Pozdrav drugari Nabavio sam neku maticnu plocu AsRock ALiveNF5SLI-1394 na njoj je AMD 4000+ X2 procesor i sve radi kako treba ali na naponskoj od procesora pucaju tri kondenzatora 16V 1000uF kad ulemim nova tri ploca nece da startuje kao da ima kratak spoj kad ulemim samo jedan kondenzator on eksplodira, a bez kondenzatora ploca noramlno radi. Sta je ovdje problem? Da je ostavim ovako da radi bez tih kondenzatora ? Znaci od cetiri kondenzatora na naponskoj tri pucaju a cetvrti normalno sve.
Proveri koje kondenzatore stavljas, za polaritet ne mora ni da ti se napominje. Vodi racuna da u svakom slucju budu LOW ESR. Kao drugo, proveri naponsku sekciju.
Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
Dobro ih stavljam na ploci je oznaceno kao i na kondenzatoru - minus jos mi se nikad nije desilo da sam obrno polaritet, sad ne znam stvarno sto pucaju, provjericu to za zujalicom
bela polja su + a plava - .. dok je kod svih drugih obrnuto ..
:: :: :: vidi na netu na slikama te ploce kako ide polaritet na toj ploci, znam da su se na neke starije asus i asrock ploce naopako stavljali kondenzator ::
Je*eni Asus i njegova low shit cerka kompanija Asrock kontra stavljaju oznake.Tako sam pre par godina ne obracajuci paznju kako sam skinuo elektrolite vratio nove po oznakama na ploci. Prikopcao sve za test , kresnuo plocu i kako sam bio nagnut nad njom ladno me je jedan zunuo u levi obraz a ostali popucali i tek onda sam na onima koje nisam menjao video problem.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.