... mada meni ovo mirise na rikavela asus po ko zna koji put....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
``However it could be the CPU/ CPU socket like alexoiu mentioned. Some of the pins may not be touching the pads on the CPU, the pads for the second PCI lane that is``
odma trk po druge obe Gigabyte (ali referentne) i ima SVE da radi ko podmazano!
:: :: Odgovor je prost.. ASUS ajde sad paljba kako je karta kriva ili jos bolje desava se .. :: Vidim nisi se zeznuo da si uzeo ASus u oba dva slucaja ali jbg... Probaj da zamenis karte probaj u druge masine.. :: mada meni ovo mirise na rikavela asus po ko zna koji put... :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: ::
red je majku mu da napises sta si uradio kako bi resio problem, zbog potencijalnih buducih problema i u neku ruku ucinka.. znaci asus ipak i nije tako los:)
Karte nisu problem .. vec maticna ili ti firma ASUS ... srecom problem je bio mizeran to je naj bitnije... Sad rudarenje ....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: odma trk po druge obe Gigabyte (ali referentne) i ima SVE da radi ko podmazano :: :: :: :: :: :: Odgovor je prost.. ASUS ajde sad paljba kako je karta kriva ili jos bolje desava se .. :: :: Vidim nisi se zeznuo da si uzeo ASus u oba dva slucaja ali jbg... Probaj da zamenis karte probaj u druge masine.. :: :: mada meni ovo mirise na rikavela asus po ko zna koji put... :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: ::
Dobro sta je sad ovo? Jel` to MadKatz nekakav tajkun, pa angazovao
07.05.2013. 23:10
status: user broj poruka: 10998
advokate? Mizerni problem? Prosvetli nas time sto ces elaborisati tu mizernost (miserere nobis et ora pro nobis, sil vu ple)... - - - - - - - - - bez imalo zezanja, dajte da vidimo sta je (bio) problem - danas-sutra, i drugi ljudi ce pokusati isto, i drugi ce zakukati... Ovde smo da bi smo RAZMENJIVALI iskustva, ucili se na njima...
stvar je u tome da je ova asus ploca bagovita... dok nisam sve izvadio na karton, izvadio bateriju , clear cmos itd.... tad je tek proradilo... par sati cimanja, ali vazno je da sad sve savrseno radi...
Re: LOLo Sremacka, dakle TI si Medkec - klonirani DMaster!
07.05.2013. 23:44
status: user broj poruka: 6101
Covek je postavio temu na jos jednom forumu koji pratim i tamo je rekao kako je resio problem. A sto se kar(t)e tice, nVidija sluzi samo za pisanje uz vetar. Za pravi rad je nedovoljne duzine. Inace ne bi i Skaj prelazio u Crvenkapice.
Rodjak mi ima pomenutu plocu, pa sam je cackao i kod njega su bile prisutne BIOS bubice, cak nas je i CPU vent zezao, hoce da ocistis CMOS i da se malo zezas, ali je u sustini jako dobra ploca. Moja GA ploca od 100e takodje ima BIOS bubice, kao i mnoge druge ploce, jeste da se to ne ocekuje od skupljih modela, ali sta da se radi.
Neozbiljno je govoriti da je Asus los proizodjac..., pogotovo sto to uglavnom rade ljudi cije je znanje i iskustvo vrlo upitno.
Gore je covek spomenuo da EVGA postavlja standarde,..., ok, dobra je EVGA, ali nije ni ona bezgresna.
Cekaj stani malo 250 si platio i ti problemi postoje ? a ja se vamo lozim fazon daj sansu posrnulom gigantu (asus) da uzmem sabertooth R.2.0 ako se odlucim za FX8350 ??? a pritom karta kosta 160 euro..... Kako vidim bice Asrock ... ako bude AMD platforma....
:: stvar je u tome da je ova asus ploca bagovita... dok nisam sve izvadio na karton, izvadio bateriju , clear cmos itd.... tad je tek proradilo... par sati cimanja, ali vazno je da sad sve savrseno radi.. :: :: ploca od 250e a bagovita... sta reci ... :: :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: MSI GTX680 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
Asus nije los Asus je sad samo izvikani brend..Prave oni super komponete ali covece zadnjih 3 godina samo cujem Asus ovo Asus ono a forum pun problema sa ASus opremom... EVGA ti je prijatelju za Nvidia sistem... Tako da rudarenje ne bas.... A kao kvalitet ide EVGA pa svi ostali jel bilo kakvo poredjenje pada u vodu... U ostalom garancija u EU sa EVGA je da covek ne poveruje.... Otkaze nedaj boze zamena odmah nema cekaj nema davljenje.. Zato i EVGA ne moze ovde da opstane...
:: Rodjak mi ima pomenutu plocu, pa sam je cackao i kod njega su bile prisutne BIOS bubice, cak nas je i CPU vent zezao, hoce da ocistis CMOS i da se malo zezas, ali je u sustini jako dobra ploca :: Moja GA ploca od 100e takodje ima BIOS bubice, kao i mnoge druge ploce, jeste da se to ne ocekuje od skupljih modela, ali sta da se radi :: :: Neozbiljno je govoriti da je Asus los proizodjac..., pogotovo sto to uglavnom rade ljudi cije je znanje i iskustvo vrlo upitno :: :: Gore je covek spomenuo da EVGA postavlja standarde,..., ok, dobra je EVGA, ali nije ni ona bezgresna :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.